​
Lauluretriitti LINNASSA lähellä Roomaa
14. - 20.9.2020 Ira Kaspin kanssa

Lämpimästi tervetuloa lauluretriittiin, jonka aikana haemme yhteyttä omaan ääneemme!

Harjoitusten avulla opimme paremmin ymmärtämään, miten äänemme toimii ja miten muokkaamalla ääntöväyläämme kehon avustuksella voimme vaikuttaa mm. äänenvoimakkuuteen ja -sävyihin.

Äänellämme voimme viestittää erilaisia tunnetiloja. Hallittu ääni kuulostaa vapaalta ja luonnolliselta.

Lauluretriitti sopii kaikentasoisille laulajille ja laulunharrastajille aloittelijasta ammattilaiseen.
 
Retriittimme pidetään aidossa italialaisessa 1200-luvulta peräisin olevassa Costagutin linnassa , joka sijaitsee vanhalla etruskialueella, vain tunnin matkan päässä Roomasta.
 
Viterbon kuumat lähteet löytyvät läheltä, samoin Euroopan suurin kraatterijärvi Bolsena. Luomuviini- ja öljytiloja on naapurustossa, samoin seesteisen kauniit vaellusmaastot. Myös iki-ihana Orvieto ja kuulu kuoleva kaupunki Civita di Bagnoregio ovat lähelläolevia näkemisen arvoisia paikkoja.
 
Linnan historiallisesta puutarhasta löydät suolavesiuima-altaan, tenniskentän ja lukuisia oleskelupaikkoja mimosa-, magnolia- ja persikkapuiden katveesta.
 
Linnassa sinulla on mahdollisuus majoittua joko yhden tai kahden hengen huoneisiin. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone. Nautimme päivittäin linnassa valmistetun aamiaisen, -lounaan ja -illallisen. Ateriat ovat tyypillisä italialaisia ja Lazion maakunnan aterioita, jotka sisältävät kasviksia ja lihaa (kanaa, villisikaa, lammasta). Illallisen yhteydessä voit nauttia paikallista viiniä.   
​​​​​
Laulupäivämme alkaa jo ennen aamiaista lyhyellä ja lempeällä venyttely- ja äänenherättelytuokiolla.

Lauluretriittimme aikana opettelemme ääntöväylän lihaksiston toimintaa selkeillä ja päivittäin monipuolistuvilla harjoitteilla. Opetuspäiviin sisältyy yhdestä kahteen uutta teemaa. Opetus koostuu lyhyestä teoriaosuudesta sekä niihin liittyvistä harjoitteista, joita teemme yhdessä ja erikseen. Opetuspäiviin sisältyy myös päivittäinen ohjelmisto-osuus, jossa sijoitamme harjoittelemiamme asioita erityylisiin lauluihin. Harjoittelemme myös laulua säestäjän kanssa.

Viikon aikana tarjotaan mahdollisuus myös osallistua lyhyisiin 30 min mittaisiin "musiikin perusteet laulajalle" -opetushetkiin, joita ohjaa säestäjänämme toimiva Linnea Nieminen.
 
Aamupäivällä keskitymme laulutekniikkaan ja iltapäivällä ohjelmiston harjoittelemiseen, jossa hyödynnämme oppimiamme asioita käytännön tasolla.

Viimeisenä iltana, jolloin vietämme linnanjuhlia hienossa salongissa pidämme myös oman pienen juhlakonsertin, jossa kaikille tarjoutuu mahdollisuus esittää yksi viikon aikana harjoiteltu kappale pianosäestyksellä juhlallisesti kynttilänvalossa satumaisen kauniissa ja tunnelmallisessa miljöössä.
 
Koko päivän retkipäivänä tai omana vapaapäivänä ei ole laulunopetusta. Lyhyet retket sijoitetaan opetuksen väleihin. Myös omaa aikaa nauttia linnasta ja ympäristöstä tarjoutuu matkan aikana.


"Olen kuulemma aina laulanut. Pikkutyttönä istuin sänkyni laidalla kädessäni hyppynaru mikrofonina, enkä olisi millään malttanut mennä nukkumaan, kun aina vaan oli joku laulu mielessä, mitä vielä olisi ollut kiva laulaa."
 
Ira Kaspi on jazzlaulaja, joka on julkaissut yhteensä seitsemän CD-levyä, joista viimeisimmän kansainväliselle Naxos Prophone -levymerkille.
 
Hän on opettanut laulua yli 20 vuotta. Iran ensimmäiset työpaikat olivat Kokkolan ja Joensuun konservatoriot. Sitten hän toimi useita vuosia Helsingin pop&jazzkonservatoriossa laulunlehtorina. Sibelius-Akatemiassa Ira Kaspi on opettanut vuosina 2002-2019.
 
Nykyään Ira Kaspi toimii yrittäjänä omalla laulustudiollaan Helsingin Töölössä. Ira vierailee kouluttamassa useissa eri oppilaitoksissa mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja Metropoliassa. Laulun retriittimatkat ovat osa Ira Kaspi LauluStudion tarjontaa.
 
Ira valmistui vuonna 1990 Berklee College of Musicista, Bostonista USA´sta pääaineena solistinen laulu. Vuonna 2017 hän sertifioitui viralliseksi kansainvälisesti arvostetun Estill laulunopetusmallin opettajaksi Estill EMT.
 
"Parhaimmillaan laulu tuntuu koko kehossa ja palkitsee laulajaa ilolla ja innostuksella siitä, että oma keho pystyy tuottamaan ääntä, joka on ilmaisuvoimaista - vahvaa ja herkkää.
Laulun Iloa, Ira"


​​
ALUSTAVA OHJELMA  
(tarvittaessa harjoitusaikoja voidaan muuttaa)

Maanantai 14.9.
Saapuminen linnaan
Tervetuloa ja yhteinen illallinen klo 19.30
 
Tiistai 15.9.
Klo 8.30 aamunavaustuokio
Klo 9 aamiainen
klo 10-10.30 musiikin perusteet laulajalle
Klo 10.30-12 laulutekniikaa lyhyen luennon perusteella tehtävien harjoitusten avulla
Klo 13 lounas
Lounaan jälkeen vierailu oliiviöljytilalla, jossa maustettujen öljyjen maistiaiset sekä tutustumista oliiviöljypohjaiseen luonnonkosmetiikkaan
klo 16.30-18 ohjelmistoon tutustumista ja laulamista yhdessä ja erikseen
klo 18-18.45 open stage (laulua pianosäestyksellä)
Klo 19.30 illallinen

Keskiviikko 16.9.
Klo 8.30 aamunavaustuokio
Klo 9 aamiainen

klo 10-10.30 musiikin perusteet laulajalle
Klo 10.30-12 Laulutekniikaa lyhyen luennon perusteella tehtävien harjoitusten avulla
Klo 13 lounas
Lounaan jälkeen piipahdus laventeliöljyn tekijän luona (vierailun ajankohta voidaan tarvittaessa muuttaa toiseen päivään).
klo 16.30-18 ohjelmistoon tutustumista ja laulamista yhdessä ja erikseen
klo 18-18.45 open stage (laulua pianosäestyksellä)
Klo 19.30 illallinen


Torstai  17.9. oma vapaapäivä tai retkipäivä
Klo 8.00 aamiainen
Retkipäivämme suuntautuu Civita di Bagnoregioon, Bolsenan järvelle ja Orvietoon (kohteet täsmentyvät keväällä 2020). Retken hinta riippuu osallistujämäärästä. Voit myös viettää oman vapaapäivän ja tehdä kävelyretken naapurikylä Cellenoon tai nauttia päivästä linnan puutarhassa rentoutuen. Niille, jotka eivät lähde retkelle, lounas tarjoillaan normaaliin tapaan linnassa klo 13.
Klo 20.00 illallinen linnassa

Ennen illallista 30 min open stage (laulua pianosäestyksellä)


Perjantai 18.9.
Klo 8.30 aamunavaustuokio
Klo 9 aamiainen
klo 10-10.30 musiikin perusteet laulajalle
Klo 10.30-12 laulutekniikaa lyhyen luennon perusteella tehtävien harjoitusten avulla
Klo 13 lounas
klo 16.30-18 ohjelmistoon tutustumista ja laulamista yhdessä ja erikseen
klo 18-18.45 open stage (laulua pianosäestyksellä)
Klo 19.30 illallinen


Lauantai 19.9.
Klo 8.30 aamunavaustuokio
Klo 9 aamiainen
Klo 10.30-12 viikon tekniikkakertaus harjoitteineen yhdessä ja erikseen
Klo 13 lounas
Iltapäivällä mahdollisuus viinitilavierailuun, jossa viininmaistiaiset. Retken hinta riippuu osallistujamäärästä.
klo 16.30 - 18 laulujen harjoittelua säestyksellä
Klo 19.30 LINNANJUHLAT JA KONSERTTI

Sunnuntai 20.9.
Aamiainen
Kotimatkalle lähtö
           
Early bird -hinta
1590€ / henkilö sisältää
*Ira Kaspin opetuksen
*6 vuorokauden majoituksen linnassa kahden hengen huoneissa
*6 aamiaista

*6 illallista
*5 lounasta
(illallisen yhteydessä viini ei sisälly hintaan).

*Yhden hengen huoneen lisämaksu on 20€ / yö.

Paikkoja on RAJOITETUSTI! Varaukset ovat sitovia.

*Lennot eivät sisälly hintaan, eikä matkat lentokentältä linnaan ja takaisin.

Lähin lentokenttä löytyy Roomasta, jonne suoria lentoja lentää Finnair. Varauksesi jälkeen saat tarkat saapumisohjeet linnaan. Myös yhteiskuljetusmahdollisuus suoraan lentäkentältä kohteeseen erillistä korvausta vastaan.

VARAUKSET
Early bird -hinta on voimassa asti 15.5.2020. Tämän jälkeen hinta on 1650€. Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla. Varauksen tehtyäsi saat tarkemmat tiedot linnasta.
Varausmaksu 200 € maksetaan heti, kun minimimäärä on koossa ja kurssi vahvistetaan toteutettavaksi. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse.

    
VARAA TÄSTÄ