​​​​​​​​​​
   Kävelyä ja kulinarismia
Piemontessa, Italiassa
6.–12.11.2017

   
Tule kulkemaan maailmankuulun Langhen viinialueen sydämeen – nauttimaan hyvästä ruuasta ja voimaan hyvin.
 
Viikon aikana kävelemme merkityillä kävelypoluilla, jotka johdattavat meidät panoraamisten viinikukkuloiden läpi kylästä kylään. Saat käsinkosketeltavan tuntuman alueeseen, jossa huippuviinit kasvavat.
 
Langhe on Unescon maailmanperintökohde: horisonttiin asti kumpuilevia viinikukkuloita kuvaa vitaalinen kauneus. Kukkuloiden päälle rakennettuihin idyllisiin pikkukyliin saapuu matkaajia ympäri maailman maailmankuulujen viinien ja kulinarististen herkkujen inspiroimana. Kulttuuri, kulinarismi, taide ja luonto elävät harmoniassa.
 
Kävelyiden jälkeen pääset nauttimaan piemontelaisia kulinaristisia herkkuja.
 
Casa Visetten elegantit sviitit ovat ilmavia ja niissä vallitsee seesteinen tunnelma. Visettestä löydät myös uima-altaan ja tenniskentän. Se sijaitsee kahden kilometrin päässä keskiaikaisesta Monforten kylästä, jossa pääset kuljeskelemaan suloisilla kujilla, piipahtamaan viinibaareissa, nauttimaan elävän italialaisen piazzan hyvästä energiasta.
 
ArsMondon Hanna Maria Laakso kulkee kanssasi viikon aikana.

​​​​​​OHJELMA 
 
6.11.2017
Saapumispäivä
 
Lähempänä viikon ajankohta kerromme yhteiskuljetusmahdollisuudesta Milanon Malpensan lentokentältä, jonne Finnair lentää suoraan Helsingistä (laskeutumisaika Milanoon klo 10:05)
 
Ensimmäisenä päivänä teemme vain pienen kävelyn viinitilalle, jossa "Tervetuloa Piemonteen" ja viininmaistajaiset klo 17.
 
Illallinen Casa Visettessä klo 19:30
 
7.11.2017
 
Aamiainen klo 8-9
 
Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle kävelyretkellemme. Kävelemme viinikukkuloiden läpi (noin 70-90 min.) 2000 asukkaan, keskiaikaiseen Monforte d’Alban kylään.
 
Lounas paikallisessa trattoriassa.
 
Lounaan jälkeen tutustumista kylään ja paluu Casa Visetteen lyhyempää reittiä (noin 30-40 min.)
 
Sauna- ja uintimahdollisuus Casa Visettessä. Vapaata nautiskeluaikaa.
 
Illallinen klo 20
 
8.11.2017
 
Aamuvenyttely klo 7:30 – 8: syvävenytyksiä tulevan kävelyn tueksi. Laitetaan veri virtaamaan ja keho & aistit avoimiksi.
 
Aamiainen klo 8-9
 
Aamiaisen jälkeen lähdemme kävellen (1,5 – 2 tuntia) maailmankuuluun Barolon viinikylään. Baroloa ympäröi henkeäsalpaavan kaunis luonto - muista siis ottaa kamera mukaan!
 
Perille päästyämme nautimme tietysti lounaan ja perehdymme Nebbiolo-rypäleestä valmistettuun kuuluun punaviiniin ja sen tuotantoon.
Vierailu viinimuseossa
 
Kävely takaisin Casa Visetteen lyhyempää reittiä (1-1,5 tuntia)
 
Sauna- ja uintimahdollisuus Casa Visettessä.
 
Illallinen klo 20.
 
9.11.2017
 
 
Aamiainen klo 8 - 9
 
Klo 10 lähdemme kuljetuksella Langhen pääkaupunkiin eli 30 000 asukkaan Albaan (auringonnousu). Alba on kuuluisa valkoisista tryffeleistään, persikoistaan ja tietysti viinituotannostaan. Viikkomme järjestetään juuri Alban kansainvälisten tryffelimarkkinoiden aikaan. Eli pääset maistelemaan ja tutustumaan valkoisten tryffeleiden valmistukseen ja käyttöön. Albassa myös shoppailumahdollisuus.
 
Omavalintainen lounaspaikka.
 
Lähtö Albasta 16:30
 
Paluumatkallamme Albasta teemme vierailun juustolaan: tutustuminen & maistiaiset Piemonten tärkeimpiin juustoihin.
 
Paluu Casa Visetteen klo 18:30 mennessä.
 
Illallinen Casa Visettessä klo 20
 
10.11.2017
 
Aamiainen klo 8-9
 
Aamiaisen jälkeen kävelyretki (noin 2,5 – 3 tuntia) viinikukkuloilla.
 
Lounas keskiaikaisessa Barolon viinituotannon sydämessä, Castiglione Fallettossa, Le Torrin elegantissa ravintolassa, josta kuvankaunis panoraamanäkymä yli viinikukkuloiden.
 
Lounaan jälkeen paluu kuljetuksella Casa Visetteen.
 
Klo 16:30 - 18 Villiyrtit: paikallisen villiyrttiviljelijän johdolla pääsemme tutustumaan piemontelaisiin villiyrtteihin ja niiden käyttöön. Saat uusia maksuelämyksiä yhdistelemällä yrttejä kokkaukseesi ja opit myös yrttien parantavista vaikutuksista.
 
Sauna- ja uintimahdollisuus Casa Visettessä.
 
Illallinen klo 20
 
11.11.2017
 
Aamuvenyttely klo 7:30 – 8: syvävenytystä kävelyn tueksi.
 
Aamiainen klo 8-9
 
Aamiaisen jälkeen kävelyretki noin (2 tuntia).
 
Omavalintainen lounas Monforte d’Albassa.
 
Iltapäivällä mahdollisuus tryffelien metsästykseen koiran kanssa. 
 
Sauna- ja uintimahdollisuus Casa Visettessä.
 
Illallinen klo 20 ja jutustelua viikosta.
 
12.11.2017 lähtöpäivä
Aamiainen
    
  1. Hinta
    Hinta 1100€ / hkl Hinta sisältää: -yllämainitun kävelyretkiohjelman -6 yön majoituksen neljän hengen huoneistossa -6 illallista ja 6 aamiaista Casa Visettessä (Ruokaviinin voit halutessasi ostaa illallisen yhteydessä) -viinitilavierailun -juustolavierailun -esitelmän villiyrteistä -Alban päiväretken -ohjelmassa mainitut saunavuorot Neljän hengen ja 50 neliön sviitti Corsinista avautuu upea näkymä La Morraan ja Monte Biancolle. Olohuoneesta pääset omalle yksityisterassillesi, jonka takana uima-allas ja tenniskenttä. Huoneistoon kuuluu tilava kylpyhuone ja 10 neliön nukkumaparvi. Neljän hengen ja 54 neliön sviitti Romirascosta avautuu näkymä kohti Monfortea. Suuret ikkunat antavat huoneistoon paljon valoa. Huoneistoon kuuluu oma yksityisterassi, tilava kylpyhuone ja 10 neliön nukkumaparvi. Myös kolmen ja kahden hengen huoneisto mahdollinen – pyydä tarjous.
  2. Varaukset
    VARAUKSET Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla. Varausmaksu 200 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti. Varaa paikkasi 20.9.2017 mennessä. Varausmaksu 200€ lähetetään sähköisesti.
VARAA TÄSTÄ