​Hathajoogaa ja joogaterapiaa Elena Kadieffin kanssa
12.-18.10.2020 merenrantakaupunki Salernossa 

Tervetuloa Elena Kadieffin joogaviikolle ihastutttavaan Salernoon!

Elena on sertifioitu (Yoga Alliance RYT 200, YTT300) hathajoogan opettaja, joogaterapeutti ja ayurveda-konsultti.

Nuoruudessa taitoluistelussa kilpaillut ja siinä tunnustettu Elena on toiminut koko ikänsä terveyden, taiteen, kehon ja mielen parissa. Entisessä ammatissaan taidegalleristina hän löysi luontaisen yhteyden taiteen ja joogan välillä. Molemmat olivat tapoja löytää ja tuoda esiin oman minän parhaimmat puolet. Vuosikymmenten joogailusta tuli muutakin kuin harrastus Elenalle. Hän valmistui joogaopettajaksi arvostetusta Russian Yoga Federation School of Yoga Instructors -koulusta, jossa hän myöhemmin erikoistui joogaterapeutiksi. Holistinen hyvinvointi on aina ollut hänen agendalla; vuonna 2018 Elena on kouluttautui ayurveda-konsultiksi kuuluisan professori  M.A. Subotyalovin johtomassa koulutuksessa.

JOOGATERAPIASTA
"Jooga itsessään on terapeuttista, mutta joogaterapiassa kiinnitetään erityistä huomiota  kehon ja mielen yhteyteen.  Tiedostamalla tunteiden ja kokemuksen jättämät muistijäljet kehossamme, opimme vapautumaan niistä. Opimme myös, että pienemmälläkin liikkeellä, oikealla hengityksellä ja tekniikalla voi olla suurenmoinen vaikutus kehon ja mielen terveyteen. Rakastan ammatissani minun ja oppilaiden välille syntyvää syvää, voimakasta ja energisoivaa dialogia."

Ohjatusta tunnista tulee kokonaisvaltainen harjoitus jokaiselle, kunnosta ja taidoista riippumatta. Elena opettaa antaumuksella ja hänen opetuksessaan on syvä, luottava ja parantava tunnelma.

JOOGATUNNISTA
Tavallisesti tunti alkaa Sukshma Vyayamasta, Joka on yli 5000 vuotta vanha luustolle, lihaksistolle ja erityisesti energiselle kehollemme suunnattu joogan muoto. Se on tuotu länsimaihin vasta 1950-luvulla Swami Dhirenda Brahmacharian toimesta ja se on edelleen harvinaisempi joogan muoto Suomessa. Tämän tehokkaan joogamuodon toinen nimi on “nivelvoimistelu”. Aloitamme harjoittelumme Sukshma Vyayama -lämmittelyllä. Tunnit jatkuvat seisoma- ja istuma-asanoilla, jotka valitsemme tunnin teeman mukaisesti, kohdistamalla liikkeet eri lihasryhmille. Kaikissa liikkeissä kiinnitämme erityistä huomiota tietoiseen hengitykseen ja opettelemme eri hengitystekniikoita. Tunnin loppupuolella siirrymme makuulle rauhoittavien ja rentouttavien asanoiden pariin. Niiden aikana keho, mieli ja henki harmonisoituvat ja omaksuvat uudet kokemukset. Tahti on rauhallinen, joten aloittelijakin pysyy hyvin tahdissa, mutta asanoissa on myös riittävästi haastetta kokeneellekin joogaajalle. Sisältö räätälöidään jokaisen osallistujan tausta huomioiden.

   
​​​​​

SALERNOSTA

Ihastuttavaan 135 00 asukkaan Salernoon on helppo tulla niin Napolista kuin Roomastakin. Roomasta pikajunat kiitävät Salernoon
joka tunti, matka kestää reilut kaksi tuntia. Napolista Salernoon on 40 minuutin junamatka.

Viikon aikana pääset täysillä nauttimaan tämän merenrantakaupungin energisestä tunnelmasta. Salernon  lumoava vanha kaupunki tarjoaa elämyksiä moneen makuun. Kapeiden satumaisten kujien kätköistä löydät mm. 62 vuotta lierihattuja tehneen hatuntekijän, aidon sadoista tuhansista koristenapeista täyttyvän nappikaupan, nahkakenkiä ja –laukkua tekevän käsityöläisen, parfyymipuodin, vintage-vaateliikkeitä.

Salernon tuomiokirkko ja sen loistokas marmorinen krypta on kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä, kuten keskiaikainen Arechin linna vuorenrinteellä. Kävelykatu Vittorio Emanuelelta löydät puolestaan lukuisia merkkiliikkeitä. Salernon rannassa kulkee rantabulevardi, jossa niin paikalliset kuin kaupungissa vierailevat käyskentelevät päivän jokaisena tuntina. Edessä siintää kimalteleva meri ja kaupungista alkava Amalfin rannikkko. Kulttuurista kiinnostuneille Teatro Verdi tarjoaa oopperoita, baletteja ja konsertteja.


Viikon aikana ehdit myös retkeillä Amalfin rannikolle. Laivat kulkevat Salernosta Amalfille ja aina Positanoon asti. Voit myös halutessasi lähteä Caprille päiväretkelle. Salernon alapuolelta alkaa puolestaan Cilenton rannikko, joka on kuuluisa Bufala mozzarellan valmistuksestaan ja historiallisesta Paestumista, joka oli antiikin aikainen kaupunki ja kaupunkivaltio Suur-Kreikassa eli Magna Graeciassa.

MAJOITUS JA JOOGATILA
Majoitus Salernon idyllisessä vanhassa kaupungissa Antica Salerno B&B:ssä ja B&B Salerno Centrossa.
Joogatunnit pidetään vanhan kaupungin sydämessä, joogan ja luontaishoitojen keskuksessa.

​​
ALUSTAVA OHJELMA  ​​​​

12.10. SAAPUMISPÄIVÄ

Klo 19 yhteinen illallinen Salernon vanhassa kaupungissa

13.10. JOOGA & SALERNON VANHA KAUPUNKI
Klo 7.30-9 meditaatio, pranayama,  asana-harjoitus
Klo 9.15 aamiainen

Aamiaisen jälkeen kävelyretki Salernon vanhassa kaupungissa, jonka jälkeen lounas makrobioottisessa ravintolassa noin klo 13

Klo 16.30-18 itsehierontatekniikoita keskittyen kasvojen lymfaattiseen hierontaan.

Omavalintainen illallinen.

14.10. JOOGA & ARECHIN LINNA
Klo 7.30-9 meditaatio, pranayama, asana-harjoitus.
Klo 9.15 aamiainen 

Aamiaisen jälkeen vapaaehtoinen retki keskiakaiseen Arechin linnaan, josta avautu upea näkymä alas Salernoon. Paluu kävellen.

Omavalintainen lounas.

Klo 16.30-18 Yoga Nidra - "Yogin Unta". Meditatiivinen syvärentous.

Omavalintainen illallinen.

15.10. RETKIPÄIVÄ TAI OMA VAPAA PÄIVÄ
Klo 7.30-9 dynaaminen hathajooga
Klo 9.15 aamiainen

Retkipäivän vaihtoehtoisia kohteita:
*Caprin saari
*Positano
*Elena Ferranten Napoli (retken hinta riippuu osallistujamäärästä)
*Cilenton rannikko, jossa mm. opastettu vierailu lounaineen bufala mozzarella -meijerissä ja opastus Paestumissa. Päivän aikana näet myös satamakaupunki Agropolin ja upeaa Cilenton rannikkoa. (retken hinta riippuu osallistujamäärästä)

Omavalintainen illallinen.

16.10.  JOOGA & KERAMIIKKA- JA ANJOVISKYLÄT

Klo 7.30-9 dynaminen hathayooga
Klo 9.15 aamiainen 

Aamiaisen jälkeen noin klo 10.30 kävelemme tai menemme bussilla keramiikkakylä Vietri sul Mareen, joka on Amalfin rannikon ensimmäinen kylä Salernosta alkaen. Tie, joka johtaa Salernosta Vietriin on reunustettu valtavilla keramiikkaruukuilla, jotka jo kertovat keramiikan roolista kylän elämässä. Vietri täyttyy keramiikantekijöistä, joilla on omia pajoja/kauppoja vieri vieressä. Talojen julkisivut ovat useimmiten mosaiikkikoristeisia ja kylässä taide elää yhä vahvana. Solimenen keramiikkatehdas rakennettiin vuosina 1954-1956 ja se tunnetaan kylässä nimellä keramiikkapalatsi. Solimenen keramiikka viedään vielä tänäkin päivänä ympäri maailmaa, mm. Los Angelesin filmitähtien kylpyhuoneita koristamaan. Vietrissä nautimme lounaan paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuen. Ne, jotka haluavat voivat jatkaa kanssamme matkaa vielä 880-luvulla syntyneeseen anjoviskylä Cetaraan.

Paikallisten viinien ja juustojen maistiaiset Salernon vanhassa kaupungissa klo 19.

Omavalintainen illallinen.

17.10. JOOGA & YHTEINEN ILLALLINEN
Klo 7.30-9 dynaminen Hathayooga
Klo 9.15 aamiainen

Omavalintainen lounas
Klo 16.30 - 17.30 meditaatiohetki rannassa


Klo 19.30 yhteinen, mutta omavalintainen illallinen
 
18.10. LÄHTÖPÄIVÄ
Aamiainen

  
*Olemme tarkoituksellisesti halunneet jättää osan lounaista ja illallisista omakustaiteiseksi ja -valintaiseksi, jotta pääset makusi mukaan valitsemaan juuri sinulle mieluisimmat ruokailupaikat. Annamme mielellämme lisätietoja mitä erilaisemmista ravintoloista/trattorioista Salernossa.

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa
Helsingistä suoraan Roomaan lentää mm. Finnair  ja
Norwegian

Itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
pääset Roomasta Salernoon erikoispikajunalla. Matka kestää reilut kaksi tuntia. Lisätiedot: Trenitalia ja Italo
Napolista pääset junalla 40 minuutissa Salernoon.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.

Varausmaksu 200 € maksetaan heti. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja on vain rajoitetusti ja ne täytetään varausjärjestyksessä. PAIKKOJA VAIN KYMMENELLE.

Hinta 950 € / henkilö
 
Hinta sisältää
*Elena Kadieffin opetuksen 
*6 yön majoituksen kahden hengen huoneissa (pyydä tarjous yhden hengen huoneesta)
*yhden illallisen saapumispäivänä ja yhden makrobioottisen lounaan ensimmäisenä joogapäivänä Salernossa
*viinin- ja juustonmaistiaiset Salernon vanhassa kaupungissa
*retken Vietri sul Mareen  (julkisia kulkuvälineitä käyttäen) ja lounaan (sisältäen lasin paikallista viiniä)
*suomalaisen yhteyshenkilön Salernossa

Salernon kuvat: Marja Seppälä       
VARAA TÄSTÄ