​​​​​​​
Sitruunoista simpukoihin -kokkauskurssi  ​
Räätälöitynä sinulle sopivana ajankohtana
vähintään kahdelle henkilölleRistorante Mediterraneo, Positano, Amalfin rannikko
 
ArsMondo yhdessä Ristorante Mediterraneon kanssa toivottaa sinut tervetulleeksi kokkaamaan maailman kauneimmalle rannikolle. Yhdessä ravintolan pääkokin Francescon kanssa pääset perehtymään sekä perinteiseen italialaiseen että Amalfin rannikon terveelliseen ja maukkaaseen ruokakulttuuriin.
 
Opi lisää paikallisen kokin kanssa ja tule nauttimaan uusista makuelämyksistä kuvankauniilla rannikolla. Tuo tuliaisena ihania reseptejä maailman johtavasta herkkuruokien maasta.
 
Ristorante Mediterraneo on positanolainen perheyritys ja erikoistunut nimensä mukaisesti välimeren keittiöihin sekä Amalfin rannikon merellisiin herkkuihin. Campanian maakunnan vulkaaninen maaperä ja leuto ilmasto ovat tunnetusti synnyttäneet maan parhaimpia raaka-aineita. Rannikon ravintolat ovat aina olleet suuri vetonaula, jopa valtameren takaa saapuville matkaajille. Ristorante Mediterraneo on sekä paikallisten että maailmanmatkaajien suosikki ja järjestänyt menestyneitä kokkauskursseja vuodesta 2001.
 
Kurssimme järjestetään Ristorante Mediterraneon viihtyisässä keittiössä, jossa pääsemme näkemään ja itse oppimaan, miten italialainen ruoka valmistetaan yksinkertaisesti ja luonnollisesti, raaka-aineiden omia makuja kunnioittaen. Käytettävissämme ovat perinteiset italialaiset uunit; raaka-aineina käytämme tuoreita kasviksia, hedelmiä ja meren herkkuja.

​​
OHJELMA
 
1.päivä - Saapuminen Positanoon
Saapuminen Positanoon ja majoittuminen idylliseen Villa Giadaan. Varauksen jälkeen saat yksityiskohtaiset saapumisohjeet Positanoon ja Villa Giadaan.

2.päivä - Kokkauspäivä: Sitruuna ja Vitello al limone
Ensimmäisenä kurssipäivänä perehdytään sitruunaan, josta Amalfin rannikko on tullut maailmankuuluksi ja joka on myös rannikon symboli. Kokkaamme Francescon kanssa aamupäivän ja kurssipäivämme päättyy yhteiseen runsaaseen lounaaseen jälkiruokineen. Kokkimme kehottaakin kurssilaisia nauttimaan vain hyvin niukan aamiaisen tai italialaiseen tapaan pelkän kahvin. Valmistamme vasikkaa sitruunakastikkeessa ja kasviksia. Francesco opettaa kädestä pitäen, miten oikeaoppisesti kasvikset leikataan ja pilkotaan. Saat erinomaisia vinkkejä, miten saat kasviksista niiden omat maut parhaiten esiin ja miten yrteillä ja öljyllä makuja voidaan vielä kirkastaa.

Amalfin rannikon sitruunoita pidetään italialaisten sitruunoiden kuningattarina kovan kuorensa ja vahvan arominsa ansiosta. Amalfin rannikon sitruunaviljely tuli tunnetuksi jo 1600-luvulla ja sitruunoiden korkea C-vitamiinipitoisuus oli elintärkeä merimatkaajille. 1800-luvulle mennessä sitruunoiden viljelyksestä tuli yksi rannikon tärkeimmistä elinkeinoista ja niiden tuotanto työllisti suurta osaa väestöstä. Paikalliset naiset kantoivat 50 kilon sitruunasäkkejä alas vuoren rinteitä kaupungin markkinapaikalle, jossa sitruunoita myytiin yksitellen.
Tänäkin päivänä sitruunantuotanto on Amalfin rannikon tärkeä elinkeino ja sadonkorjuu tehdään käsityönä helmikuusta lokakuuhun. Rannikon sitruunat ovat edelleen C-vitamiinipitoisuudellaan ja kuorien aromaattisuuden ansiosta maan johtavia ja tästä syystä maan huippuravintoloille ja gourmet-maailmalle tärkeä raaka-aine.
3.päivä - Kokkauspäivä: merenherkut ja Risotto alla pescatore
Koska olemme merenherkuistaan tunnetulla Amalfin rannikolla, emme voi tietenkään olla valmistamatta simpukoita, mustekaloja ja katkarapuja positanolaiseen tapaan. Amalfin rannikon ravintolat ovat kuuluisia kala-aterioistaan ja merenherkkujen valmistuksestaan, jotka ovat myös kokkimme Francescon spesiaaleja. Risotto alla pescatore valmistuu meiltä kurssipäivän jälkeen käden käänteessä.

4.päivä - Kokkauspäivä: Gnocchi alla sorrentina
Italialainen ruokakurssi ei tietenkään ole täydellinen ilman pastantekoa. Francesco tutustuttaa meidät pastojen maailmaan ja valmistamme käsintehdyn pastan alusta pitäen. Perehdymme Amalfin rannikolla suosittuun Gnocchi alla sorrentinan valmistukseen ja opimme Francescon johdolla, miten herkullinen gnocchi valmistuu tomaattien ja mozzarellan ja parmesaanin kanssa. Saamme ainutlaatuista tietotaitoa eri vuodenajan juureksista ja niiden ominaismaun säilyttävästä terveellisestä valmistustavasta. Päivämme päättyy yhteiseen lounaaseen.

5.päivä - Kokkauspäivä: Kala Spigola
Viimeisenä päivänä aloitamme kalan suomustamisella. Francesco jälleen kädestä pitäen opettaa sinulle kalan leikkuun, sen maustamisen ja paistamisen kala-aterioista tunnetun Amalfin rannikon tapaan. Päivän jälkeen et myös enää epäröi valmistaa Italian klassikoita tai Amalfin herkullisimpia jälkiruokia, kuten Delizia al limonen. Illalla palaamme Mediterraneoon illalliselle.

6.päivä - Lähtöpäivä
Muistathan, että kurssipäivät ovat puolen päivän mittaisia ja sinulla jää siis aikaa tutustua myös rannikon paikalliskulttuuriin. Rannikko on kuuluisa keramiikkataiteestaan ja voit vierailla monissa keramiikkaputiikeissa. Positanolaista pellavamuotia viedään ympäri maailmaa ja kaupungissa on monia muotiliikkeitä, jossa käsintehtyyn pellavamuotiin voi käydä tutustumassa. Voit myös teettää haluamasi nahkasandaalit kivikoristein kymmenessä minuutissa paikallisilla sandaalintekijöillä.

 

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA
 
MAJOITUS 
Villa Giadassa, joka sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä Positanon ydinkeskustasta ja merenrannasta. Villan terassilta avautuu näkymä Positanoon ja merelle. Villassa on myös puutarha ja mahdollisuus tehdä ruokaa.
 
MATKA
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon. Roomasta pääset Positanoon: Roomasta Napoliin joko rantarataa pitkin tai pikajunalla. Rantaradalla matka kestää 2,5 h, hinta on noin 10 euroa. Pikajuna vie sinut tunnissa. Napolista Vesuvius-juna vie sinut noin tunnissa Pompeijin kautta Sorrentoon, matka maksaa noin 3 euroa. Sorrennosta SITA-bussi vie sinut 45 minuutissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 4 euroa.
 
SITA-bussi kulkee läpi Positanon ja vie sinut reilussa puolessa tunnissa Sorrentoon tai Amalfille. Positanosta lähtee myös laiva Caprille; matka kestää noin puoli tuntia.
 
LISÄTIETOJA
Lisätietoja Italian lentoaikatauluista ja -hinnoista
Finnair www.finnair.fi
Ryanair www.ryanair.fi
Blue1 www.blue1.fi
Norwegian www.norwegian.com
airBaltic www.airbaltic.com


HINTA
750€ / henkilö sisältää
Viiden yön majoituksen 2-hengen huoneessa idyllisessä Villa Giadassa Positanossa
Neljän päivän kokkauskurssin aterioineen
Positano-paketin kotiinpostitettuna
Räätälöidyn matkaohjelman suunnittelun ja toteutuksen
ArsMondon suomalaisen yhteyshenkilön paikan päällä mukana kurssilla


VARAUKSET
Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella.
Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan.
Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 100 € maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen, ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Varaukset ovat sitovia.
 


VARAA TÄSTÄ