Patikointia ja tarinankerrontaa Piemontessa
16.-21.3.2020

 

   ​​​​​
All truly great thoughts are conceived while walking.
Friedrich Nietzsche

​​​​​​​Kävelyn ja kirjoittamisen yhteys on melkein taikaa.
Liike, patikointi, maisema ja raitis ilma inspiroivat uuteen ja saavat sanat järjestymään.
Yksi keskittyy auringonnousuun, toinen omiin ajatuksiinsa.
 
Uudenlaiset tarinat alkavat syntyä, askel askeleelta.

I find that if you walk, you start to integrate what has occurred to you from the other tools. You might walk out with a problem, but as you walk, you come into a solution. You just get a different perspective. You go out for a walk, maybe see a cat in a window box, and suddenly hear yourself saying “Oh, I could try X.” Walking is very powerful.
Julia Cameron

Kävelyn ja luovuuden välinen yhteys on havaittu myös monissa tutkimuksissa. Liike ja raitis ilma tekevät hyvää aivoille ja mahdollistavat uudenlaisen ajattelun.
Liike rohkaisee luovuuteen, uudet ratkaisut alkavat hahmottua.
Runoilija William Wordsworthin kerrotaan kävelleen elämässään 175 000 mailia.

Tervetuloa patikoinnin ja tarinankerronnan viikollemme Piemonteen!


Langhe on Unescon maailmanperintökohde: horisonttiin asti kumpuilevia viinikukkuloita kuvaa vitaalinen kauneus. Kukkuloiden päälle rakennettuihin idyllisiin pikkukyliin saapuu matkaajia ympäri maailman maailmankuulujen viinien ja kulinarististen herkkujen inspiroimana. Kulttuuri, kulinarismi, taide ja luonto elävät harmoniassa. Langhen kylät kuten Barolo, Monforte d'Alba, La Morra, Serralunga d'Alba, Castiglione Falletto inspiroivat kauneudellaan ja värimaailmallaan.
 
Päivien aikana patikoidumme ja inspiroidumme, ihastelemme maisemia ja kirjoitamme, kerromme tarinoita ja jaamme tunteita.
 
Kurssin ohjaa patikointiin hurahtanut kirjailija, vapaa toimittaja ja kirjoittamiskouluttaja Leena-Kaisa Laakso (Samoa Stories). VTM, kirjailija, kouluttaja, vapaa toimittaja ja yrittäjä Leena-Kaisa Laakso

"Sana, jonka opin ensimmäisenä kirjoittamaan, oli Esso. Ehkä se oli olennainen osa 70-luvun  taajamien mielenmaisemaa, ehkä se oli vain sopivan lyhyt.

Sittemmin sanoja ja maisemia on tullut lisää, mutta kirjoittamisessa ja maailman hahmottamisessa minusta edelleen vuorottelevat mielenmaisemien tuoma inspiraatio ja eletty arki.

Olen luontoa, maisemia, ihmisiä, kävelyä ja kässäilyä rakastava VTM, kirjailija, kouluttaja, vapaa toimittaja ja yrittäjä.
 
Tällä hetkellä minua työllistävät erilaiset kirjoittamisen koulutukset, lehtijutut, verkkosisällöt ja viestinnän projektit. Teen töitä yritykseni Samoa Storiesin kautta. Olen myös mukana SKR:n Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeessa, jossa viemme taidetyöpajoja kymenlaaksolaisiin laitoksiin.
Kirjapuolella toinen kirjani Puutalotarinoita ilmestyy tämän vuoden lokakuussa. Ensimmäinen kirja Tämän maailman reunalla oli Irlannin länsirannikon maisemista inspiroitunut ja omalla proosalla rytmitetty kirja irlantilaisesta kulttuurista, nykymenosta.
 
Alkuperäiseltä koulutukseltani olen kulttuurisosiologiaan ja visuaaliseen sosiologiaan erikoistunut sosiologi, myöhemmin opiskelin myös multimediaa ja käsikirjoittamista. Asuin Englannissa ja Irlannissa, elin maisemassa. Olen myös toiminut reilut kymmenen vuotta sähköisten oppimateriaalien käsikirjoittajana ja tuotekehitystiimissä sekä erilaisten sisältö- ja viestintätehtävien parissa.
 
Kirjoittamista ja tarinankerrontaa olen ohjannut reilun viidentoista vuoden ajan. Viime aikoina listalla ovat olleet muun muassa Kymi Libri -kirjamessuilla pidetty metsäkylpyä ja kirjoittamista yhdistävä työpaja, Turussa pidetty ulkosuomalaisille suunnattu kirjoittamistyöpaja sekä luovan tietokirjoittamisen opettaminen Turun yliopistolla, aiemmin olen opettanut mm Jyväskylän avoimen yliopiston kursseja Jaakkiman kristillisessä opistossa, nuorten ja aikuisten ryhmiä Vantaan Sanataidekoulussa sekä omia ryhmiä mm. Sellon kirjastossa Espoossa.
 
Minua on alkanut kiehtoa japanilaishenkisten metsäkylpyjen, maisemassa kulkemisen ja kirjoittamisen yhdistäminen. Siinä on jotain kiehtovaa, vapauttavaa.
Ja siinä mennään askel kerrallaan."


Viikon aikana majoitumme Monforte d'Alban kylään, joka on valittu yhdeksi Italian kauneimmaksi kirkonkyläksi. Tämä idyllinen ja todella eläväinen kylä täyttyy viinibaareista ja ravintoloista. Kylässä on aina paljon patikoitsijoita, pyöräilijöitä ja moottoripyöräilijöitä. Tunnelma on ihana. Casa Giraffassa voit majoittua joko yhden tai kahden hengen huoneisiin.


​​​​​​​​​​​​​​​   
ALUSTAVA OHJELMA
 
16.3. Saapumispäivä

Yhteinen illallinen ja tutustuminen alkaen klo 19

17.3. Harmaudelle hyvästit!

Klo 9 aamiainen
Klo 10 - 11.30 Aamun kirjoittamishetki
Klo 11.30 - 13 patikointia Monforte d'Alban ympäristössä, jonka jälkeen (omavalintainen) lounas kylällä
Iltapäivä: tajunnanvirtaa ja inspiroitumista, lyhyitä tarinankerronnan harjoituksia, jotka auttavat pääsemään kirjoittamisessa alkuun ja tutustumaan muihin ryhmäläisiin.
Tämän päivän aikana voit unohtaa arjen harmauden ja heittäytyä Italian inspiroitavaksi. Availemme hiljalleen luovaa tekemistä estäviä lukkoja, tutustumme omiin luoviin kykyihimme.

Mahdollisuus myös parin tunnin kokkauskurssiin paikallisen kokin kanssa.


18.3. Matkalla maisemaan!

Klo 9 aamiainen
Klo 10-11 Aamun kirjoittamishetki.
Klo 10.30 lähtö koko päivän patikkaretkelle, jonka aikana teemme muistiinpanoja omiin inspiraatiovihkoihin. (omaat eväät mukana ja lounas Barolossa).
Illalla yhteisellä illallisella klo 19.30 jaetaan kokemuksia ja viritellään seuraavaa päivää.


19.3. Tartu tarinaan!
Klo 8.30 aamiainen
Klo 9.30- 11 Aamun kirjoittamishetki
Lähtö patikoinnille klo 11.30 eväät mukana.
Iltapäivällä etsimme kirjoittamiseen ja tarinointiin inspiroivan paikan ja sukellamme ulkoisiin ja sisäisiin maisemiin.
Tämän päivän aikana voit etsiä omaa, sisäistä ääntäsi.
Herättääkö maisema sinussa kaihoa, iloa vai muistoja?
Muuttuvatko aamun värit runoiksi? Vai kerrotko meille sen mieltä kaihertavan pienen muiston?
Teemme ohjattuja harjoituksia, joista saat inspiraatiota ja vinkkejä vaikka pidemmänkin tekstin tekemiseen.
Harjoitukset käydään läpi ryhmässä ja saat niihin myös palautetta ohjaajalta. 
Omavalintainen illallinen.

20.3. Mitä askeleet kertovat?

Klo 9 aamiainen
Klo 10-11 Aamun kirjoittamishetki.
Aamun kirjoitusharjoitus, jossa mietimme alun tarinalle.
Iltapäivällä patikoimme, nautimme lounasta ja annamme aamulla aloitettujen tarinoiden kehittyä. Palattuamme jatkamme tarinaa ja käymme niitä läpi ryhmässä. 

Iltatapaaminen, jossa luemme ja kerromme kurssilaisten reissun aikana tekemiä tekstejä.
Yhteinen illallinen klo 19.30.

21.3. Lähtöpäivä
aamiainen​
    

HINTA
850€ / henkilö sisältää
 
*Leena-Kaisa Laakson opetuksen ja palautteet

*viiden yön majoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisineen Casa Giraffassa (yhden hengen huoneen lisämaksu 30€ per yö).
*kolme illallista (kaksi ruokalaijia, ruokajuomana vesi ja lasi paikallista viiniä; ateriat ovat kasvisaterioita)


*Lennot ja matkat Monforte d'Albaan eivät sisälly hintaan.


​​
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA¨

MAJOITUS
Kahden tai yhden hengen huoneissa Casa Giraffassa, joka sijaitsee Monforte d'Alban kylän keskustassa. Tästä viihtyisässä talossa on kaunis piha, jossa voit oleilla, näkymät kohti Monvison vuorta ja Alppeja. Halutessasi voimme ehdottaa sinulle myös majoituspaikaksi luksussviittejä ja villoja Monforte d'Alban alueella.

MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan, eikä matka lentokentältä kohteeseen.
Lähin lentokenttä löytyy Torinosta ja Milanosta.
Helsingistä Milanoon lentävät suoraan Finnair ja Norwegian. Milanon Malpensa lentokentältä tulee suoraan bussi Torinoon, josta pääset junalla kätevästi Albaan ja sieltä taksilla tai bussilla Monforte d'Albaan asti.  Monforte d'Albasta Torinoon on vain noin 70 km.

Autamme sinua mielellämme rakentamaan matkasi Monforte d'Albaan.


VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse (044 32 00 008), sähköpostilla (asiakaspalvelu@arsmondo.fi) tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.

Varausmaksu 200 € maksetaan heti, kun minimimäärä on koossa ja kurssi vahvistetaan toteutettavaksi. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia.  Paikkoja on rajoitetusti.​


VARAA TÄSTÄ