​​​​​​​Joogaretriitti luonnonpuistossa, meren rannalla Sisiliassa
24.–30.9.2018
 
Ohjaajana sertifioitu Iyengarjoogan opettaja Kirsi Tietäväinen
Retriittimme pidetään agriturismossa Torre Salsan luonnonpuistossa Sisilian länsirannikolla.
 
Merenrantaan kävelet viidessä minuutissa.
 
Alue sykähdyttää kauneudellaan: kuusi kilometriä hiekkarantaa ja suojeltuja hiekkadyynejä.  Vitivalkoiset kallionseinämät laskevat turkoosiin kimaltelevaan mereen palmujen huojuessasi vierelläsi. Ranta on puhdas, samoin koko luonnonpuiston alue.
 
Alueelta löydät vain agriturismomme, jossa on upeat joogatilat sekä oma ravintola.
 
Joogan lisäksi pääset nauttimaan upeasta rannasta, uimaan ja halutessasi tekemään pitkiäkin kävelyjä hiekkarannalla ja luonnonpuistossa.
 
Viikon aikana pääset tutustumaan myös kuuluihin turkkilaisiin portaisiin Scala dei Turchi. Nämä huimat valkoiset kalliojyrkänteet nousivat maailmanmaineeseen myös komissario Montalbanon siellä seikkailtua. Samalla näet temppelilaakson Valle dei Tempin, kreikkalaisen taiteen ja arkkitehtuurin spektaakkelin. Vierailemme myös paikallisella viinitilalla ja nautimme sisilialaisen ruokakulttuurin erikoisuuksista. Viikon aikana pääset sisälle aitoon sisilialaiseen kulttuuriin ja elämään sekä näkemään palan koskematonta ja kauneinta Sisiliaa.
 
Agriturismon omassa ravintolassa nautimme päivittäin aamiaisen ja kasvisillallisen. Illallinen on runsas italialaiseen tapaan ja valmistettu alueella kasvavista raaka-aineista. Illallinen sisältää lasin sisilialaista punaviiniä tai valkoviiniä.
 
Lounaan voit valmistaa asuntojen omassa keittiönurkkauksessa – tuomme valmiiksi salaattitarpeet, juustoja ja leipää sekä hedelmiä. Raaka-aineet ovat tuoreita.
 
Agriturismossa majoitumme kolmen hengen apartementoihin, joissa oma terassi merinäköalalla, kylpyhuone ja keittiönurkkaus. Sängyt kolmen hengen asunnoissa on jaettu niin, että olohuoneessa on hyvin nukuttava sohvasänky, pienessä nukkumahuoneessa toinen sänky ja kolmas sänky tilavalla parvella.
Mahdollisuus myös kahden hengen apartementoon lisämaksua vastaan.
   
Sertifioitu iyengarjoogan opettaja Kirsi Tietäväinen
 
"Aloitin joogaamisen 90-luvulla hathajoogalla, josta siirryin astangajoogan kautta iyengarjoogaan. 

Joogan opettamisen aloitin 15 vuotta sitten. Päätoimisesti olen opettanut vuodesta 2006.
Iyengarjoogan opettajaksi valmistumiseni jälkeen olen syventänyt osaamistani paitsi kotimaassa ja Euroopassa myös Iyengarien joogainstituutilla Intiassa (Rimyi, Pune: heinäkuu 2012, joulukuu 2014, 2015 ja 2016). Joogan lisäksi elämääni kuuluu maalaiselämää perheen, lehmien, vuohien, kanojen ja mehiläisten kanssa pienellä myllytilallamme."
   
Sisilian vuoden 2017 joogaretriittiläisten kommentteja:
”Keho ja mieli kohtasivat rennossa ilmapiirissä. Mahtava ohjaaja, harjoituksia, lämpö, aikaa itselle, mukava porukka. Kiitos kokemuksesta!”
 
”Kirsi ohjaus on aina tarkkaa, mutta tunnelma on silti rento.”
 
”Erinomaista joogaohjausta Sisilian auringon alla.”
 
”Kirsin ohjaus on yksilöllistä ja eri ihmisten rakenteelliset ominaisuudet huomioonottavaa. Joogaviikon ilmapiiri oli rento ja erittäin positiivinen. Ihana loma. Kiitos.”
 
”Aloittelijalle salliva joogaohjaus. Henkilökohtaista, heti alusta asti.”
 
”Kirsin tutuissa ja turvallisissa käsissä nautimme viikon lämpöä ja rentoutumista. Nyt mieli virkistyneenä ja keho vetreytyneenä takaisin syksyiseen Suomeen. Tällä jaksaa ensi kesään!”
    
​​​​
ALUSTAVA OHJELMA
   
24.9.2018
Saapumispäivä


Illallinen klo 20

25.–26.9. ja 28.–29.9.2018
Aamupäivällä energisoiva jooga klo 11:30-13
Illalla rauhoittava jooga 17:30-19:00


Aamiainen päivittäin klo 8-10
Illallinen klo 20

Aamun joogatunneilla keho herätetään uuteen päivään tekemällä dynaamisia koko kehoa energisoivia joogaliikkeitä, lempeästi ja omaa kehoa kuunnellen.

Illan tunneilla keskitytään hermostoa ja mieltä rauhoittaviin joogaliikkeisiin, terveyttä edistävien hengitys-, rentoutus- ja meditaatioharjoitusten kera.

Liikkeet ja harjoitteet soveltuvat kaiken tasoisille joogaajille ja harjoituksia pystytään muokkaamaan oppilaan oman lähtötason mukaisesti. Kaiken kokoiset ja -ikäiset ovat tervetulleita, myös vasta-alkajat!
    

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähin lentokenttä löytyy Palermosta, jonne lentää mm. Lufthansa, British Airways ja KLM.
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetuksen Palermon lentokentältä suoraan agriturismoon.

​HINTA
980 € / henkilö sisältää
kurssiohjelman ja Kirsi Tietäväisen opetuksen
6 vuorokauden majoituksen agriturismossa kolmen hengen apartementoissa
6 aamiaista, 6 illallista ja lounastarpeet 5 päivän salaattilounaaseen


LOPPUUNMYYTY.
VARAA TÄSTÄ