Ole oman elämäsi filmitähti - valokuvauskurssi Salernossa
30.4. - 6.5.2019 
   
Tervetuloa heittäytymään elokuvan ja valokuvauksen kiehtovaan maailmaan!

Katuvalokuvauksen, voimakuvien ja omakuvauksen kautta pääset tutkailemaan omaa minääsi ja tutustumaan ihmisen kiehtovaan persoonallisuuteen kameran avulla. Salerno ja Etelä-Italia tarjoavat valokuvauskurssillemme upean kaupunkimiljöön. Jo Roberto Rossellini ja Ingrid Bergman inspiroituivat Etelä-Italiassa – mikset siis sinäkin. Katso kurssin esittelyvideo TÄÄLTÄ
 
Kurssille tullessasi voit halutessasi jättää kertomatta, kuka olet oikeassa elämässä ja valita itsellesi kurssin ajaksi oman roolihahmon, jonka suojista voit heittäytyä kuvaamaan.
 
Majoitus Salernon vanhassa kaupungissa B&B Salerno Centrossa ja B&B Santa Maria dei Barbutissa kahden ja yhden hengen huoneissa.

ALUSTAVA OHJELMA

30.4.2019 SAAPUMISPÄIVÄ Salernoon
Yhteinen illallinen Salernon vanhassa kaupungissa klo 19.30: tutustumista toisiimme, Salernoon & viikon ohjelmaan.

1.5.2019: ROSSELLININ JA BERGMANIN ELOKUVALLINEN ETELÄ-ITALIA klo 15 – 17 (kurssitilassamme)

Pohjoismaalaisista elokuvanäyttelijöistä tohtoriksi väitellyt Hanna Maria Laakso johdattaa sinut Roberto Rossellinin ja Ingrid Bergmanin elokuvalliseen Etelä-Italiaan. Saat ainutlaatuista ja kiehtovaa tietoa siitä, miten neorealistinen elokuvaohjaaja ohjasi pohjoismaalaista näyttelijää Etelä-Italian arjessa. Katsomme otoksia elokuvista Matka Italiaan (Rossellini, 1954) ja Stromboli (Rossellini, 1950) tarkastellen olemisen ja esittämisen eroja kameran edessä. Hanna on luennoinut elokuvanäyttelemisestä Kanadassa, Iso-Britanniassa, Pohjoismaissa ja Italiassa ja pitänyt lukuisia elokuvatyöpajoja niin lapsille kuin ikääntyneille.
Hannan johdanto elokuvalliseen Etelä-Italiaan toimii inspiraationa seuraavan päivän katukuvaukseen. 2.5.2019: KATUKUVAUS

Alustus klo 10 – noin klo 13: katukuvia Salernosta, katukuvaukseen perehdyttämistä ja kamerainfoa sitä tarvitseville (kurssitilassa).

Omavalintainen lounas klo 13 – 14.30
Klo 15 – 17
Treenaamme vieraiden ihmisten lähestymistä kameran kanssa.
Kuvaamme Salernon vanhan kaupungin kapeilla kujilla ja käymme putiikeissa: nappikaupassa, parfyymipuodissa, kengäntekijän työpajassa ja hatuntekijän luona.
Saatko aran nappikauppiaan suostumaan kuvaan? Minkälaisia reaktioita kuvatuksi tuleminen paikallisissa herättää? Mitä muuta kiinnostavaa löydät kuviin Salernon kaduilta?

Klo 19 viinin- ja juustonmaistiaiset vanhan kaupungin viinibaarissa.
Keskustelua päivän kokemuksista.

Omavalintainen illallinen.

3.5.2019: OMAKUVA VOIMANLÄHTEENÄ

Kolmantena kurssipäivänä menemme syvemmälle valokuvan voiman, omakuvan, symbolisen omakuvan perehtymisessä.
Kuvien katselua ja palautetta kurssitilassa 10 – 13.Tehtäviä.
Loppupäivä vapaa omakuvatehtävien kuvaamiseen tai jos haluat, voit jatkaa katukuvauksen parissa.

Omavalintainen lounas ja illallinen


4.5.2019 POTRETTIKUVAUSTA KESKIAIKAISESSA LINNASSA

Aamiaisen jälkeen klo 9.30 lähdemme kuljetuksella (noin 20 min.) Arechin keskiaikaiseen linnaan, joka sijaitsee vuorenrinteellä ja josta avautuu upea panoraamanäkymä koko Salernonlahdelle.

Potrettikuvausta luonnonvalossa linnan pihapiirissä. Linna näkyy mustavalkokuvassa kurssimainoksessa. Tavoitteenamme on parantaa taitojamme siinä,  miten luonnonvalon kanssa toimitaan ja ihmetellä salaman käyttöä auringonvalon kanssa. Toivomme myös linnan inspiroivan heittäytymistä hetkeen ja löytämään itsestämme satumaista valovoimaisuutta, mistä upeiden potrettien taika kumpuaa.
Yksi Marjan vahvuuksista valokuvaajana on potrettikuvaus. Jos haluat, hän kuvaa sinusta potretin linnassa valitsemassasi paikassa.

Linnassa nautimme lounaan paikallisen viinin kera. Paluu iltapäivällä klo 15.30 mennessä.
Ennen illallista menemme rantaan fiilistelemään laskevan auringon valoa kameroiden kanssa. Myöhäinen omavalintainen illallinen klo 21.

5.5.2019: NOUSEVA AURINKO JA PALAUTE

Klo 6 nousevan auringon valossa kuvausta merenrannalla

Palautetta 10 - 13
Millaisia kuvia sain? Mikä kiinnosti minua eniten? Mikä oli vaikeinta?
Millaisia ajatuksia omakuvaosuudesta.
Omavalintainen lounas klo 13.30

6.5.2019 LÄHTÖPÄIVÄ

​​​​​
MARJA SEPPÄLÄ
 
Valokuvaaja, artenomi, VEAT
Voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja
 
marja.seppala@komeetta.eu
www.seuraavanakouvola.fi/sunkuva
 
Olen valokuvaaja, kuvajournalisti, valokuvataiteilija sekä voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja, valokuvakouluttaja.
Lehtikuvaajana olen työskennellyt mm. Etelä-Suomen Sanomissa, Helsingin Sanomissa ja Kouvolan Sanomissa. Tällä hetkellä työskentelen Kulttuuriosuuskunta Komeetassa valokuvaajana ja valokuvakouluttajana. Lehtikuvauksen lisäksi kuvaan myös juhlia ja potretteja sekä teen voimavaroja tukevia valokuvakoulutuksia.
 
Voimauttavan valokuvan twisti, ihmisten kohtaaminen arvostaen ja tasa-arvoisesti, on kantava työskentelytapani. Äänen antaminen kuvattaville: ihmisten omien näkökulmien näkyväksi  ja todeksi tekeminen valokuvan avulla, myös heidän itse kuvaaminaan, on äärimmäisen kiinnostavaa.
 
Rakastan kuvaamisessa laskevan ja nousevan auringon viistoa, lämmintä valoa, tunnelmia, uusia paikkoja sekä kohtaamieni ihmisten tarinoita, joita saan kuvittaa. Dokumentaarinen katukuvaus on aina ollut luonteva työtapa minulle
ja edelleen katseeni näkee jopa arjessa kuvauksellisia yksityiskohtia.
 
Olen Suomen Journalistiliiton, Suomen Kuvajournalistien, Valokuvataiteilijoiden liiton, Suomen valokuvaterapiayhdistyksen ja Jyväskylän luovan valokuvauksen keskuksen jäsen.
Vapaa-ajalla harrastan lintukoiria ja metsässä haahuilua.
 
TUOTANTOANI VUOSIEN VARRELTA 
marjaseppala.kuvat.fi
seuraavanakouvola.fi

viimeisin julkaistu lehtijuttu
lensculture2019-sarja           
fb      
pop-up-studio       

Merenrantakaupunki Salerno
Ihastuttavaan 135 00 asukkaan merenrantakaupunki Salernoon on helppo tulla niin Napolista kuin Roomasta. Roomasta pikajunat kiitävät Salernoon
joka tunti, matka kestää reilut kaksi tuntia. Napolista Salernoon on 40 minuutin junamatka.

Salerno on lumoava kaupunki, jonka vanha kaupunki tarjoaa kulttuuria ja käsityöläisyyttä moneen makuun. Jo keskiajalla kaupunki oli tunnettu korkeakoulustaan ja siellä harjoitetusta varhaisen lääketieteen kehityksestä.
Vanhasta kaupungista löydät mm. 62 vuotta lierihattuja tehneen hatuntekijän, aidon sadoista tuhansista koristenapeista täyttyvän nappikaupan, nahkakenkiä ja –laukkua tekevän käsityöläisen, parfyymipuodin, vintage-vaateliikkeitä ja tietysti lukuisia kulinaristisia pikkukauppoja.

Salernon tuomiokirkko ja sen loistokas marmorinen krypta on kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä, kuten keskiaikainen Arechin linna vuorenrinteellä. Kävelykatu Vittorio Emanuelelta löydät puolestaan lukuisia baareja ja kahviloita sekä merkkiliikkeitä. Salernon rannassa kulkee rantabulevardi, jossa niin paikalliset kuin kaupungissa vierailevat käyskentelevät päivän jokaisena tuntina. Edessä siintää kimalteleva meri ja kaupungista alkava Amalfin rannikkko. Kulttuurista kiinnostuneille Teatro Verdi tarjoaa oopperoita, baletteja ja konsertteja. Kaupungista löytyy myös mahtavia jazzklubeja. 

HINTA 850€ per henkilö sisältää
*kurssiohjelman ja Marja Seppälän opetuksen ja palautteet
*Hanna Maria Laakson perehdyttämisen elokuvalliseen Etelä-Italiaan
*6 yön majoituksen kahden hengen huoneissa (yhden hengen huoneen lisämaksu 15€ per yö)
*yhden illallisen (ruokajuomana lasi paikallista viiniä ja vesi)
*viinin- ja juustonmaistiaiset
*retken Arechin keskiaikaiseen linnaan ja lounaan linnassa


MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä löytyy Napolista.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa
Helsingistä suoraan Roomaan lentää mm.  Finnair  ja
Norwegian

Varauksen tehtyäsi, annamme yksityiskohtaiset saapumisohjeet ja järjestämme yksityiskuljetusmahdollisuuden erillistä korvausta vastaan.
Mikäli haluat tulla itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
pääset Roomasta Salernoon erikoispikajunalla. Matka kestää reilut kaksi tuntia. Lisätiedot: Trenitalia ja Italo
Napolista pääset junalla 40 minuutissa Salernoon.

VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.

Varausmaksu 200 € maksetaan heti. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia. Paikkoja on vain rajoitetusti. Viimeinen varauspäivä on 25.3.2019.
    

Tämän sivun kuvat: Marja Seppälä
VARAA TÄSTÄ