​​
"ja kaikki mitä olet koskaan kaivannut
on sisälläsi,
meri,
tuuli,
aurinko
ja sinä itse istumassa rannalla
niinkuin olisit istunut siinä jo hyvin kauan,
aina."

– Hannu Salakka
    
   ​​​​
   Meri sisälläni – Kirjoitusmatka mielen mainingeille
 
Luovaa kirjoittamista ja kirjallisuusterapiaa yhdistävä kurssi
Positanossa, Amalfin rannikolla 17.–22.7.2018    
    
Tervetuloa seilaamaan mielesi mainingeille henkeäsalpaavan kauniilla Amalfin rannikolla!
 
Meri sisälläni -kurssilla saat tilaisuuden kehittää itsetuntemustasi ja kirjallista ilmaisuasi Välimeren turkoosin veden ympäröimänä. Maagisen Positanon rantakaupungin tunnelma auttaa sinua irrottamaan epäolennaisesta ja sukeltamaan omaan mieleen sekä kieleen.
 
Luovaa kirjoittamista ja kirjallisuusterapiaa yhdistävä kurssi tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden tutkia itseäsi ja elämääsi sekä ilmaista itseäsi turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä luovan kirjoittamisen keinoin.
 
Kurssi soveltuu jokaiselle omaa ääntään yksilönä ja kirjoittajana etsivälle. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta tai kirjallisuusterapiasta ei tarvita, avoin mieli riittää. Harjoitukset eivät vaadi kirjoittajakokemusta, mutta tarjoavat myös kokeneemmalle kynäilijälle mahdollisuuden kehittyä. Kirjoitamme ja käymme tekstejä läpi erilaisten retkien yhteydessä, ja osallistujat saavat halutessaan myös vapaaehtoisia kirjoitusharjoituksia omalla ajalla toteutettavaksi. Omia tekstejä luetaan ääneen, mutta jokaisella on mahdollisuus valita, haluaako jakaa kirjoituksiaan vai ei. Työskentely tapahtuu aina luottamuksellisesti ryhmän ja ohjaajan kesken.
 
Tarvitset matkalle mukaan mieluisesi kirjoitusvälineet. Yhteisten istuntojen aikana käytämme perinteisesti kynää ja paperia tai vihkoa.
 
Kurssin ohjaajana toimii helsinkiläinen sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Jenni Hurmerinta. Jenni on yleisen kirjallisuustieteen FM, entinen kirjallisuuslehti Lumoojan päätoimittaja, kustannustoimittaja, vapaa kirjoittaja ja esiintyvä runoilija. Hurmerinta on työskennellyt luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden kentällä vuodesta 2009 alkaen varsin vaihtelevien yleisöjen ja erilaisten erityisryhmien kanssa saattohoito-osastoista päiväkoteihin ja vastaanottokeskuksiin. Yrityksensä Sanatun kautta Hurmerinta tarjoaa asiakkailleen kirjoituskoulutusta, kirjallisuusterapiaohjausta, kustannustoimituspalveluita ja sisällöntuotantoa.
 
Jennille luova kirjoittaminen ja kirjallisuusterapia merkitsevät tapaa tutkia ja ymmärtää maailmaa sekä omaa itseä. Kun ihminen kykenee hahmottamaan ja sanallistamaan omaa kokemus- ja tunnemaailmaansa, voi hän olla läsnä aitona itsenään. Jenni uskoo, että oikeiden sanojen välityksellä jokainen meistä voi oppia ymmärtämään ja ilmaisemaan itseään sekä sanomaansa entistä vaikuttavammin ja syvällisemmin. Lisätietoa: www.sanattu.fi.
 
Positano on Amalfin rannikon timantti. Vertikaalisesti rakennettu, kuvankaunis meren ja vuorten väliin jäävä kaupunki huumaa kauneudellaan kokeneenkin maailmanmatkaajan. Rannikon talot on rakennettu vuorten rinteille niin, että ne sulautuvat pystysuoriin kallioseinämiin. Kattoterassit avautuvat aavalle merelle; porrasaskelmat johdattavat salaperäisille kujille. Menneisyyden jalanjäljet luovat syvyyttä kaupunkikuvaan.
 
Viikon aikana majoitumme Villa Palumboon .
    
​​​​​   
ALUSTAVA OHJELMA
 
17.7.2018 Saapuminen Positanoon.
 
Klo 19.30 yhteinen illallinen ylhäällä Montepertuson kaupunginosassa.
Tutustumista toisiimme, hyvää italialaista ruokaa ja panoraamanäkymät alas Positanoon sekä koko valaistulle Amalfin rannikolle.
 
Kuljetus lähtee Villasta klo 19.
Kuljetus takaisin Villaan illallisen jälkeen.
 
18.7.2018
Klo 8–9.30 aamiainen
Klo 10–13 tutustumista ja kirjoitusta merenrannassa
 
Klo 13 salaattilounas merenrannassa
 
Lounaan jälkeen halukkaille kävelykierros Positanossa paikalliseen elämään tutustuen.
 
Yhteinen aperitivo klo 18.30
 
19.7.2018
Klo 8–9.30 aamiainen
 
Aamiaisen jälkeen lähdemme kuljetuksella anjoviskylä Cetaraan, kirjoitusta noin klo 11–13.
Lounas Cetarassa klo 13.30 jonka jälkeen kirjoitus jatkuu vielä reilun tunnin.
Cetaran on rannikon “aidoin” kylä, jossa kylän tunnelma ja paikallinen elämänmeno tuovat uutta inspiraatita kirjoitukseesi.
 
Matkalla teemme myös pienen pysähdyksen Amalfin kaupunkiin.
 
Paluu Positanoon klo 19 mennessä.
Omavalintainen illallispaikka.
 
20.7.2018
Hidas aamiainen ja kirjoitusta Villassa klo 12 asti.
 
Vapaa iltapäivä.
 
Yhteinen kirjoitushetki pimenevässä illassa heinäkuun lämmössä Villan terassilla klo 21 – 22.
 
21.7.2018
Klo 8 – 9 aamiainen
 
Retki Caprin saarelle.
Aamulla lähdemme Positanosta laivalla Caprin saarelle. Laiva lähtee 10:25. Laivamatka kestää 25 minuuttia. Caprin saarella kirjoitamme lääkäri, kirjailija Axel Münthen rakennuttaman Villa San Michelen puutarhakahvilassa.  Puutarha on valittu Italian kymmenen kauneimman puutarhan joukkoon. Kirjoituksen jälkeen jää ostosaikaa Anacaprilla.

Paluu joko klo 15 tai klo 18 Caprilta lähtevällä laivalla.
 
 
22.7.2018
Aamiainen
Lähtöpäivä
 
HINTA
850€ / henkilö sisältää
 
*Jenni Hurmerinnan opetuksen ja palautteet
*5 yön majoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisineen Villa Palumbossa
*Illallisen viineineen saapumispäivän iltana
*salaattilounaan merenrannassa
*Kokopäiväretken Cetaraan ja kevyen lounaan (ei sisällä viiniä)
*Retken Caprin saarelle sisältäen laivamatkat, kuljetuksen Caprin satamasta Anacaprille ja takaisin sekä sisäänpääsyn Villa San Micheleen
 
*Matka Positanoon ei sisälly hintaan.
 
 
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA 
 
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Vertikaalisesti rakennetussa Positanossa on paljon porrasaskelmia ja rappuskujia.
 
Positanossa on lukuisia ruokapaikkoja jokaiseen makuun. Annamme sinulle tietoa ravintoloista ja trattorioista, joten tiedät, mihin mennä lounaalle ja illalliselle.
 
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä on Napolissa.
Helsingistä Napoliin lentää mm. Lufthansa www.lufthansa.com

Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair www.finnair.fi ja
Norwegian www.norwegian.com

Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetusmahdollisuuden erillistä korvausta vastaan sekä Napolista että Roomasta suoraan Positanoon ja lähtöpäivänä Positanosta Napoliin ja Roomaan.

Mikäli haluat tulla itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
Roomasta pääset Positanoon:
Pikajuna vie sinut Roomasta Napoliin reilussa tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna vie sinut noin tunnissa Pompeijin kautta Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin tunnissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon, ilmoitat vain, millä lennolla saavut Italiaan ja voimme yhdessä katsoa sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kohteeseen.
 
Varausmaksu 100 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti
 
    

    

Jenni Hurmerinta

VARAA TÄSTÄ