​​​​​​

Kulttuuriviikko Positanossa, Amalfin rannikolla Etelä-Italiassa 

Pellavamuotia, keramiikkataidetta, seesteisen viinilaakson tunnelmaa, välimerellistä eleganssia räätälöidään 10-15 hengen ryhmille Miltä näyttää maailman kaunein rannikko, joka alkaa Sorrentosta ja päättyy Salernoon?
 
Tule Amalfin rannikon timantiksi kutsuttuun Positanoon. Vuorien serpentiiniteistä voi tulla mieleen kalliovuoret, mutta täällä luonto on täynnä värejä ja kukkaloistoa. Vuoret laskeutuvat jyrkästi turkoosiin mereen ja väliin mahtuu vuoren sisään rakennettuja valkoisia taloja kattoterasseineen ja parvekkeineen.
 
Positano on rakennettu vuoren rinteelle. Neljäsataa askelmaa johdattaa kulkijan rannalta ylös kaupunkiin. Positano on monelle paikka, johon haluaa palata. Auringon laskiessa ja valojen syttyessä edessä aukenee aava meri ja jossakin merellä Caprin saari. Tämä näkymä jättää tilaa unelmille ja haaveille.
 
Kävelyreittiemme varrella tutustut paikallisiin käsityöläisiin ja taiteilijoihin. Pääset tutustumaan positanolaiseen muotiin, joka tunnetaan ympäri maailman, Amalfin rannikon keramiikkaan ja paikalliseen ruokakulttuuriin. Viinipäiväretki Tramontin viinilaaksoon ja vierailu Villa San Rufolossa tekee viikostasi unohtumattoman ja näet jotakin sellaista rannikosta, sen luonnosta ja kulttuurista, jota massaturisti harvoin löytää.

 OHJELMA
1. päivä saapuminen
Tarvittaessa järjestämme yhteiskuljetuksen suoraan Rooman tai Napolin lentokentältä Positanoon.

2.päivä – positanolainen muoti

Ensimmäisenä päivänä pääset tutustumaan positanolaiseen muotiin, jota Amalfin satamasta viedään New Yorkiin ja muihin muodin mekkoihin ympäri maailmaa. Pääset vierailemaan Positanon johtavan pellavamuotiliikkeen ompelimossa ja näkemään, mitkä ovat tämänpäivän positanolaisen muodit trendit.

Perinteisesti positanolaiset vaatteet valmistettiin silkistä ja juuttikankaasta ja niissä oli rannikon kauneutta peilaavia kuviointeja. 1960-luku teki perinteestä huippumuotia. Vaatteiden arabeskikuvioissa alettiin nähdä vaikutteita Tuhannen ja yhden yön saduista. Positanolaiset bikinit saivat maailmanlaajuisen huomion ja Positano maineen muodin tyyssijana. Samanaikaisen turismin nousukauden myötä positanolaisesta muodista tuli jo käsite. 1970-luvulla Positano sai maineen paikkana, jossa asuste räätälöitiin valmiiksi parissa tunnissa.
Matkasi jatkuu sandaalintekijän pajaan ja pääset tutustumaan erääseen positanolaiseen taiteenlajiin: kenkien tekoon. Positanolaiset käsintehdyt sandaalit ovat tärkeä osa positanolaista muotia. Ensimmäiset sandaalit tehtiin puu- ja nahkapohjille. Tänä päivänä positanolaiset kengäntekijät koristelevat nahkasandaalien pohjia koruin, kivin ja nahkanauhoin käyttäen aina parhaimpia italialaisia valmistusmateriaaleja.
Maailmalla Positano tuli tunnetuksi paikkana, jossa kengäntekijät tekivät kuuluisille filmitähdille kenkiä sillä aikaa, kun nämä pulahtivat mereen uimaan. Nykyisinkin kengäntekijät pyytävät sinua astumaan nahkaiselle kengänpohjalle, jotta he voivat mitata jalkasi pituuden. Sen jälkeen voit itse valita sandaaleihin tulevat korut ja kivet sekä nauhojen materiaalin ja muodon. Kymmenessä minuutissa sandaalit ovat valmiit.
Sen lisäksi, että Amalfin rannikko on inspiroinut omia paikallisia taiteilijoita, se on aina houkutellut taiteilijoita ympäri maailmaa. Brittiläinen taidemaalari John Ruskin pani merkille positanolaisten ylvään kävelytyylin ja vaatetuksen. Läpi vuosikymmenten positanolainen muoti on ollut harmoniassa ympäröivän luonnon ja välimerellisen ilmaston kanssa herättäen maailmanlaajuista huomiota. Ympäröivä luonto on aina inspiroinut taiteilijoita satumaisiin fantasioihin ja muodinluojia luomaan asusteita samassa hengessä.
Illalla matkasi jatkuu Ristorante Mediterraneon illallispöytään.

3.päivä – Tramontin viinilaakso ja Ravellon Villa San Rufolo

Päivän aikana vierailemme Ravellossa ja kuuluisassa Villa San  Rufolossa, jossa mm. Greta Garbo ja Richard Wagner ovat vierailleet ja jonka puutarhan kauneudesta inspiroituneet. Ravellon jälkeen menemme Tramontin laakson ja vierailemme laakson vanhimmalla viinitilalla. 

Vaikka rannikon jyrkästi porrastetut vuorenrinteet ovat toimineet sitruunan ja viininviljelyn tyyssijoina jo vuosisatoja, Amalfin rannikon rosee- ja punaviinit ovat vasta nyt tulossa maailmanlaajuiseen tietoisuuteen.

Opastus viinitilalla perehdyttää, miten viiniviljelyä on harjoitettu jyrkällä vertikaalisesti rakennetulla rannikolla. Vierailemme viinikellareissa, nautimme viininmaistajaisista sekä viinitilan omasta luomulounaasta sekä luonnollisesti seesteisen Tramontin laakson tunnelmasta.
Päivän aikana meillä on oma yksityiskuljetus Positanosta asti.

4.päivä – Caprin päiväretki

Aamulla lähdemme laivalla Caprin saarelle. Laiva lähtee 10:25. Laivamatka kestää 25 minuuttia. Caprin saarella vierailemme lääkäri, kirjailija Axel Münthen rakennuttamassa Villa San Michelessä, jonka puutarha on valittu Italian kymmenen kauneimman puutarhan joukkoon. Villan jälkeen jää omaa ostosaikaa Anacaprilla tai voit halutessasi osallistua maailmankuulun Sinisen Luolan veneretkelle.

Paluu joko klo 15 tai klo 18 Caprilta lähtevällä laivalla.

5.päivä  - Oma päivä Positanossa.

Halutessasi voimme myös järjestää sinulle kokkauskurssin paikallisen ravintolan keittiössä paikallisen kokin kanssa. Kokki perehdyttää sinut raaka-aineisiin ja yhdessä kokin kanssa opettelet ja valmistat paikallisia sukupolvelta toiselle kulkeutuvia reseptejä. Kokkauskurssin jälkeen saat nauttia valmistamasi aterian.
Voit lähteä myös laivalla käymään Sorrentossa tai rannikon pienimissä kalastajakylissä ennen Salernoa.

6.päivä - lähtöpäivä

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
 
MAJOITUS
Positanolaisperheen omistamassa Hotel Villa delle Palmessa http://inpositano.com/ lähellä ydinkeskustaa ja merenrantaa
 
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair Norwegian Blue1 
Helsingistä Napoliin (vaihto Saksassa) lentää mm. Lufthansa 
Roomasta pääset Positanoon:
Roomasta Napoliin joko rantarataa pitkin tai pikajunalla. Rantaradalla matka kestää 3,5h, hinta on noin 10€.
Pikajuna vie sinut tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna vie sinut noin tunnissa Pompeijin kautta Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin 50 minuutissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
 
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon.


HINTA
​850€/henkilö sisältää:
*5 yön majoituksen kahden hengen huoneessa Hotel Villa delle Palmessa aamiaisineen
*Yhden illallisen paikallisessa ravintolassa viineineen
*Viinipäiväretken Tramontin viinilaaksoon, jossa opastus viinitilalla, viininmaistajaiset sekä luomulounas. Vierailun Ravellossa Villa San Rufolossa ja yksityiskuljetukset retkipäivän aikana.
*laivamatkat Capri - Positano - Capri ja kuljetus satamasta Anacaprille (jossa Villa San Michele sijaitsee) sekä takaisin Anacaprilta satamaan.
*Sisäänpääsyn Villa San Micheleen
*Ylläolevan retkiohjelman sekä räätälöidyn matkan suunnittelun ja toteutuksen
*ArsMondon suomenkielisen yhteyshenkilön paikan päällä


VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 100 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia.
 
 

VARAA TÄSTÄ