​​​
   
Tarinankerrontaa kirjailija, toimittaja ja luontokuvaaja Kimmo Ohtosen kanssa Positanossa
16.–22.4.2018
       
   
Positano on vertikaalisesti rakennetun Amalfin rannikon timantti. Unescon maailmanperintökohde, vuorten ja meren väliin rakennettu, välimerellistä eleganssia huokuva Positano huumaa kokeneimmankin maailmanmatkaajan.
 
Tule kehittämään tarinankerronnan taitojasi ja luomaan oma tarinasi hulppeassa miljöössä.
 
Positano on kautta aikojen inspiroinut tarinankerrontaan. Kaupunki on toiminut magneettina eri alojen tarinankertojille ympäri maailman. John Steinbeck kirjoitti vuonna 1953 esseen Positanosta (Harper’s Bazaar, May 1953) ja kuvaili kaupunki, joka ”puraisee syvältä”. Patricia Highsmith loi tarinan romaaniinsa The Talented Mr Ripley Positanon merenrantahotellissa. Rolling Stonesin Mick Jaggerin ja Keith Richardsin  Midnight Rambler syntyi Positanon rantakahvilassa. Ohjaaja, tuottaja Franco Zeffirellin koti oli Positanossa yli 35 vuotta ja monet hänen teatteri-,  ooppera- ja elokuvatöistään saivat inspiraationsa Positanossa.
 
Viikon aikana kirjoitamme ja kuvaamme. Jos et halua kuvata, voit käyttää ajan maailman havainnollistamiseen silmin ja kehitellä näin tarinaasi.
Viikon aikana kirjoittamasi tarina voi olla faktaa tai fiktiota. Se voi koostua tekstistä ja kuvista tai pelkästä tekstistä.
 
Voit tehdä perinteisen tekstistä ja kuvista koostuvan matkakertomuksen, fiktiivisen lyhyttarinan tai vaikka aloittaa oman elämänkertasi. Vinkkejä ja inspiksiä saat blogikirjoituksesta  omaelämänkertaan.
 
Mukaan tarvitset kynän ja kirjoitusvihkon sekä avoimen mielen. Halutessasi ota mukaan kamera. Ennakkotaitoja ei tarvita.

​​
Ohjaajana toimii arvostettu Kimmo Ohtonen

Kimmo on kertonut ammatikseen monenlaisia tarinoita eri medioilla jo miltei 15 vuoden ajan. Uransa aikana Kimmo on työskennellyt lukuisten televisio-ohjelmien ja dokumenttien parissa Britanniassa ja Suomessa.
Tarinan kerronta on kaiken hänen tekemisensä ytimessä, oli kyseessä sitten kirja, televisiodokumentti tai Norppauinti Saimaan halki maailman uhanalaisimman hylkeen puolesta.

Kimmo muistetaan viime vuosien ajalta monenlaisista luonto-ohjelmistaan ja hyväntekeväisyystempauksistaan.


Kimmon luoma viimeisin projekti televisioon oli kansainvälinen dokumenttisarja Katoava Pohjola, joka näytettiin Suomen lisäksi Ranskassa, Saksassa ja Tanskassa.

Kimmon esikoiskirja Karhu Voimaeläin (Docendo) julkaistiin helmikuussa 2016. Tieto-Finlandia-, Bonnier suuri journalistipalkinto- ja Vuoden Luontokirja ehdokkuudet ansainneessa sekä Lukija-Finlandian voittaneessa kirjassaan Kimmo heijastaa omaa elämäänsä sekä ihmisen suhdetta luontoon karhujen sielunmaiseman kautta.

Vuoden 2017 Kimmo on viettänyt pääasiassa kirjoittaen.
Lokakuussa julkaistaan Kimmon toinen tietokirja Metsäkansan tarina (Docendo) ja helmikuussa 2018 Kimmon ensimmäinen kaunokirjallinen teos julkaistaan Otavan toimesta.

Kimmo Ohtonen - Kuva Ilmari Fabritius

   
ALUSTAVA OHJELMA
 
16.4.2018
Saapumispäivä Positanoon
 
Tervetuloa ja yhteinen illallinen ylhäällä vuorilla La Terran ravintolassa klo 19:30.
Tutustumista toisiimme, hyvää italialaista ruokaa ja panoraamiset näkymät alas Positanoon sekä koko valaistulle Amalfin rannikolle.
 
Kuljetus lähtee hotellilta klo 19.
Kuljetus takaisin hotellille illallisen jälkeen.
 
17.4.2018 PÄIVÄ KAUPUNGISSA
 
Klo 8 - 10 aamiainen
 
Aamiaisen jälkeen lähdemme alas merenrantaan, jossa Kimmon lyhyt luento tarinankerronnan perusteista.
 
Klo 13.30:n asti inspiraation hakemista, tarinan kehittelyä ja kuvausta merenrannassa Fornillon kaupunginosassa, Positanossa. 
 
Muistiinpanovälineet ja kamerat mukaan! Tai pelkät muistiinpanovälineet!
 
Ensimmäisenä päivänä tutkailemme Positanoa: kaupunkia, taloja, ihmiskasvoja – kaikkea sitä, mitä eteläitalialainen päivä meille tarjoaa.
 
Amalfin rannikon talot on rakennettu vuorten rinteille niin, että ne sulautuvat pystysuoriin kallioseinämiin. Kattoterassit avautuvat aavalle merelle; porrasaskelmat johdattavat salaperäisille kujille. Paikallinen, rento eteläitalialainen elämänmeno tarjoaa yllätyksellisyyttä. Menneisyyden jalanjäljet luovat syvyyttä kaupunkikuvaan.
 
Lounas Ristorante Mediterraneossa, Positanon kulttuuriravintolassa klo 13.30 – 15.00
 
Klo 15 – 17 tarinan kehittelyä hotellin kokoontumistilassa. Jokainen kirjoittaa tarinansa synopsiksen ja lyhyen kuvakäsikirjoituksen.
 
Kimmo on paikalla juttelemassa tarinoista ja sparraamassa niiden kehittelyssä. Tarinasi tietenkin kehittyy matkan varrella, kun näet ja koet eri paikkoja. Olisi silti hyvä, jos pääideasi ja kehystarinasi olisi alusta alkaen selvillä.
 
Klo 17.00 – 18.00 Osallistujat esittelevät lyhyesti tarinansa muille.
 
Omavalintainen illallispaikka
 
18.4.2018 PÄIVÄ VUORILLA
 
Kuvaus- ja vaelluspäivä  - Jumalten polun vaellusreitti
 
Aamiainen klo 7 – 8:30
 
Sentiero degli Dei, Jumalten polun vaellusreitti kulkee ylhäällä vuorilla Amalfin rannikolla.
 
Lähdemme Positanosta klo 9 kuljetuksella vaellusreitin lähtöpaikkaan Bomeranoon (noin 60 minuuttia Positanosta). Ennen vaelluksen alkua pysähdymme paikalliseen kauppaan noutamaan foccaccioita ja fiordilatte mozzarellaa vaelluksellemme.
 
Bomeranosta vaellamme Positanoon päin, joten edessäsi avautuu näkymä koko Amalfin rannikolle, aina Caprin saarelle asti.  Koska rannikolle rakennettiin autotie 1800-luvun alussa, ylhäällä vuorilla kulki aikoinaan vain muuli- ja kävelypolkuja. Rauniot ja vuorten äkkijyrkillä rinteillä sijaitsevat kivitalot, aava kimalteleva meri ja jylhät vuoret tekevät vaelluksesta unohtumattoman elämyksen.
 
Vaikka vaellusreitti kulkee ylhäällä vuorilla, siellä on kohtalaisia nousuja ja laskuja (korkeusero reitin varrella ylhäällä on 140 metriä). Reitin pituus on 8 km.  Reittimme vuorilla päättyy yhteen Positanon kaupunginosista: Nocelleen. Sieltä tulemme paikallisbussilla alas Positanoon. Tai jos virtaa riittää, voit myös kävellä alas.
 
Omavalintainen lounaspaikka.
 
Kuvien katselua ja tarinan työstämistä hotellilla klo 17 – 19
 
Kimmon luento tarinankerronnasta klo 19-20
 
Omavalintainen illallispaikka
 
19.4.2018 PÄIVÄ MERELLÄ
Caprin saari ja luolat
 
Aamiainen klo 7 - 8
 
Klo 8 - 9.30 Tarinan työstämistä, kirjoittamista ja kuvien katselua. Kimmo mukana sparraamassa.
 
Lähdemme aamulla klo 10 Positanon satamasta kiertelemään rannikkoa ja Caprin saarta. Koko päivän meillä on käytössä oma vene: kapteeni voi siis pysähdellä toiveidemme.  
Caprin saaren ympärillä on maagisen kauniita luolia: Grotta Bianca, Grotta Mervagliosa, Grotta Verde ja maailmankuulu sininen luola Grotta Azzurra. 
Päivän aikana on myös mahdollisuus uida.
 
Paluu Positanoon klo 18 mennessä.
 
Omavalintainen illallispaikka
 
20.4.2018 KALASTAJAKYLÄ
 
Aamiainen klo 7:30 - 9 aamiainen
 
Kirjoitussessio klo 9 – 11
 
Kimmon luento tarinankerronnasta klo 11-12
 
Omavalintainen lounaspaikka ja siesta
 
Tarinan kirjoittamista ja hiomista hotellilla klo 14-16 Kimmo mukana sparraamassa. 
 
Ilta kalastajakylässä
Lähdemme klo 16:30 kuljetuksella Cetaran kalastajakylään Amalfin rannikolla. Matka Positanosta Cetaraan kestää noin 70 minuuttia. Sieltä löydät aidointa Amalfin rannikkoa, sillä turistit eivät tätä pientä kylää ole vielä varsinaisesti löytäneet. Satukirjamainen kylä pienine kujineen ja merenranta inspiroivat fotogeenisyydellään.
Nautimme illallisen paikallisessa trattoriassa, jossa voimme jatkaa juttelua vielä päivän kirjoituksista. 
 
Paluu Positanoon klo 22 mennessä.
 
21.4.2018
 
Aamiainen klo 8 - 10 aamiainen
 
Klo 10 – 13 kirjoitussessio/tarinan viimeistelyä.
 
Lounas 13-14
 
Tarinoiden läpikäyntiä yhdessä klo 14.30 – 17.00
 
Yhteinen illanvietto alkaen klo 18.
 
22.4.2016 lähtöpäivä
Aamiainen

MATKUSTUS, MAJOITUS JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA 
   
MAJOITUS
Hotelli Pasiteassa  yhden tai kahden hengen huoneissa.

Yhteiset sessiomme pidämme hotellin kokoontumistilassa.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Vertikaalisesti rakennetussa Positanossa on paljon porrasaskelmia ja rappuskujia.
 
Positanossa on lukuisia ruokapaikkoja jokaiseen makuun. Tästä syystä ohjelmassa on omavalintaisia ruokailupaikkoja. Toki annamme sinulle tietoa ravintoloista ja trattorioista, joten tiedät, mihin mennä lounaalle ja illalliselle.

MATKA
Lennot eivät sisälly hintaan.
Lähin lentokenttä on Napolissa.
Helsingistä Napollin lentää mm. Lufthansa www.lufthansa.com

Helsingistä Roomaan lentää mm. Finnair www.finnair.fi ja
Norwegian www.norwegian.com

Lähempänä matkan ajankohtaa koordinoimme osallistujien lentotiedot ja järjestämme yhteiskuljetusmahdollisuuden erillistä korvausta vastaan sekä Napolista että Roomasta suoraan Positanoon ja lähtöpäivänä Positanosta Napoliin ja Roomaan.

Mikäli haluat tulla itsenäisesti julkisia kulkuneuvoja käyttäen,
Roomasta pääset Positanoon:
Roomasta Napoliin joko rantarataa pitkin tai pikajunalla. Rantaradalla matka kestää 3,5h, hinta on noin 10€.
Pikajuna vie sinut tunnissa, hinta noin 44€.
Napolista Vesuvius-juna vie sinut noin tunnissa Pompeijin kautta Sorrentoon, matka maksaa noin 4 €. 
Sorrennosta SITA-bussi vie sinut noin tunnissa serpentiinitietä Positanoon, matka maksaa noin 2€.
ArsMondo auttaa sinua mielellään rakentamaan matkasi Positanoon, ilmoitat vain, millä lennolla saavut Italiaan ja voimme yhdessä katsoa sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kohteeseen.

HINTA
1260€ / henkilö sisältää
6 vuorokauden majoituksen kahden hengen huoneissa hotelli Pasiteassa Positanossa aamiaisineen
Kimmo Ohtosen koulutuksen ja palautteet
3 illallista ja yhden lounaan
veneretkipäivän
vaellusretkipäivän kuljetuksineen
retken Cetaraan kuljetuksineen
suomenkielisen yhteyshenkilön paikan päällä


​VARAUKSET
​Varauksen voit tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai lomakkeella. Ilmoitathan nimesi, puhelinnumerosi , sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi sekä matkan nimen ja ajankohdan. Yhteystiedot ovat tässä alla.

Varausmaksu 100€ maksetaan 7 päivää varauksen jälkeen. ArsMondo lähettää sinulle laskun sähköpostitse. Viimeinen varauspäivä 15.1.2018. Paikkoja rajoitetusti.

    
VARAA TÄSTÄ