​​​​​​​
Joogaa ja kuntoilua Positanossa 14.-20.9.2020

JOOGARETRIITIN OHJAAJANA FM, joogaopettaja (RYT200), hoitaja,
hyvinvointiyrittäjä, kirjoittaja ja kieltenopettaja Jarna
Paalanen-Flyktman 
Lämpimästi tervetuloa JOOGAAMAAN JA KUNTOILEMAAN sekä nauttimaan VÄLIMERELLISESTÄ ELEGANSSISTA Positanoon, Amalfin rannikon timanttiin! Retriitti on avoin KAIKILLE!

POSITANOSTA
Vertikaalisesti rakennettu Positano Etelä-Italiassa huumaa kauneudellaan kokeneenkin maailmanmatkaajan. Sadat rappusaskelmat johdattavat sinut pitkin kaupunkia. Positanosta löytyy ihania rantoja ja upeat uintimahdollisuudet. Ylhäällä vuorilla kulkee Jumalten polun -vaellusreitti, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät koko rannikolle. Caprin saari on lähellä, samoin Tramontin viinilaakso sekä tietysti kaikki Amalfin rannikon idylliset kylät.
 
Vulkaaninen maaperä on kasvattanut mineraalipitoiset kasvikset, joiden runsaudesta pääset nauttimaan päivittäin. Ruoka tulee läheltä ja se on tuoretta. Amalfin rannikko on tunnettu sitruunoistaan. Aikoinaan niitä syötettiin merimiehille korkean C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta. Sitruunoista valmistetaan rannikolla vaikka mitä: sitruunatortuista ja –suklaista hajuvesiin ja saippuoihin limoncelloa eli sitruunalikööriä unohtamatta.
 
Positano on maailmankuulu hipahtavasta arabeskivaikutteisesta pellavamuodistaan, jota viedään ympäri maailmaa ja käsintehdyistä sandaaleistaan sekä keramiikkataiteestaan. Näihin pääset tutustumaan viikon aikana. 

VIIKON OHJELMASTA

Päivät aloitamme aamujoogalla vuoren kupeessa sijaitsevan idyllisen majoituspaikkamme Villa Giadan terassilla, auringon pilkistäessä vuoren takaa. Näkymät ovat huikeat - rinteen alapuolella siintää meri. Alhaalta kadulta kuuluu aamuinen italialainen liikenne moottoripyorineen ja koulubusseineen. Aamujooga on helppo, kaikille sopiva ja päivään energisoiva harjoitus, jonka jälkeen nautimme ravitsevan ja monipuolisen aamiaisen.

Sitten onkin päivä aikaa laskeutua tuhat porrasta Positanon rannalle, mutkitella pitkin katuja ihaniin pikkukauppoihin tai vaikka lähellä olevaan Bar Internazionaleen tarkkailemaan italialaista kahvilakulttuuria. Yhtenä päivänä vaellamme vuorilla paikallisen vaellusoppaan johdolla Jumalten polun -vaellusreitillä, josta tarjoutuvat vieläkin huikeammat, linnun perspektiivi näkymät alas kyliin.


Veneretki läheiselle Caprin saarelle antaa mahdollisuuden nähdä vertikaalisesti rakennettu Positano mereltä päin, mikä on huikean erilainen kokemus. Positano tarjoaakin hienon mahdollisuuden sekä omatoimiseen että ohjattuun porrastreeniin - portaita on ylös ja alas loputtomina nauhoina. Päivän ja illan taitteessa, ennen illallisaikaa, kokoonnumme jälleen terassillemme rentouttavaan ja palauttavaan Yinjoogaharjoitukseen, joka täydentää kehollisen harjoituksen. Sitten onkin aika nauttia ihana italialainen illallinen joko alhaalla meren läheisyydessä tai oman majoituspaikan terassilla. Viime syksyn Positanon joogaretriitti lähti kävijöihin unohtumattoman vaikutuksen. Tule sinäkin kokemaan joogaretriittien helmi.
Voit yhdistää tähän heti retriitin päätyttyä myös toisen joogaviikon Salernossa, jonne pääsee siirtymään kätevästi bussilla tai laivalla. Mikä sen parempaa kuin viettää syyskuuta Italian loppukesän lämmössä ja valossa, joogaten ja nauttien elämästä. 


​​
JOOGARETRIITIN OHJAAJANA FM, joogaopettaja (RYT200), hoitaja, hyvinvointiyrittäjä, kirjoittaja ja kieltenopettaja Jarna Paalanen-Flyktman.

"Olen toiminut kieltenopettajana koko aikuiselämäni. Vuodesta 2012 olen ohjannut joogaa oman toiminimeni Yarnantan puitteissa sekä toiminut vakituisena opettajana mm. Helsingissä, Espoossa, Hangossa ja Jyväskylässä (Yoga Nordicilla, Merijoogassa, Keholataamolla, It’s Yoga Helsingissä, Mahdollisuuksien Talolla, ReadySetPolella sekä StudioAK:lla). Joogakoulutukseni kattaa mm. Hathajoogan, Vinyasan, Flown, Stralajoogan, Yinjoogan ja Aerialjoogan (Unnata). Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet suomalaiset Anu-Maaria Eerikäinen ja Clare Gates-Sjöblom, sekä ulkolaiset Padma Nair, Tara Stiles, Michelle Dortignac ja Joe Barnett.
 
Tärkeimpänä opetuksessani pidän harjoituksen turvallisuutta ja luonnollisuutta.
Lähestyn asanoita kunkin joogaajan omakohtaisesta tilanteesta. Tarkoitus ei ole pyrkiä kohti jotain ulkoista päämäärää, vaan tutustua itseensä, löytää uusia asioita omasta suhtautumistavasta elämään ja kehoonsa. Harjoituksen aikana avautuu mahdollisuuksia kasvattaa omaa energiaa ja omia voimia - toisaalta myös päästää irti suorittamisesta. Kaikki tekeminen ja oleminen lähtee hengityksestä, sen tiedostamisesta, siihen nojaamisesta.  Ohjaamani jooga on myös kokonaisvaltaisesti terapeuttista. Ohjaukseni on rentoa ja iloista, usein myös filosofialla höystettyä. Työskenneltyäni koko ikäni ryhmien ja yksilöiden kanssa olen tottunut toimimaan erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten ihmisten kanssa.
 
Teen myös hoitoja - mm. ayurvedista joogahierontaa ja intialaista päähierontaa. Olen kouluttautunut Shindo-rentoutusohjaajaksi. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi - uni, liikunta, ravinto, mielen tasapaino - ovat opetuksessani aina mukana. Yhdistän kaikkiin joogatunteihini intialaisen joogatradition lisäksi myös mm. kiinalaisen lääketieteen elementtejä (meridiaanit, akupisteet) sekä chakrojen eli kehon energiakeskusten aktivointia.
 
Joogan lisäksi intohimojani ovat mm. meri, luonto, kirjallisuus, kirjoittaminen, käsityöt, kielet, kuvataiteet, puutarha, musiikki, matkailu, Italia. Italiaan olen tutustunut jo nuoresta asti - tutuksi ovat tulleet moninkertaisesti niin Rooma, Toscana kuin Apuliakin, Venetsia, Cinque Terre, Ravenna… Italia on ihana maa, täynnä katsottavaa ja koettavaa. Olen myös italian kielen opettaja.

Tervetuloa nauttimaan upeasta joogaretriitistä!"
-Jarna Paalanen-Flyktman


Villa Giada
Viikon aikana majoitumme positanolaisperheen omistamaan Villa Giadaan. Joogapaikkanamme on villan terassi, josta avautuu upea näkymä koko Positanoon ja merelle. Kahden hengen huoneiden ovet avautuvat isolle terassille, joka kaartuu L-muotoiseksi yhteisen olohuoneen eteen. Villassa on mahdollisuus tehdä ruokaa. 5 minuutin kävelymatkan päässä on Bar Internazionale, joka on positanolaisten kohtauspaikka numero 1 ja josta saat hyvät cappuccinot sekä pientä purtavaa. Barin vierestä löytyy ruokakauppa.

 
ALUSTAVA OHJELMA
 
14.9.2020 maanantai SAAPUMISPÄIVÄ
 
Saapuminen Positanoon
Klo 19.30 yhteinen illallinen ja tutustumista toisiimme
                     
15.9.2020 tiistai RETRIITTIPÄIVÄ JA KÄVELYRETKI POSITANOSSA
Matkaväsymyksestä virkeyteen - laskeudutaan arjesta irtipäästäen lämpöön ja lempeyteen, tehdään paljon kehoa helpottavia kiertoliikkeitä.


Klo 7.30-9 Hathajoogaharjoitus
Klo 9 aamiainen
Omavalintainen lounas
Klo 14 - 17 kävelyretki Positanossa paikalliseen elämänmenoon tutustuen
Klo 17.30-19 Yinjooga+rentoutus
Omavalintainen illallinen

16.9.2020 keskiviikko RETRIITTIPÄIVÄ ja JUMALTEN POLUN VAELLUS tai OMA PÄIVÄ Positanossa
 
Keskiviikkona voit viettää oman päivän Positanossa tai lähteä aamiaisen jälkeen Jumalten Polun -vaellukselle. Ennen vaelluksen alkua noudamme paikallisesta kaupasta foccaccioita ja fiordilatte mozzarellaa vaelluksellemme.
 
Vaelluksella edessäsi avautuu näkymä koko Amalfin rannikolle, aina Caprin saarelle asti.  Koska rannikolle rakennettiin autotie 1800-luvun alussa, ylhäällä vuorilla kulki aikoinaan vain muuli- ja kävelypolkuja. Rauniot ja vuorten äkkijyrkillä rinteillä sijaitsevat kivitalot, aava kimalteleva meri ja jylhät vuoret tekevät vaelluksesta unohtumattoman elämyksen.
 
Vaikka vaellusreitti kulkee ylhäällä vuorilla, siellä on kohtalaisia nousuja ja laskuja (korkeusero reitin varrella ylhäällä on 140 metriä). Reitin pituus on 8 km. 

Vaelluksella meillä on mukana sertifioitu vaellusopas.

Klo 17.30-19 Yinjooga+rentoutus - teemana alaraajojen rentous
Omavalintainen illallinen
 
17.9.2020 torstai CAPRIN SAARI tai OMA PÄIVÄ Positanossa
 
Klo 7-8 aamujooga
Klo 8-9 aamiainen

Torstaina voit aamujoogan jälkeen nauttia Positanon tunnelmasta tai lähteä Caprin saarelle.  Caprin saarella riittää nähtävää aina kirjailija Axel Münthen rakennutt

orstaina voit aamujoogan jälkeen nauttia Positanon tunnelmasta tai lähteä Caprin saarelle.  Caprin saarella riittää nähtävää aina kirjailija Axel Münthen rakennuttamasta Villa San Michelestä alkaen ja päätyen maailmankuuluun Siniseen luolaan.

Omavalintainen illallinen

18.9.2020 perjantai RETRIITTIPÄIVÄ

Aurinko- ja Kuutervehdykset Etelän auringolle ja kuulle - voimaa ja keskittynyttä energian suuntaamista oman elämän rakennukseksi.

Klo 7.30-9 Hathajoogaharjoitus
Klo 9 aamiainen
Omavalintainen lounas
Klo 17.30-19 Yinjooga+rentoutus
Omavalintainen illallinen

19.9.2020 lauantai RETRIITTIPÄIVÄ JA HERKKUJA KYLÄKAUPASTA

Hyvinvointia yläselkään ja hartioihin.

Klo 7.30-9 Hathajoogaharjoitus
Klo 9 aamiainen
Aamiaisen jälkeen vierailu Positanon vanhimmassa kyläkaupassa, josta löydät juustoja ja muita paikallisia herkkuja kotiinvietäväksi.
Omavalintainen lounas
Klo 17.30-19 Yinjooga+YogaNidra -syvärentoutus
Klo 19.30 yhteinen illallinen


20.9.2020 sunnuntai LÄHTÖPÄIVÄ

Aamiainen
Lähtöpäivä

Muistathan, että Positanossa on lukuisia lounas- ja illallispaikkoja - tästä syystä kaikki ruokailumme eivät ole yhteisiä, vaan voit itse valita makuusi sopivimmat ruokailupaikat. Kerromme niistä mielellämme. Myös villassa voit tehdä ruokaa.

Aamiainen sisältää leipää, mysliä, hedelmiä, jugurttia, mehua, teetä ja kahvia. Aamiainen tarjoillaan villan yhteisessä keittiössä / terassilla. Tarvittaessa, voit ostaa itsellesi sopivat aamiaistarpeet ja valmistaa aamiaisesi villan keittiössä.
     

HINTA
1050 € / henkilö sisältää
*Jarna Paalanen-Flyktmanin opetuksen
*Kuuden yön majoituksen 2-hengen huoneessa idyllisessä Villa Giadassa Positanossa
*Kuusi aamiaista, kaksi illallista
*Retkipäivän Caprille tutustuen Anacapriin ja Villa San Micheleen
*Kävelyretken Positanossa
*Vaelluksen opastuksineen

MATKUSTUS
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa www.lufthansa.com

Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair  ja
Norwegian www.norwegian.com


Julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
Roomasta pääset Positanoon seuraavasti:
Roomasta Napoliin pikajuna vie sinut tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna kulkee noin tunnissa Pompeijin ohittaen Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin tunnissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon, ilmoitat vain millä lennolla saavut Italiaan ja voimme yhdessä katsoa sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kohteeseen.

VARAUKSET
Voit varata paikan ArsMondon joogaretriittiin Positanossa, Italiassa puhelimitse (044 320 0008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella (klikkaa alla "varaa tästä").
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Varausmaksu 200 € maksetaan heti, kun retriitin toteutuminen vahvistetaan. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti. Villaan mahtuu vain 8 hkl. Viimeinen varauspäivä on 15.4.2020.
       

 


VARAA TÄSTÄ