​​​​
   
Maalausviikko kuvataiteilija Hannu Palosuon kanssa Ravellossa, Amalfin rannikolla 8.–13.10.2018

Tie maisemaan värin kautta
        
 ​​​​​​Vertikaalisesti rakennettu Amalfin rannikko, Unescon maailmanperintökohde, alkaa Sorrentosta ja päättyy Salernoon. Vuorten ja meren väliin jäävät Positano, Praiano, Amalfi, Atrani, Maiori, Minori, Cetara ja Vietri sul Mare.
 
Ravello on rannikon kruunu. Se sijaitsee Amalfin kaupungin yläpuolella. Sieltä avautuu henkeäsalpaavan kaunis näkymä koko rannikolle. Kiehtova historia ja maaginen kauneus erottavat Ravellon rannikon muista kylistä.
 
Maalausviikkomme aikana päivämme alkavat opastetuilla maalaustunneilla kuvataiteilija Hannu Palosuon johdolla. Vierailemme myös Villa Rufolon ja Villa Cimbronen paratiisinomaisissa puutarhoissa, joiden seesteisyydestä ovat inspiroituneet mm. Richard Wagner, Edvard Grieg, Virginia Woolf, Greta Garbo, Gore Vidal, Joan Mirò, Tennessee Williams ja Leonard Bernstein. Näemme aukioita, joilla elokuvamaailman starat, kuten Humbhrey Bogart, Jennifer Jones, Gina Lollobrigida ja John Huston kuvasivat elokuvaansa Afrikan aarre (1953).
 
Ainutlaatuisen keramiikkataiteen päivän vietämme taidehistorioitsija Krista Mikkolan opastamana Vietri sul Maressa. Samalla retkellä tutustumme rannikon aidoimpaan kylään: anjoviksesta tunnettuun Cetaraan.
 
Ravellossa pääsemme myös valmistamaan mozzarellaa. Iltaisin voit nauttia hotellin oman ravintola Raffaelen loihtimista rannikon kulinaristisista herkuista. Ravintolasta avautuu illalla upea näkymä yli valaistun Amalfin rannikon. Annamme myös vinkkejä hyvistä lounas- ja illallispaikoista.
 
Maalausviikko on avoin kaikille – ennakkotaitoja ei tarvita. Otathan mukaan oman maalausalustasi ja pohjia sekä luonnosteluvihkon. Tuo mukaan myös itsellesi mieluisia akryyli- tai akvarellivärejä.
 
Majoittuminen lämminhenkisessä ja tyylikkäässä hotelli Parsifalissa .
    
Hannu Palosuo on Roomassa asuva ja työskentelevä suomalainen taiteilija, jonka töitä on ollut näytteillä ympäri maailmaa. Hän on opiskellut nykytaiteen historiaa Rooman Sapiezan yliopistossa ja valmistunut Rooman taideakatemiasta Accademia di Belle Arti vuonna 1997. Vuonna 2009 hän osallistui Venetsian taidebiennaaliin Syyrian kutsumana installaatiollaan None of Them is the Truth. Venetsian taidebiennaaliin hän osallistui uudestaan vuonna 2011 ja 2013, Kairon biennaaliin vuonna 2010, Rooman kuvanveistobiennaaliin vuonna 2011, Chilen biennaaliin vuonna 2015 ja Liman grafiikan biennaaliin vuonna 2016. Vuonna 2009 hänet kutsuttiin Accademia Internazionale Città di Roma kunnia-akateemikoksi. Palosuo on modernin representaationaalisen lähestymistavan luoja. Muistoja ja muistikuvia luoden taiteilija tekee jokapäiväisistä esineistä maalauksiensa kohteita. Käyttämällä ristiriitaisia, joskin harmonisia sävyjä hän näyttää kohteidensa eri tasot: läsnäolevan ja poissaolevan ulottuvuuden.
​​​ALUSTAVA OHJELMA

8.10.2018 saapuminen Ravelloon
Klo 19:30 yhteinen illallinen ravintola Raffaelessa (alku-, pää- ja jälkiruoka, paikallinen viini ja vesi)
Illallisen aikana Hannu kertoo maalausviikon sisällöstä sekä omasta työstään.

9.10.2018
Aamiainen klo 8-9:30
Ohjattua maalausta klo 10 – 13

Omavalintainen lounaspaikka

Opastettu kävely Ravellossa sisältäen sisäänpääsyt Villa Rufoloon, Villa Cimbroneen ja katedraalimuseoon klo 15 – 17

Omavalintainen illallispaikka

10.10.2018
Aamiainen klo 8-9:30
Ohjattua maalausta klo 10 – 13

Omavalintainen lounaspaikka

Klo 17 (- noin klo 19) mozzarellan valmistus paikallisen juustolan omistajan kanssa. Mozzarellaa on hänen suvussaan valmistettu käsityönä jo viiden sukupolven ajan.

Omavalintainen illallispaikka

11.10.2018
Aamiainen klo 8-9:30
Ohjattua maalausta klo 10 – 12.30

Omavalintainen lounaspaikka

Lähtö klo 14 keramiikkakylä Vietri sul Mareen.
Vietrissä on kuuluisa Solimenen keramiikkatehdas, ja kylän kadut täyttyvät keramiikkataiteilijoiden putiikeista. Päivän aikana pääset perehtymään keramiikkataiteen kulttuurihistoriaan: miten keramiikka juurtui juuri Vietri sul Mareen ja miten se tänä päivänä voi. Italialaisen taiteen asiantuntija Krista Mikkola perehdyttää sinut Välimeren keramiikkataiteen erityisyyteen ja kulkureitteihin. Päivän aikana on tietysti mahdollisuus ostaa käsintehtyä paikallista keramiikkaa suoraan taiteilijoilta. Paluumatkalla pysähdymme anjoviskylä Cetarassa, jossa nautimme illallisen. Pääset näkemään tämän rannikon aidoimman kylän iltavalaistuksessa satamineen.

Paluu Ravelloon klo 22 mennessä.

12.10.2018
Aamiainen klo 8-9:30
Ohjattua maalausta klo 10 – 13

Omavalintainen lounaspaikka

Klo 19:30 yhteinen illallinen ravintola Raffaelessa (alku-, pää- ja jälkiruoka, paikallinen viini ja vesi)

13.10.2018 Lähtöpäivä
Aamiainen alkaen klo 7:30


HINTA
1190€ /henkilö
Sisältää
*Kuvataiteilija Hannu Palosuon opetuksen ja palautteet
*viiden yön majoituksen kahden hengen huoneissa aamiaisineen
*kaksi kolmen ruokalajin illallista viineineen ravintola Raffaelessa
*opastetun kävelykierroksen Ravellossa paikallisen oppaan kanssa sisältäen sisäänpääsyt Villa Rufoloon ja Villa Cimbroneen
*kurssin mozzarellan valmistuksesta
*retkipäivän Vietri sul Mareen ja Cetaraan sisältäen Krista Mikkolan opastuksen
*illallisen Cetarassa

*hinta ei sisällä matkoja Ravelloon

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA¨

MAJOITUS
Hotelli Parsifalissa kahden hengen huoneissa
Parvekkeellinen deluxe- tai superior –huone mahdollinen 10-30€/yö lisämaksua vastaan

MATKA
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.

Helsingistä Napoliin lentää mm. Lufthansa 

Helsingistä suoraan Roomaan lentää mm. Finnair ja Norwegian 

Ennen matkan alkua koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme kuljetuksen erillistä korvausta vastaan suoraan Napolin ja Rooman lentokentiltä Ravelloon.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Yhteystiedot ovat tässä alla.  

Varausmaksu 100 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja rajoitetusti.
Viimeinen varauspäivä 1.5.2018.

VARAA TÄSTÄ