MITEN UNELMASTA TULI TOTTA
Kaikki alkoi elokuvista
Väittelin Montrealissa, Kanadassa (Concordia University) filosofian tohtoriksi vuonna 2007. Väitöskirjani kirjoitin Strindbergin teatterin vaikutuksesta pohjoismaalaiseen nykyelokuvaan tutkien pohjoismaalaisia naisnäyttelijöitä.
Kun väitöskirjassani tuli uusi kappale valmiiksi, palkitsin itseni vanhoilla italialaisilla elokuvilla. Hurmaannuttuani elokuvallisesta Italiasta halusin selvittää, muistivatko nykyitalialaiset vielä Anita Ekbergin tai Ingrid Bergmanin. Mitä italialaiset tiesivät pohjoismaalaisesta valovoimaisesta taiteesta?

Tutkimusmatkani Italiaan sai alkaa
Air Canada vei minut valtameren yli, Trenitalia kiskoilla pohjoisesta etelään. Minua alkoi yhä enemmän kiinnostaa, mikä Italiassa vetää taiteilijoita puoleensa - sinnehän pohjoismaalaiset taiteilijat olivat jo vuosisatoja matkustaneet inspiraatiota hakemaan.


Löysin Italiassa asuvia suomalaistaiteilijoita. Näin suomalaistaiteilijan valtaisat rakukeramiikkauunit keskellä Tolfan vihreitä vuoria, ihastelin kohta veistoksia toisen suomalaistaiteilijan galleriassa, entisessä etruskiluolassa, seurasin myöhemmin suomalaisen videotaiteilijan arkipäivää Milanossa… Ulkosuomalaisten valtava ammattitaito ja sen näkeminen oli suuri inspiraatio tutkimusmatkallani.

Rakastuin Italiaan
Koska itselleni on tärkeää ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi, rakastuin Italiaan, jossa taiteen ja kulttuurin maailma on kokoelma mieltä ja kehoa hemmottelevia elementtejä: ruokaa, musiikkia, historiaa, luontoa, eri taiteenlajeja… kaikkea sitä, joka näkyy ja kuuluu ympärillä. Haluan edesauttaa ihmisten kehon ja mielen pysyvän tasapainon saavuttamista. 


Yhteiselo jatkuu
ArsMondo Oy perustettiin  vuonna 2010. Haluamme edistää suomalaisen ja italialaisen kulttuurin vuorovaikutusta. Kehittämme kulttuurienvälistä vuoropuhelua jokapäiväisessä elämässä, ihmisten kesken. Räätälöimme niin lomamatkaajille kuin ammattiryhmillekin eri alojen kulttuuri- ja hyvinvointimatkoja Italiaan. 
Rakennamme kurssitarjontaa yhteistyössä koulutettujen, oman alansa parhaiden asiantuntijoiden kanssa.  Uskomme ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeyteen. Otamme vastaan uusia haasteita ja luotamme tulevaan.


Toivon ArsMondon tuovan jokaiselle matkaajallemme paljon uusia inspiraatioita, uutta itsensä ymmärtämistä, energiaa, hyvää mieltä, lepoa ja voimaa.
Hanna Maria Laakso

Tutustu ArsMondon tekijöihin
Me olemme ArsMondon ydintiimi ja teemme parhaamme, että sinä saisit nauttia Italiasta kaikilla aisteillasi.                                         Meidän lisäksemme mukana on tärkeä joukko oman alansa parhaita asiantuntijoita takaamassa ainutkertaisen kokemuksen sinulle.
Hanna Maria Laakso
Hanna, ArsMondon perustaja, suunnittelee ArsMondon  matkat yhdessä oman alansa asiantuntijoiden kanssa ja huolehtii siitä, että matkan sujuvat mallikkaasti. Hanna on toiminut lukuisissa kulttuurienvälisissä hankkeissa.
Krista Mikkola
Krista luo kulttuurienvälistä vuorovaikutusta. Hän on toiminut kulttuurin parissa pitkään Pohjoismaissa, Välimeren alueella, erityisest Ranskassa ja Italiassa. Hän  uskoo  suomalaiseen vankkaan tekemiseen, vientiin kulttuuri kärkenä, myös kulttuuriturismin edistävän suomalaisten näkyvyyttä Euroopassa.
Pirkko Jokinen
Pirkkko osallistuu markkinointiin ja huolehtii taustatyön sujuvuudesta. 
Pirkko on aktiivinen Italian kävijä ja toinen ArsMondon perustajista.