Tanssin ja neurotieteen retriitti Hanna Poikosen kanssa
Sisiliassa  8. - 14.4.2019 
   
Tervetuloa Hanna Poikosen retriittiin Sisiliaan!

Retriittimme pidetään Vultaggion  luomuagriturismossa 15 km Trapanista, Sisilian länsirannikolla.


Vultaggion perheen agriturismoa kuvaa aito sisilialainen maaseutuelämä. Perheen ja agriturismon arvoihin kuuluvat ekologisuus, luonnon ja perinteiden kunnioittaminen. Sisilialainen ilmapiiri on rento ja sydämellinen.
Agriturismolla on oma sertifioitu Slow Food -ravintola, jonka aterioita pääsemme nauttimaan retriitin aikana.

Agriturismon luomuateriat ovat perinteistä sisilialaista kasvisruokaa, joka on valmistettu Slow Food -filosofiaa noudattaen. Nautimme päivittäin aamiaisen, lounaan ja illallisen. Lounaat ja illalliset sisilialaiseen tapaan ovat runsaita (alkupalat, ensimmäinen ja toinen ruokalaji sekä jälkiruoka). Agriturismon ravintolan ateriat ovat arvostettujen tahojen, kuten Foodies - Gambero Rosson ja Slow Foodin ylistämiä.  Raaka-aineet tulevat perheen omilta luomuviljelyksiltä. Slow Foodiin rekisteröityjä raaka-aineita ovat esim. Nuubian punainen valkosipuli, Trapanin suola, Bronten pistaasipähkinät, tuliperäisessä maassa kasvaneet linssit, lampaanmaidosta tehty juusto Vastedda del Belice ja Noton mantelit.


Vapaa aikanasi voit nautiskella uima-altaalla tai ottaa agriturismon hoitolassa hierontoja (mm. rentouttavaa, ayurvedista ja lymfahierontaa), kasvo- ja jalkohoitoja. Hoitolasta löytyy myös turkkilainen sauna ja Jacuzzi-amme. Hoitolan hieronnat saivat lokakuun 2018 matkaajiltamme hyvät arvostelut.

Hannan kehittämä WiseMotion valloittaa maailmaa

WiseMotion on Hanna Poikosen kehittämä menetelmä, joka muokkaa kehollista ajattelua, itsetuntemusta ja sanatonta vuorovaikutusta tanssin ja neurotieteen avulla. WiseMotion-tunnit koostuvat ohjatusta liikeimprovisaatiosta, kokemuksen  neurotieteellistä selityksestä sekä ryhmäkeskustelusta. Tuntien aikana siis kehollinen kokemus ja tieteellinen tieto sulautuvat yhteen.

Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää konferensseissa Berliinissä ja Bostonissa (Harvard Medical School). Lisäksi hän on pitää workshopeja festivaaleilla, kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Magnesia (Helsinki), Iris (Hong Kong) sekä hyvinvointistudioissa kuten Alive Wellness (Hong Kong).  

Kenelle?

WiseMotion Explorers on suunnattu kaikille uteliaille liikkujille tanssitaustasta riippumatta. WiseMotion Explorers -tunneilla liikemateriaali on suunniteltu edistämään kehon ja aivojen prosesseja, jotka ovat keskeisessä asemassa luovuudessa, mielikuvituksessa, itsetuntemuksessa ja sanattomassa vuorovaikutuksessa.

Mitä retriittissä tehdään?

Retriitin tunnit alkavat hengitysharjoituksella. Johdattelemme kehon ja mielen rauhallisesti liikkeeseen kuulostellen senhetkistä olotilaamme. Improvisaation aikana liikumme sulavasti pari- ja ryhmäharjoitusten sekä yksilöllisen luovan liikkeen myötä. Jokainen tekee harjoitteen omalla taito- ja kuntotasollaan. Musiikki on läsnä aina hengitysharjoituksesta liikeimprovisaation loppuun asti luoden tunnelmaa muun muassa kauniilla melodioilla, luonnon äänillä ja rytmikkäillä osuuksilla.

Neurotieteen materiaali ja ryhmäkeskustelu tähtäävät kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen lisäämällä sitä ymmärrystä, joka on oleellisinta luovan, elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa. Neurotieteen osuudessa Hanna kertoo kuvien ja videoiden avulla juuri syntyneestä tanssikokemuksestamme neurotieteen näkökulmasta. Hän havainnollistaa esitelmää arjen esimerkein tuoden tuoreimman tieteellisen tiedon käytännön tasolle. Ryhmäkeskustelun aikana jokainen saa mahdollisuuden jakaa työpajan teeman, tanssin ja tieteen herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia. Erilaisten kokemusten ja näkökulmien kuunteleminen syventää omaa ymmärrystä. 

WiseMotion kurkottaa niihin olemisen syvempiin kerroksiin, jotka ovat sanojen ulottumattomissa. Tanssissa inhimillisyyden perusainekset yhdistyvät luonnollisella tavalla: Fyysinen aktiivisuus, musiikin ja liikkeen rytmi, luova toiminta, yhteistyö sekä välittävä kosketus. WiseMotion-tunneilla hyödynnämme näitä aineksia kokonaisvaltaisen kehollisen kokemuksen saavuttamiseksi. 

Aamuharjoitus

Aamulla herättelemme kehon, mielen ja hengityksen tanssipäivään. Avaamme niskan ja hartiaseudun jännitykset, selän lihasten kireyden sekä jalkojen ja käsivarsien nivelten liikkuvuuden. Keskitymme kehon laajoihin liikeratoihin rauhallisen, hengityksen tahdittaman liikkeen avulla. Voimistamme kevyesti tanssin kannalta kehon tärkeimpiä tukilihaksia pilates-tyyppisilla harjoitteilla  keskittyen liikkeen laatuun toistomäärän sijaan. Herättelemme tasapainon, joka on perustana liikkeemme sulavuudelle. Lopuksi venyttelemme suurimmat lihasryhmät ja huomaamme, kuinka olemme läsnä ja valmiita uuteen päivään Sisilian upeassa ympäristössä.

 
 Katson video Hannan retriitistä täältä
Retriitti on avoin kaikille.

HANNA POIKONEN

Suomalaisen Hanna Poikosen vei ulkomaille tanssi, tiede ja uteliaisuus. Tänään hän asuu Barcelonassa, jossa häntä kiehtoo nykytanssin monimuotoisuus, jossa Pohjois-Euroopan ja Pohjois-Amerikan teoreettinen lähestymistapa liikkeeseen yhdistyy Etelä-Euroopan ja Latinalaisen Amerikan vahvaa elettyä kokemusta korostavaan tanssikulttuuriin.

Tanssimisen hän aloitti katulajeista edeten modernin tanssin kautta nykytanssiin. Tanssia hän on opiskellut muun muassa New Yorkissa (Gibney Dance, Movement Research), Barcelonassa (La Caldera, Institut del Teatre) ja Berliinissä (Marameo). Tutkiskelut kung fun, tai chin, buton ja somaattisia menetelmien parissa ovat opettaneet hänelle kokonaisvaltaisen lähestymistavan kehoon ja mieleen.

Hanna väitteli tohtoriksi tanssin neurotieteestä toukokuussa 2018 (Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto). Sitä ennen hän työskenteli 5 vuotta Zurichissä aivotutkimuksen parissa (ETH Zurich). 
Tanssin ja tieteen ulkopuolella hän nauttii ajasta perheen ja ystävien seurassa, kulttuurikokemuksista, hyvästä ruuasta ja seikkailuista koskemattomassa luonnossa aina tropiikista arktiselle alueelle.Lue mitä HELSINGIN SANOMAT kirjoittaa Hannasta. Juttu Hannasta myös YLEN UUTISISSA ja AREENASSA.
​​​​​
ALUSTAVA OHJELMA

8.4.2019 saapumispäivä
Klo 19.30 illallinen

9.4.2019
Klo 8.30 - 9.30 aamiainen
Klo 10-11.30 Kehon, mielen ja hengityksen herättely tanssiviikkoon
Klo 13.30 lounas
Klo 18-19.30 Luento ja ryhmäkeskustelu: tanssin ja musiikin neurotiedettä – Terveiden ja sairastuneiden aivojen hyvinvointi
Klo 20 illallinen

10.4.2019
Klo 8.30 - 9.30 aamiainen
Klo 10-11.30 Keho, mieli ja hengitys tanssin tekijöinä
Klo 13.30 lounas
Klo 15 - noin 17 vapaaehtoinen viinitilavierailu Marsalan viinitilalle: viinin- ja oliiviöljyn maistiaiset (20€ per hkl)
Klo 18-19.30 WiseMotion Explorers: kosketus ja vuorovaikutus
Klo 20 illallinen

11.4.2019
Retkipäivä Trapaniin: uintia & shoppailua
Aamiainen klo 9-10, lounas klo 13
Lähtö retkelle klo 14, paluu klo 19.30 mennessä.
Retken hinta on 20€.
Illallinen klo 20.

12.4.2019
Klo 8.30- 9.30 aamiainen
Klo 9.30-11 Keho, mieli ja hengitys tanssin tekijöinä
Klo 13.30 lounas
Klo 18-19.30 WiseMotion Explorers: luova prosessi
Klo 20 illallinen

13.4.2019            
Klo 8.30 - 9.30 aamiainen         
Klo 10-11.30 Keho, mieli ja hengitys kokonaisvaltaisessa liikkeessä
Klo 13.30 lounas
Klo 18-19.30 WiseMotion Explorers: tunteet kehossa ja aivoissa
Klo 20 illallinen

14.4.2019 lähtöpäivä
Aamiainen              
     
     
MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Kerro matkareittisi, autamme sinua mielellämme nopeimpien reittien valinnassa. Lähimmät lentokentät löytyvät Trapanista ja Palermosta. Palermon kenttä on noin tunnin matkan päässä ja Trapanin kenttä 20 min. matkan päässä.
Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme lisämaksua vastaan yhteiskuljetuksen lentokentältiltä suoraan agriturismoon.

Hinta
1190€ / henkilö sisältää
Hanna Poikosen opetuksen
6 vuorokauden majoituksen Vultaggion agriturismossa kahden hengen huoneissa.
6 aamiaista, 6 illallista ja 5 lounasta (luomua).

*myös yhden hengen huoneita löytyy 25€/ yö lisämaksua vastaan.

Lennot eivät sisälly hintaan


VARAUKSET
​Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 200€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Paikkoja on rajoitetusti.


    
Hanna Poikonen
VARAA TÄSTÄ