​
Käsityöläisten pajoista napolilaisen kokin kotiin – tervetuloa Napoliin!
5.-8.12.2019
 
Napolista on tullut Italia-fanien uusi suosikkikohde. Ja nekin, jotka eivät ole itseään varsinaisina Italia-faneina pitäneet, ihastuvat italialaiseen kulttuuriin, ruokaan ja elämänmenoon vierailtuaan Napolissa.

Ei ihme, nimittäin kaupungista löytyy Euroopan vanhin oopperatalo, elinvoimainen street food –ruokakulttuuri, huikea arkkitehtuuri ja sen värimaailma, tunnelmalliset, vielä turistien löytämättömät kujat ja torit, kaupungin maailmankuulut kulttuuri- ja taideaarteet sekä unohtumattomat käsityöläisten pajat.

Järjestämme sinulle mukavaa tekemistä ja näkemistä Napolissa. Vierailemme paikoissa, joita et ehkä itse nopeasti kaupungista löytäisi. Tapaat paikallisia ihmisiä ja pääset kokemaan napolilaisen kulttuurin sydämellisyyttä.  Tule mukaan!
   
​​​​​
Alustava ohjelma

5.12. napolilaisen ruokakulttuurin herkkuja
Saapuminen Napoliin ja majoittuminen B&B Neapolis Belliniin.
Yhteinen illallinen kasvisravintolassa klo 19.30. Pääset nauttimaan napolilaisesta kasvisruuasta paikallisten suosimassa kasvisravintolassa.

6.12. käsityöläisten pajoja 
Aamiaisen jälkeen klo 10 lähdemme tutustumaan ajattomien, käsintehtyjen nahkakäsineiden valmistukseen. Käsityöläiset Mauro ja poikansa Alberto jatkavat sukunsa käsityöläisperinnettä, joka alkoi Napolissa vuonna 1923. Vastaavanlaista 25 työvaiheen käsineenvalmistusta et muualta maailmasta löydä (noin 2 - 2,5 tuntia).

Lounastauko noin klo 13, jolloin nautimme tietysti hyvää paikallista ruokaa tunnelmallisessa trattoriassa.

    


​​
Lounaan jälkeen matkamme jatkuu ja tapaamme käsintehtyjen sateenvarjojen tekijän Marion. Mario jatkoi isänsä ammattia ja teki tärkeistä käyttöesineistä mestarillista taidetta. Näet mitä moninaisimpia materiaaleja sateenvarjoissa käytetään ja miten erilaisia muotoja ne saavat. Näiden käsityöläismiesten tapaaminen ja tarinankertominen on inspiroivaa ja tekevät päivästäsi unohtumattoman. Voit tietysti halutessasi hankkia myös itsellesi ainutlaatuisen sateenvarjon ja juuri sinun käteesi valmistetut käsineet (noin 1 tunti).
 
Yhteinen llallinen klo 19.
 
7.12. pizzakurssi napolilaisen kokin kotona
 
Rauhallinen aamiainen.
 
Klo 10.30 – noin 13.30
Napolissa et voi tietenkään olla oppimatta, miten valmistaa aito pizza. Tässä kaupungissa pizzanteko on oma taiteenlajinsa. Hands-on pizzakurssin pidämme napolilaisen kokin kotona. Opit, miten valmistaa oikeanlainen pizzataikina, miten pyöritellä taikinaa käsissäsi tehden siitä oikeankokoinen pohja sekä mitä aineita ja missä suhteessa aitoon pizzaan laitetaan. Saat myös hyviä ohjeita napolilaisen pastan tekoon. Valmistamme ja nautimme pizzan rauhallisesti sekä saamme ihailla aitoa napolilaista maisemaa, joka kokin kodin ikkunoista edessämme avautuu. Tämä kokemus on sinulle taatusti ainutlaatuinen.

8.12. Lähtöpäivä
Aamiainen
 
Hinta 740€ sisältää
*3 yön majoituksen aamiaisineen kahden hengen huoneissa Neapolis b&b:ssä. Tämä b&b sijaitsee keskeisellä paikalla Piazza Bellinin kupeessa, barokki- ja renessanssityylisten rakennuksista täyttyvässä intellektuaalien korttelissa, musiikkikadun ja kuuluisalle arkeologiselle museolla johtavan kadun risteyksessä, yliopiston, konservatorion ja Accademia di belle Arten läheisyydessä.
*kaksi illallista sisältäen lasin paikallista viiniä
*opastetun päivän sateenvarjojen ja käsineiden tekijän luona
*pizzakurssin napolilaisen kokin kotona sisältäen pizzalounaan


   
MATKUSTUS

Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä tietysti Napolista, jonne pääset kätevästi esim. Lufthansa lennoilla. Mikäli lennät Roomaan, pääset Napoliin reilussa tunnissa erikoispikajunalla Rooman päärautatieasemalta Rooma terminiltä.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.
Varauksen tehtyäsi saat tarkemmat tiedot linnasta.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse.

    
VARAA TÄSTÄ