Kundaliinijoogaretriitti Cilenton rannikolla, Etelä-Italiassa 24.-30.6.2019

Ohjaajana KRI-sertifioitu kundaliinijoogan opettaja Ulla Mersinli
 
  
Lämpimästi tervetuloa retriittiin, jonka aikana ohjaan sinua oman itsesi lähteelle: fyysiseen kehoon, notkeuteen, voimaan, hengitykseen, rauhaan ja rentouteen!

Teemme voimallisia kundaliinijoogan harjoituksia maustettuna lempeillä jooganidra-  ja syvärentoutusharjoituksilla. Kehoa ja mieltä hellivät, niveliä ja lihaksia vapauttavat venyttelyt ja meditaatio auttavat sinua antautumaan täysin omalle itsellesi, sisäistä rauhaa ja kauneutta tuntien.

Aamuisin keskitymme kundaliinijoogan harjoituksiin ja iltapäivää kohden syvennymme lempeisiin venyttelyihin, meditaatioihin ja ohjattuihin joogisiin syvärentoutuksiin (jooganidra). Kundaliinijoogaharjoitukset keskittyvät eri teemoihin, jotka alustetaan aina ennen harjoitusta.

Cilenton rannikolla, Etelä-Italiassa

Retriittimme pidetään Cilenton rannikolla, keskiaikaisessa Pisciottan kylässä.
Tällä luonnonkauniilla rannikolla kirjailija Ernest Hemingway oli aikoinaan matkalla ja nähdessään kukkulan päällä sijaitsevan merenrantakylä Pisciottan hän inspiroitui näkemästään ja jäi kylään kirjoittamaan. Inspiraation tuloksena syntyi romaani Vanhus ja meri  (The Old Man and The Sea, 1952).

Cilenton rannikko on kuin Amalfin rannikon maalaisserkku. Se sijaitsee Amalfin rannikon alapuolella, Tyrrhenanmeren rannalla ja ulottuu Salernonlahdelta Policastronlahdelle Campanian maakunnassa. Rannikolta löydät koskematonta villiä luontoa: kalkkikivivuoristoja, kallioita, pieniä niemekkeitä, laaksoja, piilossaolevia rantoja ja puhtaita uimavesiä sekä yli 400 luolaa. Rannikko on tunnettu Cilenton ja Vallo di Dianon kansallispuistosta sekä satamakaupunki Agropolista.
 
Joogaretriittimme aikana asumme Hemingwayn tunnetuksi tekemän Pisciottan kylän sydämessä. Tässä keskiaikaisessa merenrantakylässä on vajaa 3000 asukasta. Pienet kapeat kiemurtelevat kujat johdattavat pikku putiikkeihin, kahviloihin ja trattorioihin – piazza kerää kyläläiset yhteen kauniina kesäpäivinä. Tunnelma on kiireetön, eteläitalialaisen ystävällinen.
 
Majoitumme apartementoihin, joista avautuu näkymä horisonttiin asti ulottuvalle siniselle merelle. Jokaisesta apartementosta avautuu ovet isolle yhteiselle terassillemme (20 metriä x 3 metriä), jossa pidämme joogan.

Jokaisessa kahden hengen apartementossa on iso keittiö (jossa astianpesukone, ruoanlaittoon tarvittavat välineet ja astiat, jääkaappi ja pakastin), makuuhuone ja kylpyhuone. Aamiaiset ja lounaat voit siis valmistaa itse omassa keittiössäsi. Joka keskiviikko ja lauantai kylällä on luomutori, joka täyttyy eteläitalialaisista vihanneksista ja hedelmistä. Joka aamu kalastaja myy kylän keskustassa tuoretta kalaa. Juustoja (Cilenton rannikko on tunnettu puhvelinmaitomozzarellastaan), yrttejä, laadukkaita öljyjä sekä muita raaka-aineita saa helposti myös kylän ruokakaupoista. Valinnanvaraa siis on.
Jos et halua valmistaa aamiaista ja lounasta itse, Pisciottasta - joka on yksi välimerellisen ruokakulttuurin keskuksista - löytyy lukuisia palkittuja ravintoloita ja kahviloita.
 
Pisciottan kulinaristisen maineen vuoksi järjestämme illalliset kylän eri trattorioissa ja ravintoloissa, jotta pääset tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja nauttimaan iltatunnelmasta.
 
Asunnoltasi kävelet merenrantaan 10 – 15 minuutissa.
 
Viikon aikana voit myös vuokrata sähköpyörän ja pyöräillä rannikolla. Voimme halutessasi järjestää kuljetuksia muille upeille uimarannoille retkipäivän lisäksi.

KUNDALIINIJOOGASTA

Kundaliinijooga on ikiaikainen pyhä tiede. Sen tavoitteena on löytää harjoitusten kautta henkisyyttä ja yhteyttä omaan itseen.  Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, jonka tavoite on lisätä itsetuntemusta sekä kosketusta omiin voimavaroihin herättämällä uinuva kundaliinienergia ja luova voima liikkeelle energiakehossa. Sitä kautta on mahdollista saavuttaa pysyvää onnellisuutta ja rauhaa sekä sopeutua elämään ympäristöön sellaisena kuin se on.

Kundaliinijooga on hyvin monipuolista: fyysistä, mentaalista ja energeettistä. Harjoitukset sisältävät fyysisiä asanoita, hengitystekniikoita (pranayamaharjoituksia), mudria eli käsien asentoja ja bandhoja eli kehon lukkoja, meditaatiota, visualisointia ja rentoutusta.  Monipuolisuus tekee harjoituksesta hyvin voimakkaan ja nopean tavan löytää tie omaan potentiaaliin, vapautua peloista , negatiivista tunteista, huonoista tavoista ja stressistä vahvistaa hermostoa ja umpirauhasjärjestelmää. Tärkeintä on oma kokemus. Kundaliinijoogassa keskitytään omaan harjoitukseen, joka tehdään pääasiassa silmät suljettuina. Harjoitukset voivat olla hyvinkin erilaisia.


ULLA MERSINLI

Olen Ulla Mersinli, KRI-sertifioitu Kundalinijoogan opettaja. Olen opettanut viikkotunteja, meditaatiota ja hengitystekniikoita sekä intensiivikursseja vuodesta 2012. 

Työskenneltyäni 25 vuotta matkailun parissa ja lentoyhtiöbusineksessa, halusin vaihtaa elämäni suuntaa. Opiskelin rentoutusohjaajaksi, shiatsu- ja vitaalishiatsuterapeutiksi perehtyen kraniosakraaliterapiaan, NLP-tekniikoihin, kundaliinjoogaan, shaktiflow ja tanssin joogan.
 
Minulla on vahva ymmärrys haasteista, joita ihmiset kokevat tänä päivänä. Maailmamme on nopeaa ja informatiivista; moni meistä kaipaa hidastamista, luovuutta, paljon lempeyttä ja läsnäoloa! Huonovointisuus, stressi ja unihäiriöt häiritsevät joka toista ihmistä tänä päivänä.
 
Ohjaan ihmisiä unettomuusvalmentajana ja rentoutusohjaajana yrityksissä sekä yksityisesti. Mielestäni luovuuden herättäminen on tärkeää uudistumiselle ja hyvinvoinnille.

Itse olen inspiroitunut joogassa sen tuomasta tasapainosta ja yhteydestä muuhun elämään. Opetuksessani keskityn luomaan ilmapiirin, joka on kokemuksellinen, hyväksyvä, turvallinen, innostava ja mahdollinen jokaiselle iästä tai kokemuksesta riippumatta. Eniten rakastan joogassa sitä, että kuka tahansa voi sitä harjoittaa. Kundaliinijooga tarjoaa hyvin käytännöllisiä työkaluja kohdata elämää ja sen haasteita rohkeudella ja ilolla. Opetuksessani toivon, että jokainen voisi löytää itsestään jotain lempeää ja ihmeellistä. Tärkeää on löytää oma sisäinen turvapaikka, joka mahdollistaa hiljentymisen kaikessa elämän myllerryksessä.​​​​​
ALUSTAVA OHJELMA

(tarvittaessa harjoitusaikoja voidaan muuttaa)

Maanantai 24.6.2019
Saapuminen Pisciottaan ja kotiutuminen apartementoihin
Tervetuloa ja yhteinen illallinen Pisciottassa klo 19.30

Tiistai 25.6.2019
klo 8-10 kundaliinijoogan harjoitus / luento
Aamiainen apartementoilla (ensimmäisen päivän aamiaistarpeet on tuotu valmiiksi apartementoihin)
Tutustumista ja kävelykierros Pisciottassa aamiaisen jälkeen klo 11 - 13
Lounas merenrantaravintolassa klo 13.30
klo 18-19 kundaliinijoogaharjoitus
Klo 19.30 illallinen Pisciottassa
Illallisen jälkeen ohjattu puolentunnin jooganidra omalla terassilla kynttilänvalossa

Keskiviikko 26.6.2019
klo 7.30-9.30 kundaliinijoogan aamuharjoitus
Aamiainen apartementoilla
Aamiaisen jälkeen luomutori
Lounas apartementoilla alk. klo 13/13.30
klo 18-19 iltajooga
klo 19.30 illallinen Pisciottassa
Illallisen jälkeen ohjattu puolentunnin jooganidra omalla terassilla kynttilänvalossa

Torstai 27.6.2019
Klo 7 - 8.30 kundaliinijoogan aamuharjoitus
Klo 9.15 aamiaisen jälkeen lähdemme veneretkelle Palinuron niemelle ja kuuluun siniseen luolaan. Veneretken jälkeen jatkamme matkaa huikean kauniille Buon Dormiren uimarannalle ja nautimme tietysti hyvän lounaan. Retken hinta lounaineen on 50€ (sisältää kuljetukset Palinuroon ja Buon Dormiren rantaan ja takaisin, veneretken siniseen luolaan ja lounaan merenrannassa) .
Jos haluat jatkaa päivää vielä shoppailemalla jatkamme klo 15 matkaa Outlet-villageen, josta löytyy kaikki tunnetut italialaiset merkkiliikkeet. Paluu apartementoille klo 21 mennessä. Outlet-retken lisämaksu on 50€.

Perjantai 28.6.2019
klo 7.30-9.30 kundaliinijoogan aamuharjoitus
Aamiainen apartementoilla
Lounas apartementoilla alk. klo 13/13.30
klo 18-19 iltajooga
Klo 19 - 19.30 iltameditaatio
Illallinen Pisciottassa klo 20

Lauantai 29.6.2019
klo 7.30-9.30 kundaliinijoogan aamuharjoitus
Aamiainen apartementoilla
Lounas apartementoilla alk. klo 12.30/13
klo 18-19 iltajooga
Illallinen Pisciottassa klo 20
Illallisen jälkeen ohjattu puolentunnin jooganidra omalla terassilla kynttilänvalossa

Sunnuntai 30.6.2019
Aamiainen
Kotimatkalle lähtö
            
     
MATKUSTUS

Saapuminen Pisciottaan
 
Lähempänä retriitin ajankohtaa koordinoimme matkaajien lentotiedot ja tarjoamme yhteiskuljetusmahdollisuuden lentokentältä erillistä korvausta vastaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista. Napolin lentokentältä pääset bussilla Napolin päärautatieasemalle, josta juna tulee Pisciottaan kahdessa tunnissa (lipun hinta noin 9€).
Jos lennät Roomaan, pääset junalla Fiumicinon lentokentältä Rooma Terminin päärautatieasemalle puolessa tunnissa (lipun hinta 14€). Rooma Terministä Pisciottaan junamatka kestää noin 3,5 tuntia, lipun hinta alkaen 40€.
Jos tulet julkisia kulkuneuvoja käyttäen, haemme sinut Pisciottan rautatieasemalta.


HINTA
850€ / henkilö sisältää
*Ulla Mersinlin joogaopetuksen ylläolevan ohjelman mukaisesti
*6 vuorokauden majoituksen kahden hengen apartementoissa  kahden hengen huoneissa.
*6 illallista Pisciottan ravintoloissa ja trattorioissa (illalliset ovat paikallisia kasvisruokia; viini ei sisälly hintaan)

*lounaan merenrantaravintolassa ensimmäisenä päivänä

*Lennot eivät sisälly hintaan, eikä junamatka/kuljetus Pisciottaan ja Pisciottasta


VARAUKSET
​Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Paikkoja on rajoitetusti.


    
Ulla Mersinli
VARAA TÄSTÄ