"ja kaikki mitä olet koskaan kaivannut
on sisälläsi,
meri,
tuuli,
aurinko
ja sinä itse istumassa rannalla
niinkuin olisit istunut siinä jo hyvin kauan,
aina."
 

– Hannu Salakka

​​​​​​
Sanojen aava  - luovaa kirjoittamista ja kirjallisuusterapiaa Positanossa ​
14.-20.10.2017Tervetuloa sanallisen horisonttisi äärelle henkeäsalpaavan kauniille Amalfin rannikolle! Sanojen aava -kurssilla saat tilaisuuden kehittää itsetuntemustasi ja kirjallista ilmaisuasi Välimeren turkoosin veden ympäröimänä. Luovaa kirjoittamista ja kirjallisuusterapiaa yhdistävä kurssi tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden tutkia sekä ilmaista itseäsi turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä luovan kirjoittamisen keinoin. Maagisen Positanon rantakaupungin tunnelma auttaa sinua irrottamaan epäolennaisesta ja sukeltamaan omaan mieleen sekä kieleen.

Kurssi soveltuu jokaiselle, joka on kiinnostunut etsimään tai vahvistamaan ääntään yksilönä ja kirjoittajana. Lähestymistavaksi voit siis valita joko teknisemmän luovan kirjoittamisen tai itseä hoitavan kirjoittamisen. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta tai kirjallisuusterapiasta ei tarvita lainkaan, avoin mieli riittää. Vaikka harjoitukset eivät vaadi kirjoittajakokemusta, ne tarjoavat myös kokeneemmalle kynäilijälle mahdollisuuden inspiroitua ja rakentaa omaa, ainutlaatuista ilmaisuaan.

Kurssilla kehitetään itsetuntemusta sekä -ilmaisua kirjoittamisen ja keskustelun keinoin. Kirjoitusharjoitukset vaihtelevat hiljaisesta yksilötyöskentelystä ryhmän kesken toteutettaviin toiminnallisiin tehtäviin. Ohjaaja tukee jokaista osallistujaa tavoitteissaan, liittyvät ne sitten kirjoittamiseen tai henkiseen puoleen. Ryhmä on suljettu ja luottamuksellinen, ja jokainen osallistuja saa itse päättää, tahtooko osallistua keskusteluihin tai jakaa tekstejään muiden kanssa vai ei.

Tarvitset matkalle mukaan mieluisesi kirjoitusvälineet. Yhteisten istuntojen aikana käytämme perinteisesti kynää ja paperia. Kirjoitustuokiot pidetään enimmäkseen ulkona, joten kannattaa varata mukaan mahdollisimman tukeva ja tilava vihko.


Positanoa kutsutaan Amalfin rannikon helmeksi. Rannikko on Unescon maailmanperintökohde; se alkaa Sorrentosta ja päättyy Salernoon. Rannikon läpi kulkee vain yksi serpentiinitie, jonka varrella rannikon merenrantakylät sijaitsevat. SITA-bussilla pääset helposti vierailemaan rannikon kylissä. Positano on tunnettu pellavamuodistaan, keramiikkataiteestaan ja sitruunoistaan. Se nousi
maailmanmaineeseen 1970-luvulla, jolloin siitä tuli amerikkalaisten filmitähtien lomanviettopaikka.

Kurssin ohjaajana toimii helsinkiläinen sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Jenni Hurmerinta. Jenni on yleisen kirjallisuustieteen FM, kirjallisuuslehti Lumoojan entinen päätoimittaja, kustannustoimittaja sekä kirjoittava ja esiintyvä runoilija. Hän on opettanut sanataidetta, luovaa kirjoittamista ja kirjallisuutta aktiivisesti vuodesta 2009 alkaen.

Jennille luova kirjoittaminen ja kirjallisuusterapia merkitsevät tapaa
tutkia ja ymmärtää maailmaa sekä omaa itseä. Kun ihminen kykenee hahmottamaan ja sanallistamaan omaa kokemus- ja tunnemaailmaansa, voi hän olla läsnä aitona itsenään.

Kesän 2016 kurssilaiset kiittävät Jennin palautteesta, tuesta ja rohkaisusta. He kehuvat ammattitaitoista opetusta ja ymmärrystä ihmismielestä. Tämä kurssi kantaa, kiitos hurmaavan, sydämellisen vetäjän.


Jos olet kiinnostunut perehtymään paremmin
sanataiteeseen ja kirjallisuusterapiaan, löydät Jennin päätoimittamat teemanumerot kummastakin aiheesta: Lumoojan sanataide-teemanumero 2/2015 ja kirjallisuusterapia-numero 1/2016 (irtonumerot tilattavissa lehden internetsivuilta).

MATKAOHJELMA
 
1. PÄIVÄ Saapuminen Positanoon
Finnairin aamulento Roomaan, josta bussikuljetus Amalfin rannikolle Positanoon (n.
290 km). Majoittuminen
 
2. PÄIVÄ Positano
Tutustumista ja kirjoitusta merenrannassa klo 10–13. Iltapäivällä mahdollisuus
tutustua Positanoon, mm. pellavamuotiin ja keramiikkataiteeseen. Yhteinen illallinen klo 19.30.

3. PÄIVÄ Ravello
Aamulla lähdetään kuljetuksella Ravelloon, matka kestää noin 60 min. Kirjoitusta Ravellossa, Villa Cimbronen puutarhassa klo 10.30/11–13. 1000-luvulta peräisin olevan Villan englantilaistyylisestä puutarhasta avautuu näkymä koko Amalfin rannikolle. Tästä seesteisestä näkymästä inspiroituivat aikoinaan mm. kirjailija Virginia Woolf, runoilija, näytelmäkirjailija T.S. Eliot, kirjailija D.H. Lawrence sekä näyttelijä Greta Garbo. Yhteinen lounas Ravellossa klo 13.30. Lounaan jälkeen paluu Positanoon bussilla. Paluumatkalla on mahdollisuus pysähtyä Amalfin kaupunkiin.

4. PÄIVÄ Positano
Aamukävely ja kirjoitusta Positanossa klo 10–13. Klo 13.30 kahvihetki
merenrantakahvilassa, jossa aikoinaan eteläitalialaisen kaupungin tunnelmasta
nauttivat Hollywood-tähdet.

5. PÄIVÄ Caprin saari
Lähtö Positanon satamasta klo 10.25 ja paluu joko klo 15 tai klo 19 Caprilta.
Laivamatka Positanosta Caprin saarelle kestää 25 minuuttia. Caprilla vieraillaan
kirjailija, lääkäri Axel Munthen 1900-luvun alussa rakennuttamassa Villa San
Michelessä. Villan puutarha on valittu Italian kymmenen kauneimman puutarhan joukkoon. Ennen matkaa voi virittäytyä tunnelmaan lukemalla Munthen kirjan Huvila meren rannalla. Kirjoitusta Villa San Michelen puutarhassa noin klo 11.45 - 13.30.
Omavalintainen lounaspaikka.

6. PÄIVÄ Positano
Kirjoitusta merenrannassa klo 10–13. Klo 19 yhteinen illanvietto positanolaisessa trattoriassa paikallisen ruuan ja viinin äärellä.


7. PÄIVÄ Kotiinpaluu Bussikuljetus Rooman lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin.   

LISÄTIEDOT
Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rooma 07.50 - 10.15
Rooma - Helsinki 19.45 - 00.05
Majoitus Villa Giada
on positanolaisperheen omistama idyllinen villa. Viikon aikana voit
kirjoittaa myös Villan puutarhassa tai omalla terassilla, josta avautuu näkymä
Positanon kaupunkiin ja merelle. Villassa ei tarjota aamiaista, mutta
keittiönurkkauksessa voit halutessasi valmistaa oman aamiaisen. 5 minuutin
kävelymatkan päästä löytyy Bar Internazionale, josta saa Positanon parhaimman
cappuccinon ja heidän omasta leipomostaan tuoreet cornettot. Villasta kävelet alas
Positanon kaupunkiin noin 20-30 minuuttia vauhdista riippuen. Villan edessä on
paikallisbussin pysäkki eli voit hypätä myös puolen tunnin välein Positanoa kiertävän
bussin kyytiin. Villa Giadassa meillä on käytössämme 4 kahden hengen huonetta.

Venus Inn b&b on saman positanolaisperheen omistama bed&breakfast. Venus Inn
sijaitsee Positanon Fornillon kaupunginosassa. Venus Innistä kävelet alas rappusia
merenrantaan noin 15 minuuttia. Aamiainen tarjoillaan terassilla. Venus Innissä
meillä on tarvittaessa käytössä 2-3 kahden hengen huonetta ryhmän koosta riippuen.

Kuvia Villa Giadasta

  1. Hinta
    HINTA 1490€ HINTAAN SISÄLTYY *Finnairin reittilennot *bussikuljetukset Rooma - Positano -Rooma *majoitus kahden hengen huoneessa Villa Giadassa (tai Venus Inn b&b:ssä) *FM Jenni Hurmerinnan opetus ja palautteet kurssin aikana *2 illallista Positanossa ja 1 lounas Ravellossa *laivamatkat Positano - Caprin saari - Positano *kuljetukset Caprin satamasta Anacaprille Villa San Micheleen (taksi) ja takaisin (paikallisbussi) *kuljetus Positanosta Ravelloon ja bussimatka takaisin Positanoon *sisäänpääsyt Villa San Micheleen Caprin saarella ja Villa Cimbroneen Ravellossa
  2. Varaukset
    VARAUKSET Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla. Varausmaksu 200 € maksetaan varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. ​Kurssi toteutetaan yhteistyössä Lomalinjan kanssa.
VARAA TÄSTÄ