​​​​
Hatha- ja yinjoogaa Jarna Paalanen-Flyktmanin kanssa,
kokkausta Slow Food -kokkien johdolla

Luomuagriturismossa Sisiliassa
13.-19.4.2020
    
   
Tervetuloa mukaan aitoon sisilialaiseen elämänmenoon!
 
Tule lämpöön ja aurinkoon, voimaantumaan ja rentoutumaan sekä pitämään hauskaa. Aamuisin teemme energisoivaa hathajoogaa ulkona uima-altaan vierellä. Iltapäivien yinjoogatunnit rauhoittavat ja rentouttavat.

Ohjaajana toimii FM, joogaopettaja ja hyvinvointiyrittäjä Jarna Paalanen-Flyktman.
 
Vultaggion luomuagriturismolla on oma sertifioitu Slow Food -ravintola, jonne saapuu ruokailijoita aina Cataniasta ja Palermosta asti.  järjestämme ravintolan Slow Food -kokkien kanssa viikon aikana myös sisilialaisen ruuan kokkauskursseja, joiden jälkeen osaat valmistaa aitoa sisilialaista kasvisruokaa.

"En ole koskaan ollut kulinaristisesti näin hienolla matkalla" - Sisilian matkaajan kommentti.
 
Vapaa aikanasi voit nautiskella uima-altaalla tai ottaa agriturismon hoitolassa hierontoja (mm. rentouttavaa, ayurvedista ja lymfahierontaa), kasvo- ja jalkohoitoja. Hoitolasta löytyy myös turkkilainen sauna ja Jacuzzi-amme. Hoitolan hieronnat ovat saaneet matkaajiltamme erinomaiset arvostelut.
 
Vultaggion perheen agriturismoa kuvaa aito sisilialainen maaseutuelämä. Perheen ja agriturismon arvoihin kuuluvat ekologisuus, luonnon ja perinteiden kunnioittaminen. Sisilialainen ilmapiiri on rento ja sydämellinen.

Agriturismon slow food -ravintolan luomuateriat ovat perinteistä sisilialaista kasvisruokaa, joka on valmistettu Slow Food -filosofiaa noudattaen. Nautimme päivittäin aamiaisen, lounaan ja illallisen. Lounaat ja illalliset sisilialaiseen tapaan ovat runsaita (alkupalat, ensimmäinen ja toinen ruokalaji sekä jälkiruoka). Agriturismon ravintolan ateriat ovat arvostettujen tahojen, kuten Foodies - Gambero Rosson ja Slow Foodin ylistämiä.  Raaka-aineet tulevat perheen omilta luomuviljelyksiltä. Slow Foodiin rekisteröityjä raaka-aineita ovat esim. Nuubian punainen valkosipuli, Trapanin suola, Bronten pistaasipähkinät, tuliperäisessä maassa kasvaneet linssit, lampaanmaidosta tehty juusto Vastedda del Belice ja Noton mantelit.

Agriturismo sijaitsee Trapanissa, 15 km Trapanin keskustasta, Sisilian länsirannikolla. Agriturismoon on noin tunti Palermon lentokentältä ja 15 min. Trapanin kentältä.

    
   
   
JOOGARETRIITTI SEKÄ AIEMMIN JOOGANNEELLE ETTÄ ENSIKERTALAISELLE
Joogaretriittimme sopii niin aiemmin jooganneille kuin ensikertalaisille.


RETRIITIN AIKANA TEHTÄVISTÄ JOOGAHARJOITUKSISTA
Teemme aamuisin hathajoogaa, johon sisältyy hengitysharjoitus, herättelevä ja energisoiva asanaharjoitus, sekä lyhyt meditaatio. Myöhään iltapäivisin teemme rentouttavaa ja palauttavaa yinjoogaa, mistä on hyvä jatkaa iltaa runsaalle illalliselle.
 
Hathajoogatunnit ovat luonteeltaan energisoivia, mutta kuitenkin lempeitä. Saat perusteellista ja henkilökohtaista ohjausta. Aamujoogat ovat joka päivä hieman erilaisia: jonakin päivänä keskitymme aurinkotervehdyksiin, toisena taas vahvoihin jalkoihin tai puhdistaviin kiertoihin.
Yinjoogan yhteydessä niin lihaksesi kuin mielesikin pääsee vapautumaan turhasta: jumeista, stressistä ja riittämättömyyden tunteesta. Myös Yinjoogaharjoitus on päivittäin erilainen: välillä keskitymme erityisesti selän hoitoon, välillä taas esimerkiksi takareisien ja pakaroiden liikkuvuuteen.


JOOGARETRIITIN OHJAAJANA FM, joogaopettaja (RYT200), hoitaja, hyvinvointiyrittäjä, kirjoittaja ja kieltenopettaja Jarna Paalanen-Flyktman.

"Olen toiminut kieltenopettajana koko aikuiselämäni. Vuodesta 2012 olen ohjannut joogaa oman toiminimeni Yarnantan puitteissa sekä toiminut vakituisena opettajana mm. Helsingissä, Espoossa, Hangossa ja Jyväskylässä (Yoga Nordicilla, Merijoogassa, Keholataamolla, It’s Yoga Helsingissä, Mahdollisuuksien Talolla, ReadySetPolella sekä StudioAK:lla). Joogakoulutukseni kattaa mm. Hathajoogan, Vinyasan, Flown,
Stralajoogan, Yinjoogan ja Aerialjoogan (Unnata). Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet suomalaiset Anu-Maaria Eerikäinen ja Clare Gates-Sjöblom, sekä ulkolaiset Padma Nair, Tara Stiles, Michelle Dortignac ja Joe Barnett.
 
Tärkeimpänä opetuksessani pidän harjoituksen turvallisuutta ja luonnollisuutta.

Lähestyn asanoita kunkin joogaajan omakohtaisesta tilanteesta. Tarkoitus ei ole pyrkiä kohti jotain ulkoista päämäärää, vaan tutustua itseensä, löytää uusia asioita omasta suhtautumistavasta elämään ja kehoonsa. Harjoituksen aikana avautuu mahdollisuuksia kasvattaa omaa energiaa ja omia voimia - toisaalta myös päästää irti suorittamisesta. Kaikki tekeminen ja oleminen lähtee hengityksestä, sen tiedostamisesta, siihen nojaamisesta.  Ohjaamani jooga on myös kokonaisvaltaisesti terapeuttista. Ohjaukseni on rentoa ja iloista, usein myös filosofialla höystettyä. Työskenneltyäni koko ikäni ryhmien ja yksilöiden kanssa olen tottunut toimimaan erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten ihmisten kanssa.
 
Teen myös hoitoja - mm. ayurvedista joogahierontaa ja intialaista päähierontaa. Olen kouluttautunut Shindo-rentoutusohjaajaksi. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi - uni, liikunta, ravinto, mielen tasapaino - ovat opetuksessani aina mukana. Yhdistän kaikkiin joogatunteihini intialaisen joogatradition lisäksi myös mm. kiinalaisen lääketieteen elementtejä (meridiaanit, akupisteet) sekä chakrojen eli kehon energiakeskusten aktivointia.
 
Joogan lisäksi intohimojani ovat mm. meri, luonto, kirjallisuus, kirjoittaminen, käsityöt, kielet, kuvataiteet, puutarha, musiikki, matkailu, Italia. Italiaan olen tutustunut jo nuoresta asti - tutuksi ovat tulleet moninkertaisesti niin Rooma, Toscana kuin Apuliakin, Venetsia, Cinque Terre, Ravenna… Italia on ihana maa, täynnä katsottavaa ja koettavaa. Olen myös italian kielen opettaja.

Tervetuloa nauttimaan upeasta joogaretriitistä ihanassa Sisiliassa!"
-Jarna Paalanen-Flyktman        
​​​​Alustava ohjelma
 
13.4.
Saapumispäivä
Klo 20 illallinen
 
14.4.
Klo 7:30-9 hathajooga
Klo 9-10 aamiainen
Klo 10 – 11 kokkauskurssi: Cùscusu
Klo 13:30 lounas
18 - 19.30 yinjooga+rentoutus
Klo 20 illallinen
 
15.4.
Klo  7:30-9 hathajooga
Klo 9-10 aamiainen
Klo 10-11 kiinalaisen lääketieteen elementtejä: meridiaanit ja akupisteet
Klo 13:30 lounas
Klo 18 - 19:30 yinjooga+rentoutus
Klo 20 Illallinen

 
16.4.
Klo  7:30-9 hathajooga
Klo 9-10 aamiainen
Klo 10-11 kokkauskurssi: sisilialainen leipä
Klo 11.30 vapaaehtoinen viinitilavierailu Marsalan viinitilalle: viinin- ja oliiviöljyn maistiaiset (20€ per hkl)
Klo 14 lounas
Klo 18 - 19.30 chakrat, kehon energiakeskukset + lyhyt yinjooga
Klo 20 Illallinen
 
17.4.
Klo  7:30-9 hathajooga
Klo 9-10 aamiainen
Klo 11 – 16/17 vapaaehtoinen retki Trapaniin: uintimahdollisuus merenrannalla & shoppailua Trapanin vanhassa kaupungissa (20€ per hkl)
Klo 20 Illallinen
 
18.4.
Klo  7:30-9 hathajooga
Klo 9-10 aamiainen
Klo 10-11 kokkauskurssi: sisilialaiset jälkiruuat
Klo 13:30 lounas
Klo 18-19.30 yinjooga+rentoutus
Klo 20 illallinen
 
19.4.lähtöpäivä
Aamiainen
       
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähimmät lentokentät löytyvät Trapanista ja Palermosta.
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetuksen erillistä korvausta vastaan.

EARLY BIRD -HINTA ON 1100€ per hkl, joka sisältää
*kurssiohjelman ja Jarna Paalanen-Flyktamanin opetuksen
*6 vuorokauden majoituksen agriturismossa kahden hengen huoneissa. Jokaisessa huoneessa oma kylpyhuone. Pyyhkeet ja suihkugeelit. Wi-fi.
*2 kokkauskurssia agriturismon omassa Slow Food -ravintolassa.
*6 aamiaista, 5 lounasta ja 6 illallista. Ateriat ovat valmistettu agriturismon omista luomuraaka-aineista ja ne ovat sekä kasvis- että kala-aterioita. Viini ei kuulu hintaan.

Eraly bird -hinta on voimassa 15.12.2019 asti, jonka jälkeen hinta on 1150€ per hkl.
Yhden hengen huoneen lisämaksu on 15€ per yö.

*Lennot eivät sisälly hintaan, eikä matkat kentältä agriturismoon ja takaisin.

VARAUKSEN voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää sen jälkeen, kun retriitti on vahvistettu toteutettavaksi. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia.
 
VARAA TÄSTÄ