​​​​​​​
Hatha- ja yinjoogaretriitti Positanossa​
23.-29.9.2019

ohjaajana FM, joogaopettaja ja hyvinvointiyrittäjä Jarna Paalanen-Flyktman


Lämpimästi tervetuloa ArsMondon hatha- ja yinjoogaretriittiin Positanoon, Amalfin rannikon timanttiin!
 
Vertikaalisesti rakennettu Positano Etelä-Italiassa huumaa kauneudellaan kokeneenkin maailmanmatkaajan. Sadat rappusaskelmat johdattavat sinut pitkin kaupunkia. Positanosta löytyy ihania rantoja ja upeat uintimahdollisuudet. Ylhäällä vuorilla kulkee Jumalten polun -vaellusreitti, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät koko rannikolle. Caprin saari on lähellä.
 
Vulkaaninen maaperä on kasvattanut mineraalipitoiset kasvikset, joiden runsaudesta pääset nauttimaan päivittäin. Ruoka tulee läheltä ja se on tuoretta. Amalfin rannikko on tunnettu sitruunoistaan. Aikoinaan niitä syötettiin merimiehille korkean C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta. Sitruunoista valmistetaan rannikolla vaikka mitä: sitruunatortuista ja –suklaista hajuvesiin ja saippuoihin limoncelloa eli sitruunalikööriä unohtamatta.
 
Positano on maailmankuulu hipahtavasta arabeskivaikutteisesta pellavamuodistaan, jota viedään ympäri maailmaa ja käsintehdyistä sandaaleistaan sekä keramiikkataiteestaan

​​
JOOGARETRIITTI SEKÄ AIEMMIN JOOGANNEELLE ETTÄ ENSIKERTALAISELLE
Joogaretriittimme sopii niin aiemmin jooganneille kuin ensikertalaisille.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Positano paikkana ei sovi liikuntarajoitteisille porrasaskelmien vuoksi.
 
RETRIITIN AIKANA TEHTÄVISTÄ JOOGAHARJOITUKSISTA
Joogamatkallamme teemme aamuisin Hathajoogaharjoituksen, johon sisältyy hengitysharjoitus, herättelevä ja energisoiva asanaharjoitus, sekä lyhyt meditaatio. Myöhään iltapäivisin palaamme retkiltä, uimasta tai kaupunkikierrokselta tekemään rentouttavaa ja palauttavaa Yinjoogaharjoitusta, mistä on hyvä jatkaa iltaa illalliselle.
 
Hathajoogatunnit ovat luonteeltaan energisoivia, mutta kuitenkin lempeitä. Saat perusteellista ja henkilökohtaista ohjausta. Aamujoogat ovat joka päivä hieman erilaisia: jonakin päivänä keskitymme aurinkotervehdyksiin, toisena taas vahvoihin jalkoihin tai puhdistaviin kiertoihin.
Yinjoogan yhteydessä niin lihaksesi kuin mielesikin pääsee vapautumaan turhasta: jumeista, stressistä ja riittämättömyyden tunteesta. Myös Yinjoogaharjoitus on päivittäin erilainen: välillä keskitymme erityisesti selän hoitoon, välillä taas esimerkiksi takareisien ja pakaroiden liikkuvuuteen.

JOOGARETRIITIN OHJAAJANA FM, joogaopettaja (RYT200), hoitaja, hyvinvointiyrittäjä, kirjoittaja ja kieltenopettaja Jarna Paalanen-Flyktman.

"Olen toiminut kieltenopettajana koko aikuiselämäni. Vuodesta 2012 olen ohjannut joogaa oman toiminimeni Yarnantan puitteissa sekä toiminut vakituisena opettajana mm. Helsingissä, Espoossa, Hangossa ja Jyväskylässä (Yoga Nordicilla, Merijoogassa, Keholataamolla, It’s Yoga Helsingissä, Mahdollisuuksien Talolla, ReadySetPolella sekä StudioAK:lla). Joogakoulutukseni kattaa mm. Hathajoogan, Vinyasan, Flown, Stralajoogan, Yinjoogan ja Aerialjoogan (Unnata). Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet suomalaiset Anu-Maaria Eerikäinen ja Clare Gates-Sjöblom, sekä ulkolaiset Padma Nair, Tara Stiles, Michelle Dortignac ja Joe Barnett.
 
Tärkeimpänä opetuksessani pidän harjoituksen turvallisuutta ja luonnollisuutta. Lähestyn asanoita kunkin joogaajan omakohtaisesta tilanteesta. Tarkoitus ei ole pyrkiä kohti jotain ulkoista päämäärää, vaan tutustua itseensä, löytää uusia asioita omasta suhtautumistavasta elämään ja kehoonsa. Harjoituksen aikana avautuu mahdollisuuksia kasvattaa omaa energiaa ja omia voimia - toisaalta myös päästää irti suorittamisesta. Kaikki tekeminen ja oleminen lähtee hengityksestä, sen tiedostamisesta, siihen nojaamisesta.  Ohjaamani jooga on myös kokonaisvaltaisesti terapeuttista. Ohjaukseni on rentoa ja iloista, usein myös filosofialla höystettyä. Työskenneltyäni koko ikäni ryhmien ja yksilöiden kanssa olen tottunut toimimaan erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten ihmisten kanssa.
 
Teen myös hoitoja - mm. ayurvedista joogahierontaa ja intialaista päähierontaa. Olen kouluttautunut Shindo-rentoutusohjaajaksi. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi - uni, liikunta, ravinto, mielen tasapaino - ovat opetuksessani aina mukana. Yhdistän kaikkiin joogatunteihini intialaisen joogatradition lisäksi myös mm. kiinalaisen lääketieteen elementtejä (meridiaanit, akupisteet) sekä chakrojen eli kehon energiakeskusten aktivointia.
 
Joogan lisäksi intohimojani ovat mm. meri, luonto, kirjallisuus, kirjoittaminen, käsityöt, kielet, kuvataiteet, puutarha, musiikki, matkailu, Italia… siksihän minä juuri Italiaan retriittiä tulenkin pitämään. Italiaan olen tutustunut jo nuoresta asti - tutuksi ovat tulleet moninkertaisesti niin Rooma, Toscana kuin Apuliakin, Venetsia, Cinque Terre, Ravenna… Italia on ihana maa, täynnä katsottavaa ja koettavaa. Olen myös italian kielen opettaja.

Tervetuloa nauttimaan upeasta joogaretriitistä kuvankauniissa Positanossa, Amalfin rannikolla Italiassa!"
-Jarna Paalanen-Flyktman
 
Villa Giada
Retriitin aikana majoitumme positanolaisperheen omistamaan Villa Giadaan. Joogaharjoituksemme teemme villan terassilla, josta avautuu upea näkymä koko Positanoon ja merelle. Kahden hengen huoneiden ovet avautuvat terassille, joka kaartuu L-muotoiseksi yhteisen olohuoneen eteen. Villassa on mahdollisuus tehdä ruokaa. 5 minuutin kävelymatkan päässä on Bar Internazionale, joka on positanolaisten kohtauspaikka numero 1 ja josta saat hyvät cappuccinot sekä pientä purtavaa. Barin vierestä löytyy ruokakauppa.

ALUSTAVA OHJELMA
 
23.9.2019 maanantai SAAPUMISPÄIVÄ
 
Saapuminen Positanoon
Klo 19.30 yhteinen illallinen ja tutustumista toisiimme
                     
24.9.2019 tiistai RETRIITTIPÄIVÄ JA KÄVELYRETKI POSITANOSSA
 
Klo 7.30-9 Hathajoogaharjoitus - Tervehdys Auringolle
Klo 9 aamiainen
Omavalintainen lounas
Klo 14 - 17 kävelyretki Positanossa paikalliseen elämänmenoon tutustuen ja vierailu pellavamuotiompelimossa
Klo 17.30-19 Yinjooga+rentoutus - teemana hyvinvoiva selkä
Omavalintainen illallinen

25.9.2019 keskiviikko RETRIITTIPÄIVÄ ja JUMALTEN POLUN VAELLUS tai OMA PÄIVÄ Positanossa
 
Keskiviikkona voit viettää oman päivän Positanossa tai lähteä aamiaisen jälkeen Jumalten Polun -vaellukselle. Ennen vaelluksen alkua noudamme paikallisesta kaupasta foccaccioita ja fiordilatte mozzarellaa vaelluksellemme.
 
Vaelluksella edessäsi avautuu näkymä koko Amalfin rannikolle, aina Caprin saarelle asti.  Koska rannikolle rakennettiin autotie 1800-luvun alussa, ylhäällä vuorilla kulki aikoinaan vain muuli- ja kävelypolkuja. Rauniot ja vuorten äkkijyrkillä rinteillä sijaitsevat kivitalot, aava kimalteleva meri ja jylhät vuoret tekevät vaelluksesta unohtumattoman elämyksen.
 
Vaikka vaellusreitti kulkee ylhäällä vuorilla, siellä on kohtalaisia nousuja ja laskuja (korkeusero reitin varrella ylhäällä on 140 metriä). Reitin pituus on 8 km. 

Vaelluksella meillä on mukana sertifioitu vaellusopas.


Klo 17.30-19 Yinjooga+rentoutus - teemana alaraajojen rentous
Klo 19.30 yhteinen pizzaillallinen oman villan terassilla
 
26.9.2019 torstai CAPRIN SAARI tai OMA PÄIVÄ Positanossa
 
Klo 7-8 aamujooga
Klo 8-9 aamiainen

Torstaina voit aamujoogan jälkeen nauttia Positanon tunnelmasta tai lähteä Caprin saarelle.  Caprin saarella riittää nähtävää aina kirjailija Axel Münthen rakennuttamasta Villa San Michelestä alkaen ja päätyen maailmankuuluun Siniseen luolaan.

Omavalintainen illallinen


27.9.2019 perjantai RETRIITTIPÄIVÄ
 
Klo 7.30-9 Hathajoogaharjoitus - Tasapainoa elämään
Klo 9 aamiainen
Omavalintainen lounas
Klo 17.30-19 Yinjooga+rentoutus - teemana lantion pehmeys
Omavalintainen illallinen

28.9.2019 lauantai RETRIITTIPÄIVÄ JA HERKKUJA KYLÄKAUPASTA

Klo 7.30-9 Hathajoogaharjoitus - Puhdistavat Kierrot
Klo 9 aamiainen
Aamiaisen jälkeen vierailu Positanon vanhimmassa kyläkaupassa, josta löydät juustoja ja muita paikallisia herkkuja kotiinvietäväksi.
Omavalintainen lounas
Klo 17.30-19 Yinjooga+YogaNidra -syvärentoutus - teemana turhasta irtipäästäminen
Klo 19.30 yhteinen illallinen Montepertusossa, josta näkymät aina Caprin saarelle asti.

29.9.2019 sunnuntai LÄHTÖPÄIVÄ

Aamiainen
Lähtöpäivä

Muistathan, että Positanossa on lukuisia lounas- ja illallispaikkoja - tästä syystä kaikki ruokailumme eivät ole yhteisiä, vaan voit itse valita makuusi sopivimmat ruokailupaikat. Kerromme niistä mielellämme. Myös villassa voit tehdä ruokaa.

Aamiainen sisältää leipää, mysliä, hedelmiä, jugurttia, mehua, teetä ja kahvia. Aamiainen tarjoillaan villan yhteisessä keittiössä / terassilla. Tarvittaessa, voit ostaa itsellesi sopivat aamiaistarpeet ja valmistaa aamiaisesi villan keittiössä.
       
HINTA
990 €
/ henkilö sisältää

*Jarna Paalanen-Flyktmanin opetuksen
*Kuuden yön majoituksen 2-hengen huoneessa idyllisessä Villa Giadassa Positanossa
*Kuusi aamiaista, kaksi illallista ja yhden pizzaillallisen.
*Retkipäivän Caprille tutustuen Anacapriin ja Villa San Micheleen
*Kävelyretken Positanossa ja vierailun pellavamuotiompelimossa sekä vanhimmassa kyläkaupassa

*Vaelluksen opastuksineen

MATKUSTUS

Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa www.lufthansa.com

Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair  ja
Norwegian www.norwegian.com


Julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
Roomasta pääset Positanoon seuraavasti:
Roomasta Napoliin pikajuna vie sinut tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna kulkee noin tunnissa Pompeijin ohittaen Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin tunnissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon, ilmoitat vain millä lennolla saavut Italiaan ja voimme yhdessä katsoa sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kohteeseen.


VARAUKSET
Voit varata paikan ArsMondon joogaretriittiin Positanossa, Italiassa puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella (klikkaa alla "varaa tästä").
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Varausmaksu 200 € maksetaan heti, kun retriitin toteutuminen vahvistetaan. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti.
 


VARAA TÄSTÄ