​​​​​​​
Joogaa ja kulinarismia Piemontessa 6.-12.11.2017

Joogaviikkomme järjestetään upouudessa suomalaisomisteisessa ​​Casa Visettessä maailmankuulun Langhen viinialueen sydämessä.
 
Langhe on Unescon maailmanperintökohde. Horisonttiin asti kumpuilevia viinikukkuloita kuvaa vitaalinen kauneus. Kukkuloiden päälle rakennettuihin idyllisiin pikkukyliin saapuu matkaajia ympäri maailman maailmankuulujen viinien ja kulinarististen herkkujen inspiroimana. Kulttuuri, kulinarismi, taide ja luonto elävät harmoniassa.
 
Casa Visetten huoneistot ovat tyylikkäästi sisustettuja,  ilmavia ja niissä vallitsee seesteinen tunnelma. Visettestä löydät myös aidon suomalaisen saunan, uima-altaan ja tenniskentän. Se sijaitsee kahden kilometrin päässä keskiaikaisesta Monforten kylästä, jossa pääset kuljeskelemaan suloisilla kujilla, piipahtamaan viinibaareissa, nauttimaan elävän italialaisen piazzan hyvästä energiasta.
 
Joogan lisäksi voit halutessasi vuokrata pyörän ja vierailla idyllisissä pikkukylissä: Castiglione Fallettossa, La Morrassa, Barolossa ja Serralunga d’Albassa. Alueelta löydät viinitiloja, juustoloita, hasselpähkinäntuottajia, laventeli- ja sahramiviljelyksiä.
 
Casa Visetten oma kokki valmistaa meille päivittäin kasvisbrunssin ja –illallisen. Ateriat ovat parhaimmista raaka-aineista valmistettua piemontelaista lähiruokaa.


​Joogatyöpajaa ohjaa fysioterapeutti ja joogaopettaja Susanna Helenius​​​​

Susanna on toiminut päätoimisena joogaopettajana omassa joogakoulussaan Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa vuodesta 2002. Vuosina 2002–2014 Susanna on opiskellut säännöllisesti Intiassa. Hänen tärkeimpinä opettajinaan Intiassa on ollut K. Pattabhi Jois (1915–2009), joka kehitti Ashtanga Vinyasa -joogan; Sharaswathi ja Sharath Jois, K. Pattabhi Joisin tytär ja tyttärenpoika; B N S Iyengar, jota pidetään yhtenä tärkeimmistä intialaisista joogaguruista K. Pattabhi Joisin ja T Krishnamacharya ohella; M V Chidananda ja Dr. Nagaraz, jotka molemmat tunnetaan merkittävinä intialaisina joogaguruina.  


Susannan opettajakoulutus Intiassa on keskittynyt Ashtanga-, Yin- and Hathajoogaan. Asanaharjoitusten lisäksi opinnot Intiassa ovat perehdyttäneet Susannan ayurvedaan, joogafilosofiaan ja pranayamaan.

Euroopassa Susannan merkittävimpiä joogaopettajia on Lino Miele Italiassa ja Stefan Engström Suomessa.  Fysioterapiataustan omaavana joogaopettajana Susannalla on erinomainen kyky nähdä yksilön anatomiset haasteet ja käyttää joogaa välineenä kasvattaa kehon voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. 
Susanna on pitänyt ArsMondon joogatyöpajoja vuodesta 2011.


MATKAOHJELMA ​​​​

6.11.2017
Saapumispäivä
Illallinen klo 19:30

7.–8.11. ja 10.–11.11.2017
Aamulla energisoiva jooga klo 8:30-10
Illalla rauhoittava jooga 17:30-19:00

12.11.2017 lähtöpäivä
Aamiainen

Aamun joogatunneilla keho herätetään uuteen päivään tekemällä dynaamisia koko kehoa energisoivia joogaliikkeitä, lempeästi ja omaa kehoa kuunnellen. Illan tunneilla keskitytään hermostoa ja mieltä rauhoittaviin joogaliikkeisiin, terveyttä edistävien hengitys-, rentoutus- ja meditaatioharjoitusten kera. Joogaviikon tarkoitus on antaa myös hyvät eväät itsenäiseen kotiharjoitteluun. Liikkeet ja harjoitteet soveltuvat kaiken tasoisille joogaajille ja harjoituksia pystytään muokkaamaan oppilaan oman lähtötason mukaisesti. Kaiken kokoiset ja -ikäiset ovat tervetulleita, myös vasta-alkajat!

Casa Visettessä tarjoillaan:
Brunssi klo 10:30
Illallinen klo 19:30


OHEISOHJELMAA

7.11.2017 iltapäivän KÄVELYRETKI VIINITILALLE, tutustuminen viinituotantoon. Viinitilan jälkeen tutustuminen Monforte d'Alban kylään ja kahvihetki.


8.11. VILLIYRTTIEN KIEHTOVA MAAILMA Piemontelaisen yrttiviljelijän johdolla perehdymme yrttien parantavaan maailmaan ja niiden käyttöön.

9.11.2017 LANGHEN KULINARISTINEN PÄIVÄRETKI
Päivän aikana tutustumme maailman kalleimman mausteen eli sahramin tuotantoon ja käyttöön. Lähistöltä löydämme Pohjois-Italian suurimmat  sahramiviljelykset.
Matkamme jatkuu idyllisten kylien läpi hasselpähkinäntuottajalle. Piemontelaisia pähkinöitä pidetään maailman parhaimpina makunsa ja tuoksunsa puolesta. Niistä valmistuvat herkulliset (gluteenittomat) jälkiruuat. Kolmas kohteemme on juustola, jossa pääsemme tietysti maistelemaan alueen tunnetuimpia juustoja. Päivän aikana meillä on käytössä minibussi ja näet kattavasti henkeänsalpaavan Langhen kauneuden. Halutessasi voit tietysti ostaa kotiinviemisiksi kulinaristisia herkkuja suoraan tuottajilta.

Retken hinta ja tarkka paluuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Lähtö Casa Visettestä klo 11:30.

11.11. ALBAN PÄIVÄRETKI
Retki Langhen pääkaupunkiin Albaan. 30 000 asukkaan Alba (auringonnousu) on kuuluisa valkoisista tryffeleistään, persikoistaan ja tietysti viinituotannostaan.  Joogaviikkomme järjestetään juuri Alban kansainvälisten tryffelimarkkinoiden aikaan. Eli pääset maistelemaan ja tutustumaan valkoisten tryffeleiden valmistukseen ja käyttöön. Albassa myös shoppailumahdollisuus.
Retken hinta ilmoitetaan myöhemmin.
Casa Visettessä mahdollisuus SAUNAAN:
30€ / kahden tunnin saunavuoro

  1. Hinta
    HINTA 1250 € / henkilö sisältää -Susanna Heleniuksen joogaviikon opetuksen -6 yön majoituksen neljän hengen huoneistossa www.visette.it -6 illallista Casa Visettessä (ruokaviinin voit halutessasi ostaa illallisen yhteydessä) -5 brunssia ja 1 aamiainen Casa Visettessä -viinitilavierailun 50 neliön neljän hengen huoneisto Corsinista avautuu upea näkymä La Morraan ja Monte Biancolle. Olohuoneesta pääset omalle yksityisterassillesi, jonka takana uima-allas ja tenniskenttä. Huoneistoon kuuluu tilava kylpyhuone ja 10 neliön nukkumaparvi. 54 neliön neljän hengen huoneisto Romirascosta avautuu näkymä kohti keskiaikaista kylää, Monfortea. Suuret ikkunat antavat huoneistoon paljon valoa. Huoneistoon kuuluu oma yksityisterassi, tilava kylpyhuone ja 10 neliön nukkumaparvi. Myös kolmen ja kahden hengen huoneisto mahdollinen – pyydä tarjous.
  2. Varaukset
    Varauksen voit tehdä soittamalla numeroon 044 32 00 008 tai lähettämällä varaustiedot (nimi, puhelinnumerosi ja osoitteesi) osoitteeseen asiakaspalvelu@arsmondo.fi Varausmaksu 200 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Viimeinen varauspäivä 6.9.2017
VARAA TÄSTÄ