​​Joogaretriitti Sisiliassa Janita Lavosen kanssa
18.-24.3.2019   
   
Tervetuloa JANITA LAVOSEN joogaretriittiin Sisiliaan!

Joogaretriitti pidetään Torre Salsan luonnonpuistossa meren rannalla Sisilian länsirannikolla. 

Merenrantaan kävelet viidessä minuutissa.
 
Alue sykähdyttää kauneudellaan: kuusi kilometriä hiekkarantaa ja suojeltuja hiekkadyynejä.  Vitivalkoiset kallionseinämät laskevat turkoosiin kimaltelevaan mereen palmujen huojuessasi vierelläsi. Ranta on puhdas, samoin koko luonnonpuiston alue.
 
Alueelta löydät vain agriturismomme, jossa on upeat joogatilat sekä oma ravintola.
 
Joogan lisäksi pääset nauttimaan upeasta rannasta, uimaan ja halutessasi tekemään pitkiäkin kävelyjä hiekkarannalla ja luonnonpuistossa.
 
Viikon aikana vierailemme paikallisella sisialialaisella viinitilalla ja nautimme paikallisia herkkuja. Retkeilemme myös kuuluisille turkkilaisille portaille Scala dei Turchi. Nämä huimat valkoiset kalliojyrkänteet nousivat maailmanmaineeseen myös komissario Montalbanon siellä seikkailtua.  Näet temppelilaakson Valle dei Tempin, kreikkalaisen taiteen ja arkkitehtuurin spektaakkelin.
 
Agriturismon omassa ravintolassa nautimme päivittäin aamiaisen ja kasvisillallisen. Illallisella nautimme sisilialaisen ruokakulttuurin anteja; ateriat ovat valmistettu alueella kasvavista raaka-aineista. Illallinen sisältää lasin sisilialaista punaviiniä tai valkoviiniä.
 
Lounaan voit valmistaa asuntojen omassa keittiönurkkauksessa – tuomme valmiiksi salaattitarpeet, juustoja ja leipää sekä hedelmiä. Raaka-aineet ovat tuoreita.
 
Agriturismossa majoitumme kolmen hengen apartementoihin, joissa oma terassi merinäköalalla, kylpyhuone ja keittiönurkkaus. Sängyt kolmen hengen asunnoissa on jaettu niin, että olohuoneessa on hyvin nukuttava sohvasänky, pienessä nukkumahuoneessa toinen sänky ja kolmas sänky tilavalla parvella.
Mahdollisuus myös kahden hengen apartementoon lisämaksua vastaan. Muutama yhden hengen huonekin löytyy nopeille varaajille.

 
Viikko on avoin kaikille. Ennakkotaitoja ei tarvita.

 ​​
"Olen harjoittanut astanga joogaa vuodesta 2006 alkaen. Päivittäinen, kurinalainen harjoitus on tuonut minulle valtavasti vapautta, viisautta ja terveyttä. Asanaharjoituksen ohella harjoituksiini kuuluu chanttaus, eli sanskritin kielisten mantrojen resitoiminen, japa-meditaatio, sanskritin kielen opiskelu ja hiljentymisharjoitukset eli meditaatio. Opiskelen edelleen joogan filosofiaa ja pyrin parhaani mukaan elämään joogisten oppien mukaisesti. Käyn vuosittain opettajani opissa Intiassa syventämässä joogista ymmärrystä ja elämäntapaa. 

Olen koulutukseltani fysioterapeutti. Fysioterapian kautta olen saanut arvokasta ymmärrystä kehon fyysisestä toiminnasta, turvallisista ja luonnollisista liike- ja toimintamalleista ja asanoiden linjauksista. Länsimaisen fysioterapeuttisen ymmärryksen sekä joogafilosofisten oppien yhdistäminen on antanut näkökulmaa terveelliseen ja luonnolliseen fyysiseen ja psyykkisen harjoittamiseen. Hengitys on kaiken A ja O, ilman sitä ei ole elämää. Ollessasi yhteydessä hengitykseesi olet vahvimmin yhteydessä kehoosi, itseesi, Henkeesi.

Terapiassa ja joogan ohjaamisessa pyrin aina läsnäoloon ja siitä kumpuavaan viisauteen. Aito, inhimillinen ja myötätuntoinen kohtaaminen on ensimmäinen askel kohti harmoniaa, joka palvelee ohjaustilanteessa sekä ohjattavaa että ohjaajaa itseään. Mielestäni joogan ohjaajalla on oltava ymmärrystä ja nöyryyttä, halua oppia oppilailtaan ja voimakas halu auttaa. Tärkeää on mielestäni myös ymmärtää, mitä milläkin asanalla haetaan niin fyysisesti kuin psykkisestikin. Kun ymmärtää asanaa, on helpompi lähestyä sitä turvallisella ja oikeasti avaavalla, vapauttavalla ja terapeuttisella tavalla.
Tärkeää ei ole niinkään se mitä tekee, vaan miten tekee - millä intentiolla ja asenteella.

Unelmani on auttaa kanssaihmisiä löytämään sitä fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, tasapainoa, iloa ja onnea, jota itse olen muun muassa säännöllisten joogan harjoitteiden ja luonnossa oleskelun kautta löytänyt. Ne ovat mielestäni tärkeintä fysioterapiaa!"
JANITA LAVONEN


​​​​​​
ALUSTAVA OHJELMA
      
AAMIAINEN PÄIVITTÄIN KLO 9.30, LOUNAS NOIN KLO 13, ILLALLINEN KLO 20

18.3.2019
Saapumispäivä
 
19. - 23.3.2019 klo 7.30 - 9
asanaharjoitus, terapeuttinen jooga.

Tunti sisältää asanharjoitusta, helppoa pranayamaa eli hengitysharjoitusta ja
meditaatiota. Päähuomio on selkärangan vapauttamiseen tähtäävissä
harjoitteossa, joka luonnollisesti sisältää paljon esim. lantion ja
lonkan alueen vapauttavia ja vahvistavia harjoitteita, sekä
niska-hartiaseudun rentouttavia ja vahvistavia harjoitteita.

Kurssilaisilla on mahdollisuus esitää omia toiveitaan ja niin
harjoitukset räätälöidään ryhmäläisten toiveiden mukaisiksi.


Asanaharjoitusten teema:
Selkäranka on koko liikkuvan, tuntevan ja ajattelevan olemuksemme peruspilari, keskusakseli ja niinpä sen hyvinvointi on avainasemassa terveytemme ylläpitäjänä. Rangan luonnollinen liikkuvuus tarkoittaa vapaata, joustavaa liikettä kaikkii suuntiin: eteentaivutukseen, taaksetaivutukseen, sivuille, kiertosuuntaan jne. Rangan vapauteen vaikuttavat oleellisesti sitä tukevien ja liikuttavien kudosten voima ja joustavuus sekä mieli. Mielentila heijastuu rankaan ja rangan tila mieleen. Erilaiset tunteet ja ajatukset kasaantuvat rangan eri osiin näyttäytyen kipuina, liikerajoituksina, joustamattomuutena / yliliikkuvuutena. Niinpä kurssin teemaksi valikoituu rangan hyvinvointi, joka luonnollisesti hoitaa myös mm. lantionseudun ja niska-hartia-seudun hyvinvointia, sekä mieltä. 

19., 20., 22.3.2019 klo 18.30 - 19.15
iltameditaatio ja rentoutus, joka sisältää myös restoratiivisia asanaharjoituksia ja hengitysharjoituksia.

23.3.2019 klo 18.30 - 19.30
iltameditaatio ja rentoutus meren rannassa

19.3.2019 ja 22.3.2019 klo 11 - 12/12.30
keskustelu/luento: 
1) asanaharjoituksen merkitys mielen ja kehon hyvinvoinnissa joogafilosofiaan pohjaten sekä vinkkejä oman päivittäisen rutiinin rakentamiseksi. Millaista harjoitusta keho ja mieli milloinkin tarvitsevat? Sopiiko samanlainen harjoitus kaikille? Mikä merkitys on intentiolla ja asenteella harjoitusta kohtaan? 
 
2) ravinnon merkitys mielen ja kehon toimintaan ja terveyteen. Tämä luento pohjautuu ayurvedan sekä länsimaisen ravitsemustieteen oppeihin, ja vahvasti joogafilosofiaan sekä omakohtaisiin kokemuksiin. Luonnollisuuden korostaminen syömisessä; sen rytmissä, rutiinissa ja sisällössä.

21.3.2019 klo 14 - 18
iltapäiväretki kuuluille turkkilaisille portaille Scala dei Turchi.
Nämä huimat valkoiset kalliojyrkänteet nousivat maailmanmaineeseen myös komissario Montalbanon siellä seikkailtua. Samalla näet temppelilaakson Valle dei Tempin, kreikkalaisen taiteen ja arkkitehtuurin spektaakkelin. Retkellä mukana paikallinen asiantuntijaopas.

23.3.2019 klo 13  - 17 Iltapäiväretki paikalliselle viinitilalle.
Viininmaistajaiset (3 viiniä) ja kevyt lounas (oliiveja, juustoja, kauden vihanneksia, sisilialaista pizzaa)

24.3.2019
aamiainen/kotiinlähtö    


MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähin lentokenttä löytyy Palermosta, jonne lentää mm. Lufthansa, British Airways ja KLM
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetuksen Palermon lentokentältä suoraan agriturismoon.

HINTA
Early bird -hinta on 1240€ / henkilö sisältää
*Janita Lavosen joogaopetuksen
*6 vuorokauden majoituksen agriturismossa kolmen hengen apartementoissa
*6 aamiaista

*6 illallista
*lounastarpeet 4 päivän salaattilounaaseen
*retken viinitilalle sisältäen kuljetuksen, viininmaistajaiset ja kevyen lounaan
*retken turkkilaisille portaille ja Valle dei Tempin temppelilaaksoon sisältäen kuljetuksen ja opastuksen.
*kuljetuksen Palermon lentokentältä agriturismoon saapumispäivänä ja agriturismosta lentokentälle lähtöpäivänä (kuljetuksia on siis yksi kumpanakin päivänä ja se aikataulutetaan matkaajien lentoihin sopivaksi)

Lennot eivät sisälly hintaan


VARAUKSET
​Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Early bird -hinta on voimassa on 30.7.2018.


PAIKKOJA ON RAJOITETUSTI.
VARAA TÄSTÄ