​​​​​​​
Kehonhuoltoretriitti Positanossa​
7.-13.9.2019

kokemuksia ja ajatuksia keholle ja mielelle

ohjaajana hyvinvoinnin multiosaaja, fysioterapeutti ja personal trainer, pilatesohjaaja SARI VANNAS


Lämpimästi tervetuloa kuvankauniiseen Positanoon, Amalfin rannikon timanttiin!
 
Vertikaalisesti rakennettu Positano tarjoaa jo luonnollisesti hulppeat puitteet kehon voimistumiseen. Sadat rappusaskelmat johdattavat sinut pitkin kaupunkia: ylös ja alas sekä tietysti merenrantaan, josta löytyy upeat uintimahdollisuudet. Ylhäällä vuorilla kulkee vaellusreitti, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät koko rannikolle.
 
Vulkaaninen maaperä on kasvattanut mineraalipitoiset kasvikset, joiden runsaudesta pääset nauttimaan päivittäin. Ruoka tulee läheltä ja se on tuoretta. Amalfin rannikko on tunnettu sitruunoistaan. Aikoinaan niitä syötettiin merimiehille korkean C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta. Sitruunoista valmistetaan rannikolla vaikka mitä: sitruunatortuista ja –suklaista hajuvesiin ja saippuoihin limoncelloa eli sitruunalikööriä unohtamatta.
 
Positano on maailmankuulu hipahtavasta arabeskivaikutteisesta pellavamuodistaan, jota viedään ympäri maailmaa ja käsintehdyistä sandaaleistaan sekä keramiikkataiteestaan.  Kaikkeen tähän pääset tutustumaan viikon aikana.

​​
Kenelle?
Kehonhuoltoretriittimme sopii jokaiselle, joka nauttii liikkumisesta ja haluaa lisätä omaa hyvänolon tunnetta turvallisen kehonhuollon avulla.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Positano paikkana ei sovi liikuntarajoitteisille porrasaskelmien vuoksi.
 
Retriitin aikana tehtävistä harjoituksista
Pilates ja PhysioPilates
Retriitin aikana teemme Pilates- ja PhysioPilates-harjoituksia, jotka ovat lempeän tehokkaita, hengitystä syventäviä ja erityisesti keskivartalon tukea vahvistavia. Sari opastaa juuri sinulle sopivimmat harjoitteet. Alunperin tanssijoille kehitetty Pilates-harjoittelu johdattelee kehosi oikeaan asentoon ja hyvään ryhtiin heti aamulla. Teemme harjoitteita seisten ja matolla konttaus- ja makuuasennoissa. Tunnin lopussa on aina lyhyt rentoutumishetki.
 
FasciaMethod
FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä dynaaminen kehonhuoltotunti. Tunnin aikana tunnet lihaskireyksien avautuvan tehokkaasti, helppojen liikkeiden ja liikesarjojen sekä virtaavan musiikin saattelemana. Faskiapallokäsittely ja lempeä rentoutumishetki viimeistelevät kehon palautumisen. FasciaMethod on energisoiva ja lisää liikkuvuutta todella nopeasti.

”Tutustutan sinut uudenlaiseen kehonhuoltoon, jolla on vahva fysioterapeuttinen pohja ja joka mukautuu erilaisiin tarpeisiin ja kehon haasteisiin. Ohjaan viikon aikana dynaamisia FasciaMethod- ja kehon syvää tukea vahvistavia Pilates–harjoituksia. Nautimme myös ihanista rentoutumishetkistä, joiden jälkeen olo on energinen ja hyvinvoiva. Kuuntelen mielelläni jokaisen toiveita ja halutessasi voimme tehdä vauhdikkaampiakin juttuja, kuten kehonpainoharjoittelua, porrastreeniä ja itsensä haastamista hyvässä fiiliksessä! Vahvuuteni on ihmisten kohtaamisessa, hellässä ja ammattimaisessa ohjauksessa ja syvässä läsnäolossa. Matkallamme olen erikseen sovitusti sinua varten myös yksilöohjauksissa. Haaveeni on, että sinulla on kokonaisvaltaisesti hyvä olo.”
Sari Vannas
 
Majoittuminen
Retriitin aikana majoitumme positanolaisperheen omistamaan Villa Giadaan. Villan terassilta avautuu upea näkymä koko Positanoon ja merelle. Villassa on myös puutarha ja mahdollisuus tehdä ruokaa. 5 minuutin kävelymatkan päässä on Bar Internazionale, joka on positanolaisten kohtauspaikka numero 1 ja josta saat hyvät cappuccinot sekä pientä purtavaa. Barin vierestä löytyy ruokakauppa.

ALUSTAVA OHJELMA
 
7.9.2019 lauantai SAAPUMISPÄIVÄ
 
Saapuminen Positanoon
Klo 20 yhteinen illallinen paikallisessa trattoriassa ja tutustumista toisiimme
                     
8.9.2019 sunnuntai RETRIITTIPÄIVÄ, JOKA HUIPENTUU ILLALLISEEN VUORILLA
 
klo 8-9 herättelevä Pilates-harjoitus
klo 9.30 aamiainen
klo 10.30 – 13 mahdollisuus yksilöohjaukseen ja fysioterapiaan TAI
kävelyretki Positanossa paikalliseen elämänmenoon tutustuen
 
Omavalintainen lounas
 
Klo 16.30 – 17.30 dynaaminen fasciamethod-harjoitus
Klo 17.30 – 18 faskiapallokäsittelyn ohjaus ja rentoutus
 
klo 19.30 illallinen ravintolassa ylhäällä vuorilla, josta näkymät aina Caprin saarelle asti. Kuljetus lähtee villasta klo 19 ja tuo villaan illallisen jälkeen.
 
9.9.2019 maanantai RETRIITTIPÄIVÄ JA POSITANON VANHIN KAUPUNGINOSA
 
klo 8-9 herättelevä Pilates-harjoitus
klo 9.30 aamiainen
klo 10.30 – 13 mahdollisuus yksilöohjaukseen ja fysioterapiaan TAI
kävelyretki Positanon vanhimpaan kaupunginosaan ja hautausmaalle.
 
Omavalintainen lounas
Iltapäivällä mahdollisuus vierailuun Positanon johtavan pellavamuotiliikkeen ompelimossa
klo 17 – 18.30 dynaaminen fasciamethod-harjoitus ja rentoutus
klo 19.30 yhteinen pizzaillallinen oman villan terassilla
 
10.9.2019 tiistai SENTIERO DEGLI DEI – JUMALTEN POLUN VAELLUS
 
klo 8 aamiainen
Aamiaisen jälkeen lähdemme Positanosta klo 9 kuljetuksella vaellusreitin lähtöpaikkaan Bomeranoon (noin 60 minuuttia Positanosta). Ennen vaelluksen alkua pysähdymme paikalliseen kauppaan noutamaan foccaccioita ja fiordilatte mozzarellaa vaelluksellemme.
 
Bomeranosta vaellamme Positanoon päin, joten edessäsi avautuu näkymä koko Amalfin rannikolle, aina Caprin saarelle asti.  Koska rannikolle rakennettiin autotie 1800-luvun alussa, ylhäällä vuorilla kulki aikoinaan vain muuli- ja kävelypolkuja. Rauniot ja vuorten äkkijyrkillä rinteillä sijaitsevat kivitalot, aava kimalteleva meri ja jylhät vuoret tekevät vaelluksesta unohtumattoman elämyksen.
 
Vaikka vaellusreitti kulkee ylhäällä vuorilla, siellä on kohtalaisia nousuja ja laskuja (korkeusero reitin varrella ylhäällä on 140 metriä). Reitin pituus on 8 km.  Reittimme vuorilla päättyy yhteen Positanon kaupunginosista: Nocelleen. Sieltä tulemme paikallisbussilla alas Positanoon. Jos virtaa riittää, voit myös kävellä alas.
 
Omavalintainen lounas joko Nocellessa/Montepertusossa, jonne vaellusreittimme päättyy tai alhaalla Positanossa.

Vaelluksella meillä on mukana sertifioitu vaellusopas.
 
Klo 17 - 18 palauttava kehonhuoltohetki faskiapallolla
Klo 20  omavalintainen illallinen
 
11.9.2019 keskiviikko CAPRIN SAARI
 
klo 7-8 herättelevä Pilates-harjoitus
klo 8-9 aamiainen

Aamiaisen jälkeen lähtö Caprin saarelle. Laiva lähtee Positanosta klo 10:25. Laivamatka kestää 25 minuuttia. Caprin saarella vierailemme lääkäri, kirjailija Axel Münthen rakennuttamassa Villa San Michelessä, jonka puutarha on valittu Italian kymmenen kauneimman puutarhan joukkoon. Villan jälkeen jää omaa ostosaikaa Anacaprilla tai voit halutessasi osallistua maailmankuulun Sinisen Luolan veneretkelle.

Paluu joko klo 15 tai klo 18 Caprilta lähtevällä laivalla.
 
Niille, jotka palaavat klo 15 laivalla, mahdollisuus kehoa huoltavaan fasciamethod-harjoitukseen ja eft-tapping –rentoutukseen klo 17 – 18
 
Omavalintainen illallinen

12.9.2019 torstai RETRIITTIPÄIVÄ JA HERKKUJA KYLÄKAUPASTA

klo 8-9 herättelevä Pilates-harjoitus
klo 9.30  aamiainen
klo 10.30 – 13 mahdollisuus yksilöohjaukseen ja fysioterapiaan TAI
vierailu Positanon vanhimmasa kyläkaupassa, josta löydät juustoja ja muita paikallisia herkkuja kotiinvietäväksi.

Omavalintainen lounas

klo 16.30 – 18 kehoa huoltava fasciamethod-harjoitus ja eft-tapping -rentoutus
klo 19.30 yhteinen omavalintainen illallinen merenrannassa

13.9.2019 perjantai LÄHTÖPÄIVÄ
aamiainen
Lähtöpäivä

Muistathan, että Positanossa on lukuisia lounas- ja illallispaikkoja - tästä syystä kaikki ruokailumme eivät ole yhteisiä, vaan voit itse valita makuusi sopivimmat ruokailupaikat. Kerromme niistä mielellämme. Myös villassa voit tehdä ruokaa.

Aamiainen sisältää leipää, mysliä, hedelmiä, jugurttia, mehua, teetä ja kahvia. Aamiainen tarjoillaan villan yhteisessä keittiössä / terassilla. Tarvittaessa, voit ostaa itsellesi sopivat aamiaistarpeet ja valmistaa aamiaisesi villan keittiössä.
        

HINTA
990 €
/ henkilö sisältää

*Sari Vannaksen opetuksen yksilöohjauksineen
*Kuuden yön majoituksen 2-hengen huoneessa idyllisessä Villa Giadassa Positanossa
*kuusi aamiaista, kaksi illallista ja yhden pizzaillallisen.
*retkipäivän Caprille: laivamatkat Positano-Capri-Positano, kuljetus satamasta Anacaprille ja takaisin sekä sisäänpääsyn Villa San Micheleen.
*Vaelluspäivän opastuksineen ja kuljetuksineen

MATKUSTUS

Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa www.lufthansa.com

Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair  ja
Norwegian www.norwegian.com

Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja Järjestämme yhteiskuljetusmahdollisuuden erillistä korvausta vastaan sekä Napolista että Roomasta suoraan Positanoon.

Mikäli haluat tulla itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
Roomasta pääset Positanoon:
Roomasta Napoliin pikajuna vie sinut tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna kulkee noin tunnissa Pompeijin ohittaen Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin tunnissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon, ilmoitat vain millä lennolla saavut Italiaan ja voimme yhdessä katsoa sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kohteeseen.VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella (klikkaa alla "varaa tästä").
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Varausmaksu 200 € maksetaan heti, kun retriitin toteutuminen vahvistetaan. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti.
 


VARAA TÄSTÄ